reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Wpadam tylko na chwile zakomunikowac ze raczka dzis oki.Mala juz sie nia bawi ale jeszcze nie odwazyla sie pojsc na raczkach.Chce a boi sie ta raczke polozyc.
Nie wiem co to bylo,ale mam nadzieje ze dzis zacznie raczkowac bo jak nie to znaczy ze dalej cos tam jest z jej lapka nie tak.
Potem nadrobie buziole.

reklama
Agnieszka - kupcie dziadkowi już na zaś taki duży okład co go można wsadzać w zamrażalnik przyda się na bank . teściowa miała w grudniu ale kolana , biodra Twój dziadek bedzie miał? ( dobrze pamiętam ? ) to lżejszy zabieg niż na kolano podobno . A no i kula do chodzenia też się przyda na poczatek o ile takiej nie macie .

Gosiek - super wieści !!

aniezka zdrówka dla chłopaków! wiem co przerabiasz, bo u mnie to samo, niby chore, ale jakby na nich popatrzeć to samo zdrowie i wulkan energii, ten tydzień to myślałam ze mi chatę rozniosa

zielona zdrówka dla rodziców, mam nadzieję że to zwykła "rzygosraczka" i pójdzie precz tak samo szybko jak się zjawiła

agnieszka super że się dziadek "załapał", bo z tą polską słuzbą zdrowia to nigdy nie wiadomo...

gosiu cieszę się że Ami się lepiej czuje, oby tak zostało

u J w przedszkolu na szczęscie nie przyuważyłam chorych dzieciakow, tyle ze czasem jeszcze objawów nie ma, albo już ustąpią, a dzieć dalej zaraża...ostatnimi czasy na kilkanaście dzieciaczków pojawiało się np 2...

Agnieszka - kupcie dziadkowi już na zaś taki duży okład co go można wsadzać w zamrażalnik przyda się na bank . teściowa miała w grudniu ale kolana , biodra Twój dziadek bedzie miał? ( dobrze pamiętam ? ) to lżejszy zabieg niż na kolano podobno . A no i kula do chodzenia też się przyda na poczatek o ile takiej nie macie .

Gosiek - super wieści !!

dobrze pamiętasz ale jedno biodro bo mu kość w szyjce pękła... kule mamy, wózek inwalidzki też ;-) a jaki dokładnie okład?? jak duży i w ogóle?? Jakbyś mogła mnie oświecić to przekarze mamie i cioci żeby się zaopatrzyły i w zamrażarkę wsadziły ;-)
Gosia dobrze, że z rączką już lepiej, a że boi się jej używać to się nie dziw. Ona zbyt dobrze jeszcze pamięta ze ją bolała i boi się że jak położy rączke to znowu ją będzie boleć. Reakcja obronna organizmu i mózgu :tak:
Ewka jak przeczytałam tą "rzygosraczkę" padlam!

a my dzisiaj na spaceru byliśmy. Przed południem na godzinkę bo nam słonko zaszło ale i tak moje dziecię zasnęło na spacerze :eek: dawno mu się to nie zdarzyło :tak:

EDIT
Mam pytanie do Salamandry, kamisi i agi... gdzie mogłybyśmy się spotkać w weekend? Myślałam o jakimś miejscu gdzie starszy mógłby poszalać i dać mi usiąść :-p myślałam o jakimś parku atrakcji z kulkami itp. a dla nas żeby było miejsce do wypicia kawy ;-) no i tak żebym komunikacją miejską mogła dotrzeć w miarę bez kombinowania bo wózek biore quinny a nie zwykłą parasolkę więc musze się w busa z 2 dzieci władować :no:
Ewentualnie w tym hotelu gdzie bedziemy mieszkać jest jakiś kącik dla dzieci ale nie wiem co to tak na prawdę jest...

Ostatnia edycja:
Agnieszka taki dość duży my mamy takie 20 na 10 mniej wiecej ja mam taki co można go mrozić lub grzać . bo po tym jest wszystko spuchniete i można a wręcz trzeba robić okłady żeby cholerstwo zeszło , jakby miał bardzo spuchniete to można smarować też żelami na opuchlizne . U teściowej to nawet nie raz się trzeba byłio w szpitalu prosić o okład . zalezy jak się dziedkowi będzie łaziło ale jakby cieżko to wtedy można też wyp . taki balkonik w rehabilitacyjnym żeby mu było łatiwej ale to już zobaczycie jak wyjdzie . Potem i tak czeka go rehabilitacja codziennie

Witam na chwilkę:)
Informuje Was moje drogie koleżanki że 18 lutego o godzinie 14 wychodzę za mąż:-D
udało nam się załatwić to wszsytko tak szybko że sama nie wiem co teraz robić....za co sie zabrac i jak zorganizowac
Póki co dziś zamówiliśy obrączki- Pan nam wykona je na 16-go więc najważniejsze jest...a reszta- jak bedzie trzeba to bedziemy improwizować

Kamisia, a jednak się udało, suuuuuuper :))))))))))) Trzymamy kciuki aby wszystko poszło po waszej myśli. Jejku to za 11 dni. Pewnie masz sztresa????

Informuje Was moje drogie koleżanki że 18 lutego o godzinie 14 wychodzę za mąż:-D
udało nam się załatwić to wszsytko tak szybko że sama nie wiem co teraz robić....za co sie zabrac i jak zorganizowac
Póki co dziś zamówiliśy obrączki- Pan nam wykona je na 16-go więc najważniejsze jest...a reszta- jak bedzie trzeba to bedziemy improwizować
Super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ciesze sie razem z Toba!

A co do przygotowan - wszystko sie uda, musi przeciez.
Rety, juz sie nie moge doczekac zobaczyc przystojniaka Antonia wystrojonego :-)

reklama
Agnieszka taki dość duży my mamy takie 20 na 10 mniej wiecej ja mam taki co można go mrozić lub grzać . bo po tym jest wszystko spuchniete i można a wręcz trzeba robić okłady żeby cholerstwo zeszło , jakby miał bardzo spuchniete to można smarować też żelami na opuchlizne . U teściowej to nawet nie raz się trzeba byłio w szpitalu prosić o okład . zalezy jak się dziedkowi będzie łaziło ale jakby cieżko to wtedy można też wyp . taki balkonik w rehabilitacyjnym żeby mu było łatiwej ale to już zobaczycie jak wyjdzie . Potem i tak czeka go rehabilitacja codziennie
dzięki przekarze mamie i cioci. Najwyżej sama zakupie w aptece i dam im.

Suuuper Kamisiu!! NO to teraz się od spotkania ze mną nie wykpisz. Będziesz miała panieńskie przedpołudnie :-p ;-) :-D Mam nadzieję, że uda ci się chociaz godzinkę wygospodarować na spotkanie.

Swoja drogą patrzyłam na parki rozrywki dla dzieci i myślałam o Loopy's World z racji tego że tam te kulki są i mam :tylko: 5,4 km piechotą :eek: ale może mi się uda tam jakoś inaczej dotrzeć mimo że na meża nie mam co liczyć bo on od 8 już szkoli... ewentualnie BabyCafe ale mój J. na takie organizowane zajęcia raczej nie jest wolałabym kulki ;-)

Do góry