reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Taka produkcja, że ciężko przebrnąć. Wczoraj próbowałam, coś odpisać, ale co chwilę biegałam do małej bo budziła się prze katar.

Gosiek26 Super, że masz dodatkowe zajęcie, też mi się już trochę tęskni za jakąś pracą.

Kwiatek wspólczuje poszukiwania pracy w szkolnictwie! to jest takie niewdziecznie. Nikt Ci nie odpisze, ze Cie nie przyjeli, nawet nie licz! ja zlozylam ze 100 podan. Nikt nie odpisał! sory, ze tak pisze, ale takie sa realia w szkole!
pozdrawiam wszystkie kwietnióweczki
Judysiu jestem z Tobą!
Nie tylko w szkole, ale prawie w każdym sektorze. Coś wiem o tym, bo wysłałam bardzo dużo podań o pracę, a mogę policzyć na palcach jednej ręki ile było odpowiedzi.

Kici jak tam oczko? Nie ma śladu, siniaka?
Piękny tort, ładnie udało Ci się pokryć go masą. Moja jedynka była ciężka do pokrycia i trochę popękała.

Filonka mam nadzieję, że tym razem lot przebiegnie bezproblemowo.
Super, że tak fajnie spędziliście czas. Jak Kacperek już lepiej?

Kittek Gratulacje za prawie odpieluchowanie Majki, to duży sukces. Gratuluje również z okazji nowej pracy.

Zielona Gratulacje za kroczki.

Justa Większy domek, większe możliwości. Pomyślcie od razu o pokoju dla przyszłego rodzeństwa dla Alijki :-)

Jejku ile tego...twórczy weekend moje Panie...

Też mi było ciężko przebrnąć, ale jakoś się udało :-)

Maonka- szał z tymi urodzinami nie? ;) u mnie 2 tyg trwal czas gosci urodzinkowych ;)
Prawdziwe szaleństwo, w końcu to pierwsze. Ale, dobrze, że już jestem po. Dziś tak naprawdę odespałam wszystko.

Ze złych wiadomości to od ok tyg wrocił "moj wymiotujący niejadek" :/ grrrr!!! A było tak kurde pieknie- a teraz znów kazdy posiłek z dusza na ramieniu i co najmniej 1x dziennie paw bez powodu :/ no niech to szlak! :/
Poza tym chyba ok...
Spędzamy poł dania na polu bo wiosna cudna :)

Tymczasem dobranoc- uciekam do M bo winko pijemy sobie dla relaksu :)
Może to tylko chwilowe i przejściowe.

Zdrówka dla wszystkich chorujących.

Witam nowe kwietniowe mamy, szczególnie mamęPaulinki (cz-wa to moje rodzinne miasto, więc miło mi Cię poznać)

U nas już tylko 1 pobudka na karmienie, ale i tak daję wodę zamiast MM w nocy. Wczoraj nie obudziła się wcale. Myślę, że już lada chwila i nie będzie się budzić w nocy. Piersi już mam miękkie, ale jednak jeszcze mleczko w nich jest. A właściwie już taka woda. Do tego mam próbę przenoszenia małej do jej pokoju. Od 2 nocy śpię z nią w pokoju. Mam nadzieję, że jak całkowicie przestanie wstawać w nocy, wrócę do sypialni i do męża ;-)

Dobra idę już spać, bo pomału zaczynam bredzić ;-)

reklama
doberek... to mi chlopaki zafundowały noc... poszłam spać o 12 a tu ryk i to obaj :-( zasnęłam po 1 a o 6:30 pobudka...:no: ja tak nie chce ;-)
spaaaaaaaaać!

aniez problem w tym, że to nie wirus. Kupki są zwarte, nie ma żadnej biegunki. Normalne kupki, cóż, można odróżnić co jadła na obiad czy deser.... Bunt na mleko do tego, wczoraj przez cały dzień wypiła 290ml, duży słoik obiadu i duży deseru. I tyle w temacie jedzenia. Płynów innych poza mlekiem nie przyjmuje bo wymiotuje nimi, chrupki zwraca na wpół przetrawione, do tego dieta bezglutenowa i papki... Taka pamiątka po respiratorze, wiotkość krtani się nazywa :wściekła/y: i za cholerę nie chce minąć, choć i tak jest lepiej, niż było na początku.
Więc czekamy na termin z CZD w Wa-wie i mam nadzieję, że dojdą co jej tam w brzuszku siedzi i przeszkadza :-(
No idę już spać bo nie wstanę rano ;-)

To tez przerabialiśmy, tylko nieco wczesniej. malutka ma jeszcze niedojrzaly uklad pokarmowy :-( Ale bedzie coraz lepiej, zobaczysz :-)

doberek... to mi chlopaki zafundowały noc... poszłam spać o 12 a tu ryk i to obaj :-( zasnęłam po 1 a o 6:30 pobudka...:no: ja tak nie chce ;-)
spaaaaaaaaać!

Ooo... wspolczuje :-( Ja sie balam nocki, bo B. z biegunka i bolacym bebzunem, ale jak padli, tak rano musialam budzic towarzystwo... Kubulek to prawie chrapal, a B. tez nie lepszy, bo podnioslo go o 7:30 tylko dlatego, ze Kuba zaspiewal ;-)

przepraszam, nie nadrobię. Od sobotniej nocy Mania ma jelitówkę, od wczorajszej Anielka. Spałam, o ile można to tak nazwać, na siedząco. Starsza przechodzi dość łagodnie, tylko w nocy raz-dwa żyganka i nawet biegunki nei ma, tylko konsystencja gorsza. Za to Anielka rzyga po każdym jedzeniu/piciu. Tylko w porze obiadowej nie zwróciła tego, co dostała. Biegunka po południu zastopowała, ale ta noc chyba też łatwa nie będzie. Jak opanujemy sytuację to będę nadrabiać. Trzymajcie kciuki, żeby nie trwało to długo, bo to pierwsza jelitówka moich dzieci.
Znacie jakieś jeszcze skuteczne sposoby poza smectą, orsalitem i probiotykami?
biedne dziewczynki
kurcze widac ze wirusy szaleja

ja jak narazie mam dziecko trzyletnie ale nigdy nie mielismy probelmow biegunkowo-wymiotnych
oczywisice nie chce zapeszac bo wlasnie poszla do przedszkola i moze sie zaczac
ale jak na razie to nie wiedzialabym co podac jak sie zachowac bo nie przerabialam

Kittek
swietnei Ciebie rozumiem z tym stazem
mnie zalezy na tym samym
bardzo chce miec prace w zawodzie bo chce miec staz
wtedy nie powie mi nikt ze mam przestazale kwalifikacje czyc os w ten desen i startuje sie juz z lepszej pozycji jak sie zmienia prace
zarobki nie zachecaja
zawod tez niewdzieczny
i jeszcze u nas nie ma ofert
anglisci maja branie w Szczecinie wiec Ty bys problemu nie miala
ale polonista to normalnie ma przerąbane
i jak sie okazuje na przedszkolanke i ksztalcenie zintegrowane tez szału nie ma
codziennie rozsylam aplikacje i tylko ta jedna bidna rozmowa mi sie trafila ktora jak wiecie okazala sie byc bezoowocna :((((((((((((

Kwiatek nie łam się dopiero zaczęłaś szukać zobaczysz coś się trafi gdy będziesz się tego najmniej spodziewała :)
Trzymam kciuki . Ja byłam na pedagogice ale się z niej wyniosłam po roku nie wiem co mnie podkusiło żeby zacząć takie studia .
Ale kolezanka co ze mną polazła teraz doktorat już robi,

witam się, ale dzisiaj nie dam rady nadroić, dopiero się na birku uporządkowałam, a dzisiaj dzień raportów mam, więc młyn straszny
zdrówka chorowitkom, bo tyle mi się na czy rzuciło

reklama
maonka - na szczęście zadrapanie i siniaczek zniknęły... to normalne, że ten lukier może pęc przy przekładaniu... to nie jest prosta sprawa :eek: ja już się boję jak sobie poradzę z tortem urodzinowym, bo ten to był pikuś przy planowanym...

judysiu - ucałuj Zosię

Witam się tylko i uciekam... czuje się dzisiaj jakoś tak nijak

Do góry