reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

dzień dobry ;-)
Zdrówka dla Amelci! Biedactwo mam nadzieję ze to jednak nic poważnego!

Wypowiadam wojnę babci...bo dziecko nie do opanowania :no: a młodszym to sie nawet nie zainteresuje :wściekła/y: Starszak już ma zapowiedziane że ma zakaz schodzenia na dół bo nie słuchał i kłamał a babcia na to patrzyła i jeszcze go dopingowała !:wściekła/y: a młodszego jak już pilnuje (jak ja jade z J. do przedszkola) to usypia na rękach chociaż chodzę i proszę żeby odkładała do łóżeczka bo potrafi tam zasnąć. "dzięki" temu usypianiu go przez nią na rękach dzieć mi się oprotestował. 2 dni z nim walczyłam w usypianie w łóżeczku i już wrócił na tory ale coś mi się widzi że dzisiaj też byłl na rękach usypiany bo dziwnie szybko zasnął. Nie spał od 7 a o 9 już spal... jak nic noszenie na rekach byleby mogła odłożyć do łóżeczka i iść do siebie bo przecież będzie słyszeć jak się obudzi! Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr chyba kamerkę zainstaluję i jej udowodnie że jest kłamczuchą, bo inaczej nie dam rady jej nic udowodnić bo zanim przyjadę ona ma ręce wolne :wściekła/y::wściekła/y:
tom sie wygadała ale i tak nabuzowana jestem maksymalnie

reklama
Witam się z rana :)

U nas dalej szaro, buro i ponuro... Z domu wydostać się przy stanie naszej drogi jest ciężko. Jak się wkurzę to w gazecie lokalnej to zgłoszę bo nie widzę sensu wydzwaniania do gminy bo i tak to oleja, za rok robią kanalizację i wtedy są plany na zrobienie drogi,ale tyle to ja nie mam zamiaru czekać. Na ulicy mieszkami tylko my i 3 inne rodziny,ale dalej i nie mamy prawie z nimi kontaktu,ale zastanawiam się czy tylko nam to przeszkadza?????

Kot-kot współczuję bólu, mam nadzieję,że szybko minie!
Alfa podziwiam, przy dwójeczce planujesz tak szybko trzeciego brzdąca :)))

Zmykam do mojej pszczółki bo właśnie edukować się chce i do moich książek się dobiera :)

Do wieczorka!

Witamy witamy i o zdrowie pytamy :)

I zaczął sie poniedziałek jak ja niecierpie poniedziałków W do pracy i przychodzi takie szare normalne życie buuu, i tęsknimy z Antoniną za tatą a jak już wróci po 18 to kąpanie Antosi, kolacja i tyle czasu dla nas... musiałam się wyżalić coś mnie od 3 dni handra trzyma i nie chce opuścić...

Teraz czekamy na wózeczek dzisiaj pani wysłała jutro powinien być...

Agnieszka zdrówka dla dziadka...
Gosiekoby to cholerstwo szybko minęło...
Kwiatuszku jak impreza ??

AgnieszkaSz-r podziwiam za upór, ja się poddałam przy pierwszym dziecku w walce z teściową i nauczyłam się z tym żyć, widuję ją średnio 2 razy w tyg więc daję radę, powodzenia i trzymam kciuki.

Gosiek i jak tam maleńka, co z rączką?

Kittek planuję szybko bo różnie to bywa, po Karolci zdecydowałam się po 4 latach a dopiero po 8 się udało, mam nadzieję że teraz będzie lepiej :) A ta moja dwójka ma taką dużą różnice wieku, że starsza córa jest właściwie wielką podporą i może dlatego chce szybko kolejne i też dlatego, że dopeiro przy drugim zrozumiałam jak wiele straciła Karolcia, że była tyle sama, Antkowi nie chcę tego zrobić, dzisiaj Karolcia uwielbia bawić się z bratem, ale za 4 lata pewnie będzie po wszystkim :) a nie chce mieć trzech jedynaków :)

Zawitałam tutaj po długiej nieobecności i mam nadzieję będę wpadać często i szybko wdrożę się w nową rzeczywistość, wiem że Antoś przyszedł na świat za szybko i zrobił się z niego marcowy chłopak, ale ja nadal czuję się Kwietniówką 2010 więc tu zostaję:)

Słuchajcie tak patrzę na ząbki Waszych szkrabów i mam pytanie: Antek obecnie posiada dwie jedynki i dwójkę na dole i dwie dwójki na górze (przez co mówimy na niego wampirek, bo tak wygląda) czy spotkałyście się z czymś takim? ja nie i kogo pytam to wszyscy zdziwieni. Lekarz powiedział, że to rzeczywiście nie jest normalne, ale poza czekaniem nic obecnie nie zrobimy, nie ma lekarstwa na wyrastanie jedynek górnych ;-)

Czy któraś z Was stosuje może metodę Domana?

i ja sie witam:) Ola druga noc przespala praktycznie bez zadnej pobudki, spala do 7 ale jakos sie zajela soba wiec ja do 9 polezalam z zamknietymi oczami:) tylko podpada mi cos to moje dziecko... ma straszne wypieki i cieple policzki...mierzylam jej temperature termometrem na podczerwien (wiem ze sa niedokladne) wyszlo 36,6 a przewaznie na nim olka ma 35 z kawalkiem...musze do sasiadki zajsc po zwykly termometr i sprawdzic bo cos mi te policzki podpadaja....
no chyba ze to dalej zabki, bo paluchy ciagle w pyszczku...

uciekam ja poobserwowac
do pozniej:)

Słuchajcie tak patrzę na ząbki Waszych szkrabów i mam pytanie: Antek obecnie posiada dwie jedynki i dwójkę na dole i dwie dwójki na górze (przez co mówimy na niego wampirek, bo tak wygląda) czy spotkałyście się z czymś takim? ja nie i kogo pytam to wszyscy zdziwieni. Lekarz powiedział, że to rzeczywiście nie jest normalne, ale poza czekaniem nic obecnie nie zrobimy, nie ma lekarstwa na wyrastanie jedynek górnych ;-)

Czy któraś z Was stosuje może metodę Domana?

U mnie w rodzinie byl taki przypadek. Dziewczynka w wieku 1.5 roku u gory nie miala jedynek tylko dwojki wlasnie. Teraz ma ponad 2 lata i wszystkie zabki jak trzeba, a wiec nie martw sie :-) Dodatkowo moje dziecko tez nie zabkuje po kolei. Ma 2 jedynki u gory i dwie na dole a teraz idzie jej czworka na dole...

Martuś mam nadzieję ze termometr nie kłamie i Olcia nie ma gorączki:-)

Gosiek jak Ami?

Alfa powodzenia w staraniach o 3 bimbaska! róznicę faktycznie macie sporą, ale niewielka różnica tez ma swoje wady, jak obydwoje czegoś chcą i wrzeszczą to można zwariować, Ty już możesz Karolci wytłumaczyć, prosić o cierpliwość:-)

kittuś współczuję drogi, a od dzwonienia do gminy na pewno jest lepsze pisanie pism, i oczywiscie zostawianie sobie kopii podbitej przez urząd że wpłynęło, zawsze lepiej mieć dowód:-)

co do rtg to Jerz miał robione juz 4 razy, zawsze klatę, 3 razy z zapalenia płuc, raz jak myśleliśmy że zjadł śrubkę, dokladnie nie wiem jak mu to robili, bo zawsze z nim tata chodzi, ale chyba do zdjęcia też z nim był i nie było problemu, a zawsze robiliśmy "publicznie", tyle że moje dziecie wyjątkowo dzielne, wszystko znosi, pobieranie krwi, wenflonowanie, tylko maska z tlenem doprowadza go do szału:-)

Jerzyk po ponad 2 tygodniach wreszcie w przedszkolu, ależ mi dobrze:-) S spi a ja mam chwilę na neta:-) to jest życie hehe S kończy dziś antybiotyk i idzie do kontroli, mam nadzieję że już będzie dobrze bo poszłabym wreszcie na jakiś spacer, a póki taki chory to nie chce go ruszać...

miłego dzionka!

Alfa ja mieszkam z teściami więc jak sobie dam wejść na głowe to mi z dzieci nie wiem co wyrośnie :no: wiec interwencje musza co jakiś czas być i wtedy babcia znowu chodzi jak należy...jak się zepsuje...znowu i znowu i znowu... no cóż ;-)

hej.

poczytałam Was trochę w końcu :-)

Amelciu jak tam rączka? mam nadzieję, że już wróciła do normy. zdrówka.

Aga Szr oj to czeka cię cieżkie starcie. ja już nie walcze z teściami bo do nich nic nie dociera; grochem o ściane. kiedyś tłumaczylismy im by nie nosili na rękach bo się nauczy i będzie problem i co, traz jak młoda tylko ich zobaczy to wyciąga swoje łapki by ją nosili, a dziadki wymiękają, no cóż....... maja to co sami sobie zgotowali. :laugh2:

Alfa ja też podziwiam że chcesz tak raz dwa zajśc w kolejną ciązę. życze powodzenia :tak:

Marta może faktycznie Oli ida kolejne ząbki i temu jest troszeczkę rozpalona. Mam nadzieję, że nic więcej się z tego nie wykluje.

U nas od kilku dni jest moja mama i życie to po prostu sielanka, w domu czysto, pachnie pysznym jedzonkiem i Oluncia szczęśliwa. :-)
Urwis mały szaleje jak zawsze, udało jej się nabic pierwszego w życiu guza :rofl2: ale to i tak nie spowodowało by ten brzdąc posiedział chociaż 5 minut na pupci :-D nie chce myśleć jak juz zacznie biegać sama po chałupie, no wtedy to już sajgon na maksa chyba będzie.
pozdrawiam i do nasepnego (mam nadzieję, że w miare szybko uda mi znowu do Was zajrzeć).

a za oknem szaro, buro i ponuro
wiosnoooooooooooo chono do nas

reklama
Alfa nie stosuje tej metody ale widziałam na ypu tube dzieciaki co czytaja takie 1.5 roczne i do tego migają rewelka :)
Podziwiam za decyzje o trzecim ale racja lepej jak jest mała różnica u mnie jest 1.7 i uważam że super teraz jest nie raz trudno ale oby do przodu . z zębami nie pomogę bo moja nie ma ....... żadnego :(

Agnieszka - rób wojne ja swojej też robiłam jak mi coś nie pasiło . Ona Ole ze dwa razy uśpiła na rękach ale tylko dlatego że ona nie moze chodzić do nas na góre ( bo ma chorą noge ) i nie miała jej jak zanieść do łóżeczka wiec nie mam pretensji do niej . Akle ogólnie stara się mnie pytac o wszystko w sprawie dzieci i ja też jej pomagam ile mogę

Do góry