reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

:-)Cześc dziewczynki w brzydki,pochmurny dzień:-(
Ja dzisiaj byłam na studiach, przyjechałam ze szkoły i jak mnie sen dopadł to przespałam 2 godz:-)Masakra, dawno nie miałam takiego śpiącego dnia, teraz już po kawce i ciasteczku i już czuję się lepiej. Ale jutro znowu studia, od 11.30 do ...20.45!!!Nie wiem jak tam wysiedzę, bo zauważyłam ostatnio, że bardzo szybko cierpną mi nogi i ...pupa:-):-) Stwierdzam, że już nie mam takiego zapału do nauki jak na licncjacie a po drugie dochodzi ciąża, także zero chęci.

Co do bóli podbrzusza to ja takich wogóle nie mam ani żadnego ciągnięcia tylko jak już wcześniej wspominałam mnie bardzo boli w środku macica, bo się rozciąga, trochę dziwne to uczucie bo wydaje mi się że chodzę jak kaczka:tak:

Brzuszek mam już duży choc dzisiaj nikt na studiach nie zauważył że jestem w ciąży (z tych ludzi których znam z licencjata), zobaczymy jutro bo mam zamiar ubrac sobie obcisłą bluzeczkę:-)Powiem wam, że nie wiem jak reszta, ale ja czuję się z tym brzuszkiem bardzo kobieco, staram się go "eksponowac".;-)

Ostatnio o mojej ciąży powiedziałam mojej babci, która po raz pierwszy zostanie prababcią, ale się cieszyła, i powiedziała mi że bardzo ładnie wyglądam, i ona tu widzi chłopca:-)wszyscy mi tak mówią, ale byłaby niespodzianka jakby się okazało że to dziewczynka;-)A mój tata ma 3 córki plus moja mama także on ma już "bab" dosyc, jakby się urodził chłopak to byłby w siódmym niebie:-):-):-)

Dobra chyba tyle;-)

reklama
Wronka- najszczersze wyrazy wspolczucia... 3maj sie kochana!

Katik- no pecha to chyba wyczerpalas na najblizsza 10latke :-) ale zastanow sie jak przygotowac psa na nadejscie nowego czlonka rodziny. Nasza sunia nigdy nikogo nawet klem nie dotknela (wlaczajac w to kota) ale i tak bylismy porozmawiac z naszym wetem (dal nam kilka fajnych rad, bo psia psychika rozni sie od ludzkiej).

Co do ciagniecia w dole brzucha to ja mam to samo, ale pamietam to uczucie z poprzedniej ciazy, wiec zaliczylam do grupy normalnych :-)

A ja dzis mialam wieczor kucharski :-) Maz dziecko z domu zabral, wiec jak mi sie nikt pod nogami nie platal to szybko poszlo i jutro bedzie co jesc :tak:

A! Kuba przeniesiony do normalnego lozeczka... Zero protestow, zero spacerow po pokojach. Spi jak Aniolek :-D:-D:-D Zarowno w nocy, jak i w dzien (dnia sie nieco balam, bo jednak jasno i pokusy sa widoczne, ale on widac musi sie podladowac :tak:

Pogoda psia, a Kuba marudzi o lody... no nic trzeba bedzie go jutro zabrac do jakiejs fajnej lodziarni, co ma stoliki w srodku :-)

Aha jeszcze jedno pytanie:-)

Jak mam wstawi nowy suwaczek??mój stary źle pokazuje mi dni ciąży, ostatnio próbowałam go usunąc ale tam nie ma takiej opcji, POMÓŻCIE:-)

a odnośnie pobolewania w brzuszku, to mi niestety bardzo dokucza... raz z jednej strony raz z drugiej to ciagnie to promieniuje... babel sie mebluje w moim ciałku i niestety rozpycha sie wszytkimi czterema malutkimi kończynami:-)
Kochana ja mialam takie bolesci ze nie raz nawet idac ulica kucalam i lzy mi ciekly... lekarz przepisal mi nospe forte i jak reka odjal... regularnie ja bralam a teraz ani mysle o takich bolach uhhh..... mowil ze moze byc jeszcze gorzej - bole moga wrocic w pozniejszych tygodniach a najgorsze moga byc miedzy 16-18tc.... i nie mam panikowac tylko ze spokojem sie zrelaksowac i nospe wziac.....
a najorsze bylo jak wstawalam z lozka, bo jak lezalam to luzik, jak wstawalm to tak mnie ciagnelo jakby mi ktos pochwe od zewnatrz na zywca wycinal..... ajjjj....
a teraz spokoj i sielanka :).

Brzuszek mam już duży choc dzisiaj nikt na studiach nie zauważył że jestem w ciąży (z tych ludzi których znam z licencjata), zobaczymy jutro bo mam zamiar ubrac sobie obcisłą bluzeczkę:-)Powiem wam, że nie wiem jak reszta, ale ja czuję się z tym brzuszkiem bardzo kobieco, staram się go "eksponowac".;-)

Ostatnio o mojej ciąży powiedziałam mojej babci, która po raz pierwszy zostanie prababcią, ale się cieszyła, i powiedziała mi że bardzo ładnie wyglądam, i ona tu widzi chłopca:-)wszyscy mi tak mówią, ale byłaby niespodzianka jakby się okazało że to dziewczynka;-)A mój tata ma 3 córki plus moja mama także on ma już "bab" dosyc, jakby się urodził chłopak to byłby w siódmym niebie
Kochana tez staram sie eksponowac bo mi tez juz wyskoczyl taki faaaajny pagoreczek na wysokosc pepuszka i uwielbiam go glaskac i ogladac.... niech moj dzikusek tam rosnie i rosnie....

Mi tez wszyscy mowia ze bedzie siusiak :), a ja skrycie marze o dziewojce malutkiej :).... ale najwazniejsze aby zdrowe bylo.....
Moja mama za to powiedziala ze jak brzunio juz bedzie bardziej widoczny to ona mi powie jaka plec, a nigdy sie w tym nie myli ;).....

Jak mam wstawi nowy suwaczek??mój stary źle pokazuje mi dni ciąży, ostatnio próbowałam go usunąc ale tam nie ma takiej opcji, POMÓŻCIE:-)
kochana wchodzisz w ustawienia i po lewej stronie szukaj na tej liscie edytuj sygnature i tam wykasuj i wklej nowy ;)....
tez potrzebowalam czasu :)

"Niektóre kobiety mogą już na tym etapie ciąży odczuwać ruchy płodu, inne muszą jeszcze poczekać kilka tygodni. Z reguły szybciej potrafią je rozpoznać mamy, które już rodziły oraz osoby szczupłe. Już wkrótce te delikatne muśnięcia zmienią się w dzikie harce skutecznie wyrywające nawet z najgłębszego snu."

Czyli motylki to juz bedzie norma :D.....
eh, tak to jest jak ma sie niedowage 14kg :/...... a bedzie jeszcze gorzej :(, bo niedowaga niedowaga, ale jak moj organizm zniesie ciezar wieeelkiego brzunia???....
uhhhh az boje sie myslec :p!!!

Cześć kochane, a powiedzcie mi jak u Was z emocjami? Bo moje szaleją. Ostatnio nawet Abba mnie wzrusza. A wczoraj dałam J popalić,ze az mi głupio, fakt, ze trochę przesadził, ale moja reakcja była... przynajmniej niewspółmierna.

Wronka... nie wiem co powiedzieć...

Co do piersi, to moje zmieniły się zupełnie. Ale na korzyść:).

Powiedzcie mi jakiej muzyki słuchacie w ciąży?

reklama

Jak to nie ma obcji usunięcia suwaczka ? Nie bardzo rozumiem bo ja już miałam z 15 róznych przez moją kariere na BB:tak:

Waniliowa, uważaj z tym balsamem!! Nie chodzi o to, że firma na A.. to moja największa konkurencja, ale to syntetyczne produkty z USA.
Bałabym się tego używać:tak:
Już lepiej coś w aptece kup.. Szczerze radzę:tak:
I nadal się upieram przy konsultacji z gin.:tak:

Konsultować z gin używanie balsamu ? Czy to nie przesada ?:tak::tak: Mozna uzywac tych bronzerów co robią u kosmetyczki nie ma przeciwskań a balsam brązujacy nie wnika w skóre głeboko tylko barwi sam ten wierzchni naskórek .

wronka trzymaj sie cieplo.... Oby bol minal szybko, a pozostaly tylko cieple wspomnienia. Nie smutaj sie bardzo, mysl o malenstwie....

U nas tez do dupy... Urlop mial byc super, i wogole naj naj, a wyszlo jak zwykle... Najpierw ja w szpitalu, potem problemy z samochodem, ktory niby popsul sie na maxa, a jak go odholowali na warsztat okazalo sie, ze to tylko jakis durny kabelek sie odczepil, teraz TZ jest chory na amen, i na antybiotykach ledwie dyszy. Ja w innym pokoju, on w innym i tak urlop spedzamy prawie stale w domu. Zero wyjsc i spotkan z nikim! A wczoraj to juz wogole koszmar, bo wpadla do nas moja siostrzenica 10 letnia i cholera wie jak to sie stalo, ale podraznila psa, on chcial wyjsc z pokoju, ona na sile go przytrzymywala, i pies sie wkurw... i ja ugryzl... w twarz!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Zadne usprawiedliwienie dla psa, ze go szarpala wbrew jego woli, bo kretyn nigdy w zyciu czegos takiego nie zrobil i chocby nie wiem co nie powinien ugryzc, ale stalo sie.... O malo mnie spowrotem do szpitala nie wywiezli, krwi co niemiara z tej rany w pokoju i lazience jak jej to przemywalismy, dziura w policzku. 10 szwow w sumie, bo od srodka tez ma szyte! Dojsc do siebie cale popoludnie nie moglam, i denerwowalam sie na maxa, a na dodatek jak pojechalam pod wieczor do niej zobaczyc jak sie czuje, zaparkowalam na 15 minut na miejscu dla inwalidy, a po powrocie czekal juz mandat!!!! Szlag by to wszystko trafil! Tydzien w polsce jestesmy i wiecznie cos nie tak jak trzeba. Dzis poslalam totka, bo chyba limit nieszczesc juz wyczerpalismy i chyba powinno sie teraz odwrocic!

Juz nawet nie cieszy mnie czekanie na wtorkowa wizyte u gina, i na usg 3d... Juz zaczynam sie denerwowac, ze uslysze cos czego bym nie chciala, i to bedzie zajebistym dopelnieniem naszych fantastycznych wakacji :wściekła/y::wściekła/y::no::no::no::no::no::no::no:

Katik - ło matko ale się porobiło . U mojej tesciowej tez był pies , taka sierota kundel , przyszła do niej jej siostry córka miała chyba 8 lat wtedy . Pies wlazł pod ławkę a ta go chciała stamtąd wyjąc , tez ja ugryzł w policzek . Kurde niby sie pieska zna i ręczy za niego a tu takie akcje:-( Wypytaj koniecznie o masci po tych zszyciach żeby blizny jej nie zostały . Sa jakies cuda które wtedy mój teśc woził z niemiec chyba . Ale to było lata temu i napewno u nas mozna kupić tylko trzeba wiedziec co . Zdrowia dla męża i oby nic już się do was nie przypetało

U mnie dziś dzionek leniwy bylismy zrobić przeglad auta , w tesco a teraz J czeka na Adamek & Gołota a ja ogladam mam talent i tak dzionek sobie leniwie zleciał:tak:

studiujaca mamo - jak się nie mylę zadawałś już to pytanie

Do góry