reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Siadłam na 4 szanownych z kawą obok, bo wcześniej był kociokwik... obie sztuki postanowiły kooperować i próbowały rozwalić swój pokój... Moje kochane chłopaczki :-) Barteq przy okazji mało nie zginął, bo brat chciał mu spuścić na główkę dość ciężką zabawkę... w proę został powstrzymany i zgarnięty na pogadankę!

Annaoj- Kuba jest pod kontrolę laryngologiczną- po szczepionce, którą dostał we wrześniu choruje zdecydowanie mniej, ale 3 migdał rośnie do 4-5 roku życia, jeśli już teraz jest źle to możliwe, że bez zabiegu się nie obejdzie (my mamy kontrole co 6 miesięcy i zobaczymy, może się uda). Mój brat miał wycięty i nic mu nie było. Kiedyś w ogóle wycinali niejako z automatu, zaś teraz próbuje się go oszczędzać. Jeśli jest niedosłuch to jest wskazanie, jeśli np. chraputka w nocy, to też niedobrze, bo organizm się nie dotlenia. Ale przeczucia też ważna sprawa... ja tam wierze w swoja intuicję.

Mamusia- Ty się kuruj!

Wronka- pranie pościeli nawet mi przez myśl nie przeszło. Dzisiaj posprzątałam w kuchni, zrobiłam spód do sernika i kruche ciastka i teraz zamierzam zająć się NICNIEROBIENIEM :-) to jedna z moich ulubionych czynności :-D

13x13 rodzinnych Świąt i szampańskiego sytlwestra i oby Nowy Rok w nowym domku był jak najbardziej szczęśliwy :-)

reklama
witam wieczorową porą!
jutro bujam sie na sklepy i wykupie wszystko!!

zostaw coś dla mnie, bo ja dopiero jutro smigam na mega zakupki

Chciaż mąż idzie w zapare i nie chcie słyszeć o dzieciach, bo się boi, że będzie kolejny do musztrowania :-D:-D:-D

ciekawe jak szybko go przekonasz:-)

Kurcze sprzatać mi się nie chce, w ogóle jakaś do doopy jestem. Świąt nie czuję i wciąż mi się wydaje, że jeszcze dużo czasu do nich a to raptem kilka dni..

skąd ja to znam...

kotkot
witaj!

katiczku rozumiem że pokochałaś zimę?? zwłóaszcza na lotniskach:-)

annaoj ja bym się wstrzymała, luty juz niedługo...

zdrówka chorowitkom! zwłaszca Judysi!

ella udanej imprezy!

alez mi sie nic nie chce, masakra jakaś, chyba się starzeję:-) mały dzieć mi się popsuł i ciągle chce na ręce, dziś takiej histerii dostał w łóżeczku że aż zwymiotował...

uciekam się kompać i lulać

dobranoc!

Cześć skarbeńki.
Nie nadrobię :-(
doczytałam tyle, że katik święta bez kochanej teściowej spędzi :-) a 13 lekko się ukróciła. No i mnóstwo mamusiek dołączyło do naszego grona. Witamy

Ja przez handel choinkami mam w domu syf, pustą lodówkę i nie kupione prezenty :-( Zostanie mi czwartek na ogarnięcie wszystkiego.Napewno to opanuję w jeden dzień, tyle, że sama mysl o tym przeraża.

U Adasia choroba trzyma, ale najbardziej ubolewam, że tak mało czasu z nim spędzam. A jeszcze niedawno żaliłam się, że 23h na dobę z nim jestem. Moje kochanie nauczyło się mówić baba i ama :-) i obchodzi cały kojec dookoła trzymając się na przemian jedną ręką. W takim tempie to za miesiąc będzie chodził.
dziś spał ze mną i po przebudzeniu znalazłam go śpiącego na brzuchu przy moich stopach.. Taki z niego wiercipiętek. jednak pewniej się czuję gdy śpi w łóżeczku
Zdrowiejcie mamusie i przyjemnych przygotowań świątecznych życzę
Judysiu buziaczki dla Was

Bry! wieczór!

Nadrobiłam,ale dwoi mi się przed oczami i literki się zlewają więc sobie odpuszczę odpisywanie bo jeszcze głupot nawypisuję.
Może jutro się zbiorę i wcześniej przy kompie zasiądę.

Zdrówka chorowitkom, szczególnie Judysi i Mamusi! 3majcie się dziewczyny!!!
Ja właśnie na DOZ zamówienie złożyłam i jutro do apteki muszę podjechać bo też mnie przeziębienie trzyma i nie chce puścić...

Spokojnej nocki!!!

PS. Witam nowe Kwietnióweczki!!!

dziewczyny jak u Was bylo z okresem po porodzie ?
czy od razu byl regularny?
ja mialam jeden 35 dni temu i torche sie martwie bo zawsze mialam co 28 dni a na razie nic....
dodam ze nie karmie malego w ogole piersia dopiero od tygodnia

Ale tu produkcja mimo świątecznych przygotowań i nowe objawienia.
Witajcie dziewczyny.
Dzięki za życzenia zdrówka dla Alicji i już jej katarek pomału przechodzi. Nocka o wiele lepsza, tylko 2 pobudki na jedzonko i dalej ładnie spała.
Od jutra pichcę i sprzątam, więc pewnie będzie mnie mniej.

Justa jak zakupy, wykupiłaś wszystko?
Katik Alleluja, teściowa nie doleciała :-)

Joł
Ide spac bo padam na ryj..
Byłam dziśna mikołaju firmowym więc późno wrócilismy ale udało mi się odwiedzić nasza malutką Zosie .
Nie wiem kiedy ja się wyśpie .. chyba jak dzieciaki podrosną he he .
Jutro wielkie zakupy bo u nas przygotowania świateczne w czarnej d.. sa.

reklama
katik jak widać na twoim przykładzie cuda się zdarzają:-) udanego kucharzenia :-)
dołączam do grona "pochłoniętych sprzątaniem" zamierzam dzisiaj ogarnąć całe mieszkanie a po 15 zrobić zakupy a następnie mam 6 ramek na których muszę odbić Natalki rączki i nóżki obawiam się że to może graniczyć z cudem ale do odważnych świat należy ;-) zmykam postaram się tu jeszcze zajrzeć

Do góry