reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

dobry wieczor, dobry:) zwlaszcza ze dziecie nakarmione od dwoch godzin smacznie spi:)
co do choinki to ja tez najchetniej juz bym ja ubrala, ale z racji tego ze od 3lat jestem wieeeeeeeeeeeeeeelka fanka zywego drzewka, zamierzam ubrac ja w niedziele:) i bedzie jak zwykle wieeeeeeelka :) inna opcja nie wchodzi w gre:) juz sie nie moge doczekach bombek, swiatelek i tego zapachu mmmmmmmmm :) a i krolik szczesliwy bedzie:)

reklama
Judysiu - jesteś człowiekiem i jak kazdy masz prawo do smutków i radości , nie ma się co dziwić że choroba małej smuci . i tak jestes mega dzieclna i tak super radzisz sobie z tym wszystkim :tak: Olać święta , będą następne z Zosią :tak: Musi być dobrze i koniec !!

Ja dziś dzień wariata teściową mam w szpitalu - planowany zabieg na kolano wstawiali jej proteze steawu kolanowego:no: Powinna mieć za pół roku drugie robione ale po tym co przeszła chyba już nie pójdzie okazało sie że wymiotuje po środkach Przeciwbólowych . wyobrazacie sobie być po operacji bez nich ? Ona tak miała :no: bo inaczej rzygała dalej niż widziała :no: z kazdą godziną jest na szczęście coraz lepiej . Maz był dziś u niej ja na zakupach w wawie bo przecie z dzieciakami nie pojadę do szpitala. Mały w klubi malucha . Jutro obdzwaniam dwa przedszkola u mnie i małego chyba zapiusze , prywatne sa tańsze niż myślałam jak się uda niech chodzi .

agnieszka - współczuje choroby :-(

Moje dziecko to jakiś terminator , wiecie że nawet jeszcze kataru nie miała :-D
a wychodze z niż na dwór czy 30 na plusie czy 10 na minusie , w domu dość zimno mamy . oby tak dalej . :tak:

aniam ciesz sie kobieto z tego:) ja twz sie staram z Olka wychodzic w kazda, no prawie kazda pogode...na poczatku troche sie balam bo mala po zapaleniu opon, mega kuracji antybiotykowej od drugiego tygodnia zycia, nie zaszczepiona do teraz, ale odpukac mialysmy tylko raz 3dniowa przygode z katarem i dwudniowa z kaszlem zaraz po katarze naszczescie bez temperatury sie obeszlo. teraz Olka przez sonde ma wysuszone troche sluzowki w nosie,mimo intensywnego nawilzania w mieszkaniu i to jedyne z czym teraz sie zmagamy

Dziewczyny jutro mnie nie bedzie- bo....mam fryzjera :D ...a potem mała przejmuje babcia a my z M na zakupy uciekamy i na jakąś kawe we dwoje wreszcie ;)

Tymczasem dobranoc

aniam ciesz sie kobieto z tego:) ja twz sie staram z Olka wychodzic w kazda, no prawie kazda pogode...na poczatku troche sie balam bo mala po zapaleniu opon, mega kuracji antybiotykowej od drugiego tygodnia zycia, nie zaszczepiona do teraz, ale odpukac mialysmy tylko raz 3dniowa przygode z katarem i dwudniowa z kaszlem zaraz po katarze naszczescie bez temperatury sie obeszlo. teraz Olka przez sonde ma wysuszone troche sluzowki w nosie,mimo intensywnego nawilzania w mieszkaniu i to jedyne z czym teraz sie zmagamy

nie szczepiona z powodu tych chorób czy że jest wcześniakiem
ta moja kolezanka musiała nama synagis kupić bo nie było kontraktu i nie refundowali - 2 koła dawka :(
Potem też szczepiła i to na wszystko specjaliści ds szczepień zalecili rota , pneumo od razu . i miała refundacje na płatne szczepionki 6w1 itp . jak już ją bedziesz szczepiła to spytaj o refundacje bo przy takich chorobach to się nalezy jak psu buda .

dziewczyny nie klikajcie już , ten konkurs jest jakiś dziwny wywalili mnie z rankingu i kilka innych osób ( moją kolezanke np ) bo te same osoby klikały ( moja kolezanka na mnie w pracy np ) nie ma w regulaminie że tak nie można a system wywala takie osoby , nie omieszkałam oczywiście napisac co o nich myślę i gdzie ich mam :)
więc dziekuje wam serdecznie zA GŁOSIKI . pierwszy raz w czymś wystartowałam i juz się zniechęciłam

aniam przestraszyli się że wygrasz :-D jakiś pic na wodę z tym konkursem

Ella udanego dnia czekamy na fotorelację po fryzjerze ;-)

marta u nas też będzie żywa choinka zastanawiamy się nad taką w doniczce żeby potem postawić na balkonie a wiosną posadzić u babci na wsi

akaata gdzieś ty była jak cię nie było pisz nam szybciutko ;-)

my wczoraj obchodziliśmy 8 m-cy jak ten czas szybko leci :szok: moje dziecko nie raczkuje tylko przemieszcza się na pupie a wygląda to mniej więcej tak podciąga jedną nóżkę pod pupę a drugą prostą trzyma i powoli ją zginając przesuwa się do przodu akrobatka moja kochana zębul już wylazł i widać go doskonale ale zrobienie zdjęcia graniczy z cudem więc jak tylko uda mi się uwiecznić ten widok to się pochwalę :-)
Wczoraj z pracy poszłam do lekarza no i jestem na antybiotyku, inhalacjach i syropku :zawstydzona/y: zapalenie gardła i to takie porządne buuu muszę do świąt się wyleczyć

No Justa... coś w tym jest :-) od 7:00 dzisiaj tu kwitnę, ale przynajmniej mnie głowa nie boli :-D ciekawe czemu... I kawy się można w spokoju napić :-p
Mamusia- my co roku mamy żywą, ale powiem Ci, że ciężko ja potem utrzymać (tzn. na balkonie trochę postoi)- najdłużej trzyma się chyba kaukaska (nie sypie tak igłami). Ja uwielbiam zywa choinkę i od kiedy mamy dzieci, to zawsze jest taka... wcześniej rożnie bywało.

Dzisiaj nas 'zamroziło' brrr... -11 dla mnie to ekstremalne warunki!

Kuba 2 dni temu przytargał z przedszkola katarek i co? I Barteq dzisiaj obudził się cały zasmarkany :-( ale w niczym mu to nie przeszkadza.

Kuba 2 dni temu przytargał z przedszkola katarek i co? I Barteq dzisiaj obudził się cały zasmarkany :-( ale w niczym mu to nie przeszkadza.
Ciesz się, że tylko katarek, bo moja starsza od wczoraj ma jakies czerwone krostki i nie chce nawet myśleć co to jest... Oby nie sprzedała młodszej. A święta tuż tuż

Dzień dobry. Nelka miała jedno miauknięcie na smoka i jedną pobudkę w nocy. Wreszcie. Super. Oby tak dalej, bo już mnie męczy takie ciągłe wstawanie. Dziś trzeba by mieszkanie odgruzować, a mi się tak nie chceeeeeeee No i na 11do lekarza z Marysią, a miałyśmy iść dzisiaj na wigilijkę do żłobka. Szkoda, bo chciałam ją zobaczyć jak śpiewa i tańczy z dziećmi.

Aniam, no rzeczywiście Ola to jakiś kosmita, jeszcze mając brata chodzącego do klubu malucha to w ogóle. Ciesz się i korzystaj :-)
Marta fajnie, że Ola też nie łapie wszystkiego
Judysia, następne święta spędzicie razem z Zosią w domu. My tu wszystkie gorąco w to wierzymy i modły do nieba ślemy!
Mamusia, a masz w domu płytki albo panele? Mój chrześniak tak właśnie raczkował, bo na śliskich powierzchniach tak najłatwiej :-) A poza tym kiedyś czytałam, że sposobów raczkowania to jest przynajmniej kilkanascie w tym własnie taki
Akaata opowiadaj - gdzie byłas i co robiłaś!

reklama
ulanka Gratuluje przespanej nocy :-) mamy parkiet a w korytarzu terakotę ale ona tak się przemieszcza na posłaniu które jej zrobiłam do zabawy ( gruby koc powleczony poszewką na pościel)
aniez dzieki za radę rozejrzymy się za kaukaską (Wczoraj oglądałam Między Kuchnią a Salonem i tam troche było na temat choinek i właśnie pokazywali kaukaską i ona chyba najładniej wygląda)

Do góry