reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

ja już po wizycie u dziadka :-D i nie jest źle kość tylko lekko pekła i dzisiaj już przy pomocy pań terapeutek i balkonika pochodził sobie ! A jaki szczęśliwy i kwitnący był jak przyszlam :-D Dziadzio nakarmiony (wszamał ilości jak na niego ogromne!), smaki zaspokojone bo biednemu kawy się chciało to mu z domu gotową juz w termosie przywiozłam taką jak lubi.

Gosia... któraś z dziewczyn na lekarskim pisała że można ponoć testy alergiczne z krwi zrobić... my się bedziemy dopiero w lutym dopytywać bo mąż idzie do swojej pani alergolog. Chyba zrobimy chłopakom te testy.
Zdrowia dla Szymka i niech będzie chamem i sie z siostra tym świństwem nie dzieli ;-)

a my się zdecydowaliśmy w końcu na hotel ;-) dziewczynom które pomogły dziękuję pięknie :tak:
wybraliśmy w końcu ten http://www.hotel-lival.pl/index.html ciut droższy niż zakładałam ale cena 270zł za dobę za pokój dwuosobowy ze śniadaniem i dzieciaki za darmo + darmowe łóżeczko... w dodatku przy samej plaży... no marzenie.
Także jak sie dzieci nie pochorują (oby nie!) to 11-14 luty jestem w Gdańsku :-) jakoś się zgadamy na spotkanie gdańszczanki i okolice :-D a ja jakoś spróbuje komunikacją dotrzeć :-p

reklama
A nam pani doktor powiedziała, że żadnych testów przed 3 rokiem życia nie poleca, bo zbyt często jest zafałszowany wynik.

Agnieszka super, że z Dziadkiem dobrze

ulanka no wlasnie w Pl jak chcialam zrobic to tez tak uslyszalam.Ale teraz to juz bede sie lapac ostatniej deski ratunku i zrobie te testy mimo ze moze wynik nie bedzie w 100% dobry.Teraz jest zima to Ami jest ubrana.Drapie sie tylko tam gdzie da rady czyli szyja i jak uda jej sie sciagnac rekawiczki to rece.Teraz sciaga juz czesto bo sie nauczyla.Nie chce myslec co bedzie jak sie cieplo zrobi.Przeciez jej nie ubiore w dlugie rekawy i spodnie bo mi sie dziecko zagotuje,a poza tym jak jest cieplej to bardziej ja swedzi.
No nic zobaczymy co na to lekarz.

marta - super wiesci i jasne ze sie ulozy:tak:
aniam - zdrowka dla malucha!
gosiek - nie wiem co ci powiedziec, neurodermitis jest okropny, mojej znajomej corka to miala jak byla mala i wyrosla, duzo dzieci z tego wyrasta takze badz dobrej mysli, mam kolezanke ktora to ma - ale to calkiem cos innego u osoby doroslej, ona czesto solarium robi i niby to pomaga...i ciagle smarowanie masciami...

Ostatnia edycja:
Gosia, ja Ci się nie dziwię, bo tez bym je zrobiła w takiej sytuacji. I chyba bym dziecku tylko białe bawełniane ubranka wkładała. Bardzo mi szkoda Ami. Wierzę, że już wszystko przetestowałaś. Oby przeszło jak najszybciej, a teraz smarować, smarować i jeszcze raz smarować. Kiedyś musi być lepiej
Ja ostatnio wykapałam Anielkę w rumianku parę razy, jak jej się ta infekcja dróg moczowych zaczęła, i te suche plamki, które się pojawiają i znikają dużo mniej suche się zrobiły. Ale to pewnie też już sprawdzałaś.

Hej Mamuśki!

U nas szaro, buro i ponuro....
Kici łączę się z tobą w bólu, u nas znów po roztopach droga ledwie przejezdna, wózkiem jeszcze przez jakiś miesiąc nie wyjadę, więc Maja albo na ogródku śpi w wózku albo samochodem wózek wywozimy... i u babci na spacer chodzimy.

Marta baaaaardzo się cieszymy, Oleńka i Ty na to zasługujecie!!!!

Aga super,że dziadek wraca do zdrowia! A ty pomyśl o przyjechaniu do Koszalina, może po drodze będziecie mieli :)))

Zielona gratki dla małża!!!!

Gosiek walcz o diagnozę dla Ami, bidulka się widać bardzo męczy. Mam nadzieję,że uda się znaleźć lek na to co jej dolega.

Dobra zmykam bo Maja sobie nowy przysmak znalazła- ziemię z kwiatów i próbuje twardo do buziaka ją wpychać. Taaa bo mama jeść nie daje, hehe

No i na Szymka przyszła pora , przeziebiony coś kaszel ma i katar . BYłam u lekarki dostał syropek i jakiś homeopatyczny .. ale narzeka jak to chłop he he . Ola ma się dobrze oby na nią nie przelazło .

kici - u nas bajoro wyschło i jakoś mozna przejśc ale pare dni było tak że wyjśc się z wózkiem nie dało . także Ola miała przymusowe siedzenie w domu , chyba że gdzies jechała to ją zabierałam ze soba
zdrówka!!!

MArta
super wiesci, Twój post wieje optymizmem
tak trzymac!

Gosia

moja pediatra mowila ze od 3 lat robi sie testy alergiczne z krwi... :/

Witam,
na początku chciałam Lenkę pochwalić (nie zapeszając), że odkąd popołudnia spędza z nami w kojcu, dokładnie od 2 dni, tak się wymęczy, że bez zająknięcia zasypia po kąpieli i karmieniu. I pięknie w nocy śpi ku radości rodziców:happy2:

aniam - zdrówka dla Szynka!

marta - rewelacja!! Super facet z tego sponsora:tak:

Zielona - gratulacje dla małżonka! Spisał się chłop;-)

Wypompowana jestem po wczorajszej nieprzespanej nocy i kiepskim dniu, więc zmykam pod prysznic i do łóżka..
Dobranoc

Mam urwanie głowy :-( ale ponadrabiałam :-)

Filonka- ja nie odbijam małego odkąd pamiętam... Kubę tak, bo mocno ulewał i jakoś do pół roku był 'odbijany, a B. nigdy nie miał z tym problemu. ostatni posiłek mały dostaje siedząc w swoim krzesełku, potem szczoteczka, mysie ząbków, całuski od mamy, papy i obowiazkowo od brata i ajciu- tak w skrócie wygląda nasza rytuał.
Zielona- gratki dla męża! Na pewno jesteś dumna jak pawica ;-)
Marta- suuuupeeeer wieści! Zawsze mnie wzrusza, że są jeszcze tacy ludzie! Z kasą, ale i z sercem!!!
Ulanka- gratulujemy zębulka :-)
Aniam- zdrówka dla Szymka... jak ja niecierpię tych jesienno-wiosennych infekcji!!! :-(
Agnieszka- bardzo ładny hotel- udanego wypoczynku :-)

U nas nic nowego się nie dzieje, dzieciaki wyzdrowiały, Kuba schudł 1,5 kilo po jelitówce :-( ale teraz je jak smok, albo i jak 2 smoki, to mam nadzieję, że szybko odrobi. Bartuś też zdrowy (odpukać).

reklama
Gosiek życzę wytrwałości i przede wszytskim szybkiej diagnozy żeby przynajmniej wiadomo na co Ami leczyć i żeby można było jej szybciutko pomóc.
Aniam zdrówka dla Szymka!
Marta wspaniała wiadomość. Fjanie że są jeszcze tacy ludzie na śiwecie:tak::tak:
Zielona gratuluje tak utalentowanego męża:tak:
Filonka ja jeszczę mała biore pionowo zeby odbila bo jeszcze sama nie usiadzie jak chce ale nie zawsze sie jej odbije.

U nas babcie i dziadki dostaną od Laurki laurki tzn, kupiłam farbki dla dzieci do malowania rączkami i odciśniemy jej rączke na kolorowym papierze i w ramkę, mam nadzieje że się spodoba:)

Dzisiaj przeżyłam chyba najpiękniejszy moment(kolejny hehe) w moim macierzyńskim życiu:tak: jak wróciłam z pracy mała bawiła się w pokoju na dywanie i jak mnie zobczyła zaczęła się śmiać, piszczeć i wystawiać rączki ale poszłam najpierw zdjąć buty a ona tak chciała na rączki do mamy że odstwaiła zabawki i raz dwa na brzuszek i zaczęła pełznąć do mamy:-) I dopełzła:-D Moja cudowna córeczka!!!! Skupabniec w ciągu kilku dni z leniwca zmieniła się w dziecko z adhd i w miejscu sekundy nie wytrzyma, wkońcu musze miec oczy do okola glowy hehe ciekawe jak dlugo bedzie mi sie to podobac:-D

Do góry