Kinguunia- gratki z zębolka!
Monia- oby zęby wyszły w miarę bezboleśnie.
Aniam- dobra niech się coś zepsuje, ale lekko, coby mąż się nie przemęczył ;-)
Wronka- jak nocka??? jak chorowitki???
Nas temat księży, kopert itd. itp. nie dotyczy ale teściowa opowiada historie, które mi osobiście mrożą krew w żyłach... odnoszę wrażenie, że najgorzej jest w małych miejscowościach (ale mogę się mylić), choć u znajomych na wsi ksiądz wspaniały, sam wysupła coś z kieszeni jak trzeba... chyba zależy od człowieka, jak wszędzie i we wszystkim.
Mnie dziś na przemeblowanie wzięło, kupiliśmy dzieciakom meble, bo się potykałam o zabawki, zmusiłam męża do skręcenia i dzisiaj układałam, przekładałam, wkładałam i sortowałam... Kuba odkrył całą masę dawno niewidzianych zabawek
Mój maz sie nie przemecz , on mówi innym co mają robić on pracownik biurowy Jakby mi przylazł z brudnej koszuli bo by grzebał gdzies na warsztacie to bym chyba ubiła
Fajnie masz z tym księdzem że ciebie nie dotyczy jakby nie tesciowa to chyba mnie by tez nie dotyczyło co to za łażenie po domach . wkurza mnie to
Zbieranie datków coroczne
I masz tracje czym mniejsze zadupie tym gorzej mam porównaniu tutaj a wawa , na chrzcinach u Oli miałam przykład politycznego kazania w wawie czesto się słyszy że kopert nie biorą , a u nas z wielką chęcią .
Agnieszka - to lipa że w weekend:-( myslałam że wy jedziecie w tyg, bo ja tak bym mogła