reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ależ tu czytania:-)
Ruchów jeszcze nie czuję. M. twierdzi, że jak ucho do brzuszka dociśnie to słyszy jak się Dzidziuś rusza:tak: Dzisiaj się tym pochwalił gin., a ta odpowiedziała, że w 14tygodniu to nie możliwe i że pewnie to siła sugestii;-)

Studiującamamo - gratuluję wyróżnienia!! I mebli;-) Ja dziś 10zł na poczcie znalazłam:szok: Nie pamiętam kiedy papierowe pieniądze udało mi się znaleźć, więc zostawiłam na szczęście;-)

Jeśli chodzi o apetyt to u mnie się poprawił:tak:Waga jednak stoi w miejscu.

reklama
Z ta zadyszka to chyba standard ;-) Ja zawsze szybko chodzilam, wiec jeszcze z tym na razie nie mam problemow, ale po podejsciu po schodach juz calkiem niezle sapie!

Czy ktoras z Was pytala gina albo robi cwiczenia dla ciezarnych na wlasna reke? Ja myslalam zeby zaczac cwiczyc :tak:

Ja dopytywalam sie o cwiczenia i zasadniczo, jezeli nie ma zadnych medycznych przeciwskazan - powinnysmy cwiczyc przynajmniej przez 40 minut dziennie. Oczywiscie nic forsujacego. Zalecane sa cwiczenia na wzmocnienie plecow i brzucha. Fantastyczny zestaw znajdziesz na jednej z podstron babyboom.

Wczoraj kupilam sobie kasete z fitnesem dla ciezarnych. Musze obejrzec i moze cos z tego zestawu bedzie sensowne, choc watpie - bo program jest stworzony przez Amerykan, a gringo maja dziwne podejscie do cwiczen zwlaszcza w czasie ciazy.

13x13 psa chcialabym zabrac niestety ze mna w samolocie nie da za bardzo rady bo: lece z przesiadka, a co za tym idzie psa beda musieli przesiadac takze i niechcialabym zeby mi go przez przypadek na Kube wyslali (a to moze sie tutaj przytrafic, bo nie takie rzeczy sie zdarzaly), a poza tym musialabym go w tej klatce samiusienka targac, co nie widzi mi sie. Z mezem w autobusie nie pojedzie, bo wedlug przepisow psa trzeba wsadzic do luku bagazowego (zgroza i skandal!!!) na 36 godzin - bo tyle trwa podroz, a on tam sie moze udusic. Do tego dochodzi strasznie upierdliwa robota papierkowa i kosmiczne koszty. Zobaczymy jak to bedzie. W ogole mamy mnostwo klopotow zwiazanych z ta przeprowadzka. Taki to urok jak sie mieszka w pasie przygranicznym i chce sie przewiezc rzeczy do innego stanu. Tragedia.

Zaczelam miewac sny o maluszku. Od samego poczatku o Zeberce mysle jako o chlopcu. Az tu w ciagu ostatnich 2 nocy mialam sny, ze to bedzie dziewczynka. W pierwszym snie urodzilam dziecko, ale fakt ten jakos do mnie nie docieral, az do momentu gdy ktos stwierdzil, ze strasznie utylam. Na co ja stwierdzilam, ze 22 kwietnia urodzilam corke... ha ha. Wczorajszej nocy snilo mi sie, ze ktos przygotowal sie do odbierania porodu, po to tylko zeby mnie porwac, a po narodzinach corki (???) mi ja ukrasc...

Dziwne te sny.
Najdziwniejsza jest data - 22 kwietnia - musze ja zapamietac.

Ja wczoraj zostałam pierwszy raz "zdemaskowana" jak ciężarna. Troszkę juz widać brzuszek, ale byłam w płaszczu. Pan stwierdził, że widać po oczach:).

Justa też mi się bardzo kręci w głowie przy wstawaniu - ale z tego co wiem, im starsza ciąża, tym lepiej. A co do artykułu, to jeszcze go nie opublikowali:).

Netula życzę, żeby plamienia szybko ustąpiły.

Dziewczyny, co do cisnienia, to w ciazy generalnie sie obniza. Pamietam jak mnie to martwilo poprzednim razem i jak spytalam lekarza to mi powiedzial, ze w ciazy lepiej niskie cisnienie niz wysokie. Jak wysokie to sprawa sie komplikuje a jak niskie to ok.

No a przy niskim cisnieniu o zawroty glowy nietrudno. Szczegolnie jak sie szybko wstanie, albo gwaltownie schyli.

Katik lepiej faktycznie wracajcie z postojem. Po co ryzykowac.
Zielona maupo psa w luku bagazowym??? Barbazyncy. Pies w samolocie to faktycznie wydatek. Mam nadzieje, ze znajdziecie jakies sensowne rozwiazanie, coby psina miala dobrze :-)
Elvie maz to chyba juz nie moze sie doczekac 'kontaktu' z dzieciaczkiem :-D
Karola i Netula faktycznie macie kiepsko z tymi plamieniami. Zycze zeby jak najszybciej ustapily.

Kapusta kiszona... za mna 'chodza' juz tydzien nalesniki z mieskiem i kapustka kiszona wlasnie... Chyba pora je usmazyc... Moze w weekend :-)

witam, tak mi brzuchol wywaliło, że po raz pierwszy skorzystałam w banku z opcji pierwszeństwa dla kobiet z widoczną ciążą, właściwie to należało mi się pierwszeństwo aż w dwóch kategoriach :-) bo miałam ze sobą dziecko do lat trzech :-D

a propos tych, które nie mogą się zdecydować, czy wolą kwaśne czy słodkie, proponuję kanapki z dżemem porzeczkowym, istne 2 w 1 :) właśnie wypróbowałam na śniadanie z kubkiem kakao, pyyyyyycha :tak:
poczułam bąbla :d :):):):):):):):):):):):):):):):):)

zapukała moja dzidzia :):):):):):):):)

gratuluje Kochana, ja nadal czekam z utęsknieniem na ten moment

zielona maupko: szczerze współczuję tej przeprowadzki, no ale skoro ma to prowadzić ku lepszemu, to trzeba przetrwać

Witajcie:-)
Mi też tak brzuch wywaliło do przodu że szok, nagle, w sumie w przeciągu paru dni:-)Od poniedziałku juz chodzę w spodniach ciążowych, powiem wam że rewelacja, nic nie kłuje, nic nie naciska a brzuszek cały zakryty:-)

Co do apetytu to jak się "chwaliłam" że nie mam wzmożonego apetytu tak teraz to jest jakiś koszmar:no:Zjem coś a za 1/2h muszę już coś zjeść bo mi wierci po żołądku:-)

A jeśli chodzi o kopniaczki to ja też na razie nie czuję, lekkie bulgotanie ale widzę, że od dwóch dni jakby mniej. Boli mnie tylko rozciągająca się macica, uczucie takie jakby się z 5 razy pod rząd uprawiało seks:-)

Witajcie:-)
Mi też tak brzuch wywaliło do przodu że szok, nagle, w sumie w przeciągu paru dni:-)Od poniedziałku juz chodzę w spodniach ciążowych, powiem wam że rewelacja, nic nie kłuje, nic nie naciska a brzuszek cały zakryty:-)

Co do apetytu to jak się "chwaliłam" że nie mam wzmożonego apetytu tak teraz to jest jakiś koszmar:no:Zjem coś a za 1/2h muszę już coś zjeść bo mi wierci po żołądku:-)

A jeśli chodzi o kopniaczki to ja też na razie nie czuję, lekkie bulgotanie ale widzę, że od dwóch dni jakby mniej. Boli mnie tylko rozciągająca się macica, uczucie takie jakby się z 5 razy pod rząd uprawiało seks:-)

Czym sie dokladnie roznia spodnie ciazowe od zwyklych?...

Jak jestes glodna, to jedz :tak:

5 razy pod rzad? Niezlego masz faceta w domu, ze dal Ci kiedys poznac to uczucie :-D:-D;-);-)

Mnie tez wywalilo brzuchol, troche moge wciagnac, ale to boli :szok: glupio sie czuje, bo mam wiekszy niz moja znajoma, ktora jest w 7 miesiacu
:szok: No i niestety wczoraj zauwazylam tez, ze strasznie sie otluscilam :no: Na zebrach juz mam lekkie zwalki, na boczkach tez... koszmar :confused2:

reklama
Do góry