reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

To musi byc cudowne miec juz pewnosc, ze to dziecko
:tak:
ihihi teraz to fajne uczucie ale juz na sam koniec kiedy dzidzia ma malutko miejsca to jest dopiero przezycie jak brzuch przybiera wszystkie ksztalty ;)

....a my wlasnie wrocilismy z 4 dniowego pobytu w szpitalu :-:)-(
Po podrozy w sobote czulam sie fatalnie, siedzien nie moglam bo brzuch mnie bolal potwornie, spac nie moglam, i jak w niedziele bol nie ustapil pojechalismy do szpitala...
A tam, stwierdzili, ze koniecznie musze zostac w szpitalu. Co prawda usg nie wykazalo nic zlego, dzidzius mial i ma sie swietnie, lozysko cale, ale woleli dmuchac na zimne i kazali zostac pare dni i miec mnie pod kontrola. W sumie dopiero w poniedzialek poczulam sie dobrze.
Az strach myslec , ze ja przeciez musze jeszcze w droge powrotna sie wybrac i znow jechac 24 godziny!!!! Trzeba jakis nocleg po drodze zalatwic, bo inaczej nie bedziemy ryzykowac.

dobrze ze wszytsko jest w porzadku i ze czujecie sie dobrze... mieli racje lepiej dmuchac na zimne i uwazajcie na siebie w drodze powrotnej.....

reklama
Moja malinka rusza sie jak szalona/szalony ale ma tyle miejsca w brzuchu że ja niestety nic jeszcze nie czuje. Ale jestem cierpliwa:tak::tak::tak:
Skusiłam się dziś na zakup pierwszej rzeczy dla mojego maluszka- taką słodziutką szczoteczkę do włosków:)malusia, jak dla lalki, ale nie mogłam się oprzeć:cool:

2nn3lbetd9e6dbef.png

U mnie delikatne motylki tak od tygodnia, wiec zasada, ze w drugiej ciazy szybciej sie sprawdzila :-) Maz ma pretensje, ze on jeszcze nie czuje :-D bo juz by chcial zebym dostala konkretnego kopniaczka, to on wtedy bedzie wiedzial, ze maly zboj rosnie.

Witajcie kochane a mnie dziś naszło na gotowanie:-)
zrobiłam zalewajeczke a na drugie kopytka z mięskiem sosikiem i sałateczka z kapusty kiszonej:-) mniam mniam

a ja niestety jutro chyba będę musiała zadzwonić do ginki bo znowu wróciły brudne upławy i chyba zastrzyki powrócą:-:)-(. Nie wiem albo taki mój urok albo czekają mnie zastrzyki do końca ciąży ale jeśli tak będzie to wytrzymam co się nie robi dla dzidzi:-):-)

achh, kapusta kiszona -zjadłabym chyba:)zresztą ja co chwila zjadłabym wszystko to czego tylko nie mam pod ręką:rofl2:
z tymi upławami to straszna sprawa...mi też doskwierały ostatnio, ale chyba po podaniu antybiotyku przeszło...mam nadzieje że na długo:-)
Powodzonka życzę

2nn3lbetd9e6dbef.png

achh, kapusta kiszona -zjadłabym chyba:)zresztą ja co chwila zjadłabym wszystko to czego tylko nie mam pod ręką:rofl2:
Z tymi upławami to straszna sprawa...mi też doskwierały ostatnio, ale chyba po podaniu antybiotyku przeszło...mam nadzieje że na długo:-)
powodzonka życzę

2nn3lbetd9e6dbef.png
ja też miałam straszną ochotę na ta kapustę więc musiałam pójść do sklepu. A z tymi upławami to wkurzająca sprawa bo to strasznie męczące jak brałam zastrzyki to nie było skończyłam brać i znowu się zaczęły z tego co wiem to mam łożysko blisko szyjki macicy i z tego mogą czasem być ale w sumie już nie powinny więc mam nadzieję że nie długo przejdą.

karola322 ja jestem w stareszj ciazy a tez ciagle plamie i brudze.. W sobote nawet mialam krwawienie.. Moze taki nasz urok?tym sie pocieszam. Moze jakies naczynko peklo w szyjce?albo jakis polip... Ja utro mam wizyte u gina to poogladamy co tam w szyjce sie dzieje. Szkoda tylko ze nie ma na miejscu usg. Dzis mam 15t6d ciazy..

karola322 ja jestem w stareszj ciazy a tez ciagle plamie i brudze.. W sobote nawet mialam krwawienie.. Moze taki nasz urok?tym sie pocieszam. Moze jakies naczynko peklo w szyjce?albo jakis polip... Ja utro mam wizyte u gina to poogladamy co tam w szyjce sie dzieje. Szkoda tylko ze nie ma na miejscu usg. Dzis mam 15t6d ciazy..
netula nasza dzidzia z usg jest starsza o tydzień czyli tak by wychodziło jak by jutro zaczynał się 15 tydzień pełny a te upławy naprawdę mnie strasznie wkurzają bo nie są czyste tylko taki brudny śluz i znowu rano było tego dużo już myślałam że zacznę jakoś normalnie funkcjonować a tu się okazuje że dalej muszę na siebie uważać i leżeć plackiem a ja niestety nie umiem usiąść na tyłku 5 minut ale co się nie robi dla dzidzi i znowu się pokazały skończyłam te zastrzyki minęły 4dni i znowu są w sumie to by sobie mogły być tylko martwie się o dzidzie czy wszystko dobrze u niej w brzuszku. Ale tym razem musi być dobrze i nie ma innej opcji:-):-):-).

reklama
Witam!
Pierwszy raz korzystam z forum więc za ewentualne błędy przepraszam.
Chciałam się z kimś podzielić moim szczęściem. Jestem obecnie w 13 tygodniu i 5 dniu ciąży :) Termin mam na 24 kwietnia. Byłam dziś na badaniu USG genetycznym. Dowiedziałam się, że najprawdopodobniej jest to dziewczynka i co najważniejsze jest zdrowa jak rybka. Jestem tak bardzo szczęśliwa!!!
czesc kingunia, no to super! gratulacje!!:-)

Hejka. Dziś będę się chwalić i rozpływać w dobrach:). 1) dostałam wyróżnienie w konkursie "Wprosta" na reportaż:) - dumna i blada
2. Dostaliśmy z Jackiem meble nowe prawie za darmo od sąsiadów, którzy nie mieli co z nimi zrobić. Ludzie sa jednak cudowni!!! Co u Was dziewczynki? Ja dalej mam apetyt średniej wielkości hipopotama.
apetyt to ja tez mam, ale chyba takiego normalnego hipopotama.... a gdzie mozna twoj reportaz przeczytac?

Dziewczynki... czy Wy tez tak macie, ze jak wstaniecie szybko (z lezenia, siedzenia, kuckow), to strasznie kreci sie Wam w glowie - az tak ze prawie sie przewracacie??

Mam dzisiaj od rana bardzo bolesne klucia w podbrzuszu, one az promieniuja pod lewe zebro! Sa tak mocno bolesne, ze musze sie klasc!! Co to moze znaczyc? :(
QUOTE]
mi tez sie nieraz w glowie zakreci, zdarza sie czesto kobietom w ciazy
a te bole to jesli sa bardzo mocne to wez nospe, zeby do skurczow nie doszlo

Karola322:-)

Aniez masz rację ponoć kiszonki są zdrowsze niż surowe owoce. Co do tych witamin w owocach -zgodzę sie ale jeśli to są owoce od mojego teścia albo rodziców -takie z krzaczka malinki albo z drzewka. Ale nie to ścierwo ze sklepu -gdyby człowiek zjadł przyczepę (co oczywiście jest niemożliwe) kapusty to jego organizm uległby zatruciu nawozami i toksynami -i to chyba niestety dotyczy tych wszystkich owoców i warzyw w mieście...
Megam myślę że ćwiczenia nie pomogą:-) dopiero poród poprawi naszą sytuację na schodach;-) ale ćwiczyć oczywiscie warto:tak::tak: mi lekarz zabronił bo słabo się czuję i ciśnienie 75/55 -a przed ciążą aerobik i siłka codziennie...
ja tez uwazam z tymi "naturalnymi" witaminami, jem raz dziennie jakiegos owoca i to tyle, a na chleb dodaje jakies warzywko, w sumie to ja warzyw i owocow to nawet nie lubie, biore witaminki w tabletce i to wystarcza
a co do cisnienia to tez mialam takie slabe jak ty, podnioslo mi sie chyba poprzez to picie 3 litrow dziennie...:eek: pije tez rano jedna kawe i jakos lepiej sie czuje

Dziewczyny ja wiem, że i zbyt duża utrata wagi nie jest za dobra, ale ja Wam zazdroszcze że nie tyjecie.
Ja mam non stop napady głodu - mogę jeść 24h/dobę. Ze względu na zagrożenie nie mogę ćwiczyć (wczesniej siłownia 3 razy w tygodniu). Zaczynałam ciążę w rozmiarze 36-38, po 4 miesiącach przybylo mi 7kg !!!!!!!!!!!!:-(
To połączenie braku ćwiczeń z ciągłym jedzeniem :-:)-:)-(
Nie dość że zaczynam wyglądać jak mały prosiak, to boję się że to zaszkodzi dziecku. Od wczoraj jestem na diecie (oczywiscie dieta od słodyczy, tłuszczy itp).

Najgorsze jest to, że smakuje mi WSZYSTKO i najlepiej w dużych ilościach.... Nie wiem z jaką wagą skończę ciążę, ale jestem przerażona.
nie martw sie kochana, po ciazy wszystko zrzucisz, tymbardziej ze lubisz cwiczyc:tak: ja tez mam napady glodu i wtedy moge zjesc wszystko i oczywiscie najlepiej cos niezdrowego..., ale zaczelam troche uwazac i przestalam jesc slodycze i fastfoody...bo w sumie nic dobrego nie przynosza a tylko kilogramy dodaja
ja w zasadzie to smaka nie mam na nic... ale jesc cos trzeba ;)
zazdroszcze, tez bym tak chciala, takiego uczucia jeszcze nigdy w zyciu nie mialam

Oj dawno mnie tu nie było, ale przyjechała do mnie siostrzyczka na kilka dni i pomogła mi posprzatać po remoncie. Od kilku dni pobolewa mnie brzusiu, takie kłucie ale tylko po lewej stronie tak podbrzusze, myślałam ze to jajnik, ale to nie to. Wpier myslałam ze sie przemęczyłam tym sprżtaniem i od 2 dni leniu****e, ale nadal te kłucie występuje nieraz co kilka minut. Martwie sie coraz bardziej o moje maleństwa czy wszystko z nimi wporządku. Po 1 poronieniu jestem moze za nadto nadwrażliwa, ale juz tyle tygodni nosze je w sobie. Wizytę mam dopiero za tydzień, powiedzcie mi dziewczyny ze to nic takiego i u was też to sie zdarza. Co mam robic w tej sytuacji. POza tym maż sie denerwuje ze nadal nie lubie mięsa i wędlin, zjem coś czasem ale bez przyjemności.
no u mnie to sie czesto zdarza, i wlasnie szczegolnie po tym jak sie cos przemecze, jak za duzo zrobie albo sie naganiam, ale jesli zbyt mocno zacznie bolec to wybierz sie wczesniej do swojej gin, nieraz mnie tez tak mocno bolalo ze myslalam ze zaraz do gin pojade, ale na drugi dzien jakos przestalo i doczekalam nastepnej wizyty na ktorej sie okazalo ze to normalne, ze nieraz tak jest, ze macica sie rozciaga itp bla bla bla, i do dzis nieraz mnie tak zlapie i boli a potem znowu puszcza...

Ja dzis jadę do mamy, bo jutro musze iść załatwić skierowanie do szpiatala na wymiane nefrostomii, a w piątek na wymianę idę. :-( i znowu bedzie bubu i pewnie 3 dni bolesne i unieruchomiona bede w domu. :-( no ale nie ma wyjscia, jak mus to mus
jakos nie zrozumialam o co chodzi, mieszkam juz dosc dlugo za granica i niektorych rzeczy po polsku jakos nie wiem, ale trzymam kciuki zeby wszystko dobrze poszlo i zeby az tak bolesnie nie bylo, i odezwij sie jak juz bedziesz po wszystkim

Czujecie juz ruchy dziecka???
ja nic jeszcze nie czuje, zero, a tak bym juz chciala:-(

....a my wlasnie wrocilismy z 4 dniowego pobytu w szpitalu :-:)-(
Po podrozy w sobote czulam sie fatalnie, siedzien nie moglam bo brzuch mnie bolal potwornie, spac nie moglam, i jak w niedziele bol nie ustapil pojechalismy do szpitala...
A tam, stwierdzili, ze koniecznie musze zostac w szpitalu. Co prawda usg nie wykazalo nic zlego, dzidzius mial i ma sie swietnie, lozysko cale, ale woleli dmuchac na zimne i kazali zostac pare dni i miec mnie pod kontrola. W sumie dopiero w poniedzialek poczulam sie dobrze.
kurcze ale sie narobilo:szok: i na dodatek polowa urlopu z glowy.. ale dobrze ze sie nic nie stalo i ze z dzidzia wszystko ok, teraz sie kochana oszczedzaj i nie lataj za duzo po polskich sklepach!! (znam to), a co do podrozy to moze sie tez za bardzo zestresowalas, w powrotnej drodze bedzie lepiej, zawsze sie lepiej wraca niz jedzie takze glowa do gory, wszystko bedzie dobrze

netula i karola - ja ciagle trzymam kciuki za was, wy tak walczycie ciagle z tymi uplawami, ale mowie wam juz niedlugo sie to skonczy, chyba rzeczywiscie taki wasz urok, napewno bedzie wszystko dobrze bo innej opcji nie ma!!:wściekła/y:
netula wstaw sobie suwaczka!!

oki doki laski, napisalam sie, pozdrawiam wszystkie mamusie, ide zaraz poprzymierzac ciuczki co sobie za mowilam przez internet, pa

Do góry