reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
coś jeszcze miałam pisać, ale mimo że już rok prawie po porodzie macica dalej mi na mózg uciska i za nic nie mogę sobie przypomnieć:biggrin2:

Ewka... no padłam :-D :-D :-D bardzo twórcze to było, więc nie jest źle z Twoim mózgiem :p

O szczepionkach można książke napisać, nie zgłębimy tematu :-(

Kittek- no to Majunia miała wirusa i teraz mamusia chora :-( bidule! Smectę weź, stoperan itp. No i jakiś 'nawadniacz'... A pracy gratuluję :-)

Kwiatek- jak Hanulka w przedszkolu???

Elvie- mam nadzieję, że to zatrucie, a nie wirus :-( ale obserwuj Lenkę, bo w 90% wypadków, to raczej wirus :-(

hej, przepraszam ale czasu teraz na nic nie mam bo moje dziecie zaczelo chodzic i musze jeszcze asekurowac wiec juz na kompa wejsc przy niej nie dam rady. nadrobie jak chwile znajde bo musze isc nadrabiac w domu teraz czyt.prasowanie:(

Daj jej smectę, jak wymiotuje... nie czekaj i jakiś nawadniacz (orsalit itp) + dicoflor (jedną ampułkę), albo inny probiotyk. Nie tylko rotawirus powoduje biegunki i wymioty, jest całe spectrum wirusów i do tego te g...a wciąż mutują :-( Mam nadzieję, że Malutkiej szybko przejdzie!

Ja jak zwykle wieczorem się dopiero witam.

Kittek - zdrowia dla Ciebie no i czytam, że Majeczce jeszcze nie przeszło do końca :-(. A jeśli chodzi o pracę to jeśli masz taką możliwość to spróbuj ale gimnazjum niezazdroszczę będziesz musiała być twarda od pierwszego wejścia do klasy bo potworki w tym wieku to dosłownie :szok::crazy::szok:. W liceum chyba łatwiej bo głupota mija i już bardziej wiedzą czego chcą i co jest potrzebne.

Elvie - oby Lenka nie złapała jakiegoś wirusa bo parę dni z głowy niestety :-(

A Zosia dziś wyjątkowo marudna. Zasnąć bidulka nie mogła, bo chyba dokuczał jej na maxa ząb, który już widzę dosłownie od 2 miesięcy a przebić się nie może, dałam coś przeciwbólowego i dopiero jej ulżyło i zasnęła.

Dobranoc:-)

Hej dziewczynki

Jestem, ale weny nadal brak.
U nas leci do przodu, nadal smutno, ale co zrobic... najgorsza ta cisza w domu. A tyle razy sie zloscilam, jak psiur szczekal gdy Polusia spala...
Poczytalam co u Was, zdrowka chorowitkom, i malym i duzym.
Kittkowej gratulujemy pracy, trzymajac kciuki by byla najlepsiejsza Pania Nauczycielka
Lence spokojnej nocy, i zdrowego brzuszka.
a Kostusi gratulujemy kroczkow

wszystkie Was calujemy i sciskamy, dziekujac za mile slowa.

Aniez ano można . Moim zdaniem szczepienia są jak najbardziej potrzebne , ale nie powinni szczepić dzieciaków w szpitalach ( robi się to tylko chyba u nas i w USA ) po co od razu . nie szczepić bez sensu dzieciaków wcześniej urodzonych , tych co dostały mało punktów , niedotlenionych itp . czy z podejrzeniami jakichkolwiek chorób . I nie szczepić idiotycznie " na kalendarz " tylko podejść do każdego dziecka inaczej . Rozpatrzeć za i przeciw danej szczepionce . NO i nie wciskać na siłę szczepionek .

Aniam- się z tym nie zgadzam (żeby nie było), ale wydaje mi się, że to idiotyczne podejście z 'usztywnieniem' kalendarza szczepień wynika niestety z tego, że tak jest taniej dla systemu :-( a czasem dzieciaki na tym cierpią... takie podejście w stylu 'człowiek jest mocny'... smutne...
Katiczku- :*

reklama
Daj jej smectę, jak wymiotuje... nie czekaj i jakiś nawadniacz (orsalit itp) + dicoflor (jedną ampułkę), albo inny probiotyk. Nie tylko rotawirus powoduje biegunki i wymioty, jest całe spectrum wirusów i do tego te g...a wciąż mutują :-( Mam nadzieję, że Malutkiej szybko przejdzie!
Kurcze nic z tych rzeczy nie mam w domu, ale już M. do apteki całodobowej wysyłam..

Lenka właśnie trzecie wymioty zaliczyła, bidulka moja:-(

Do góry