reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

A ja mam znowu afty na gardle i uszy mi zatkało przez co K. musiał mnie w nocy budzić jak mała płakała ehhh
niedobrze z tym Twoim gardelkiem, zdrowka!
Witam jestem nowa na forum , ale myślę że będę mogła powymieniać się z Wami doświadczeniami, radościami i zmartwieniami.

Pozdrawiam
witaj, i zagladaj oraz pisz czesto
witajcie dziewczyny, dolaczam sie do Was jako kwietniowa mama...Histoia Judysi tak mna wstrzasnela ze po prostu zabraklo slow...

Trzymajcie sie dzielnie dziewczyny, trzymam za Was kciuki z całej sily i modle sie o zdrowko dla malutkiej...
czesc i czolem!
Serdecznie witam 'nowy narybek' :-D Napiszcie coś o sobie i waszych pociechach i zapraszamy na plotki :-)

Skąd ja to znam :-)

Przeziębiłam się i chodzę i marudzę... z nosa mi się leje, a jeszcze muszę dygać z Quba do laryngologa... buuuuuuuuuuuuuuuu.

Chciałam wczoraj kupic dzieciakom prezenty i NIC W TYCH SKLEPACH NIE MA A CO JEST TO KOSZTUJE MAJĄTEK!!!!!!!! Znalazłam straz pożarna dla Kubuli, dokupie mu książeczkę i jakąś edukacyjną zabawkę, a dla Bartka chyba klocki kupię i będzie miał na zaśkę, bo obecnie to najfajniesza zabawka jest firanka, a nie kupie mu przecież kawałka szmaty ;-)
heheheh
Zdrowka Anieziatka!
buhahahahahaa
niezle to podsumowalas Aniez
manipulacja gałgankowa to się nazywa :) zabawy samorzutne dzieci od 3/4 miesiaca do 2 lat ;)
ja mojemu musialabym kupic komórkę :) ale nie namówi mnie za mały jest niech moją na razie pożycza he he

witam nowe kwietniówki, lepiej późno niz pózniej :)
Kwiatus - kup malemu komorke dla niego. Polka ma swoja, i ja uwielbia! Gra, spiewa, swieci, i jest gicior!

Dzien dobry!
U nas nadal zimno, ja nie chce! Wczoraj zrobilam pranie, bo rury popuscily, ale znow wyciagnac nie moglam, bo odwirowac sie nie da, tylko woda stoi w srodku! Tamta rura popuscila, a ta zamarznieta nadal...... Kurde no!

reklama
cześc dziewczyny, witam nowe koleżanki
miałam cięzką noc, już mnie dobija to wstawanie. W sobotę wyjeżdzam na imprezę z pracy i rano sobie żartowałam, że zamiast się bawić pójdę spać;-)
Jeszcze Igora mam chorego. Mam nadzieje, że do przyszłego tygodnia się wykuruję, bo są jasełka i ma swoją rolę.
Ja tez nie byłam dziś w stanie zezłościć się na Szymka:no: a dał mi dziś w kość . trzysta razy go upominam żeby nie skakał po schodach bo zleci i oczywiście spadł:wściekła/y: ma guza na głowie . Nauczka mam nadzieję że mega skuteczna :-D
Ola za to pełza wkońcu bo ile można leżeć i wyć żeby coś podali bądz przyszli , już sie wypuszcza w pokoju .
Poszalałam przed chwilką na allegro ale w słusznym celu . Kupiłam misie z TVNu

mój niestety szybko zapomina i wkrótce z kolejnym guzem chodzi

Elvie jak tam Juleczka?
życzę zdrówka w tym tygodniu

uciekam pracować

do ANIEZ masz racę ceny są zabójcze!!!!
też szukałam w sklepach, nawet w necie ceny porównywałam, ale mnie po prostu przerażają!!!! W końcu znaleźliśmy w TESCO takiego edukacyjnego pieska to dostał od Mikołaja, a pod choinkę kupiliśmy mu gąsienice też edukacyjną i muszę przyznać, że w TESCO były najtańsze te zabawki, mieli nawet akcję, że w nocy zakupy jeszcze 20% taniej!!!! Więc mój mąż został wysłany na nocne łowy i w ten sposób na nocnej promocji zaoszczędziliśmy już 50 zł!!!! :-D a robiąc porównanie w internecie to różnice na jednej zabawce dochodziła nawet do 80 zł!!! tak więc polecam akcje TESCO :tak: teraz ostatnio przed Mikołajkami były w promocji wszystkie ubranka dla bobasków :-) kupiłam mu taką piżamkę, zrobię fotkę i wam wyślę

pozdrowionka lecę małemu zrobić kaszkę - bo się już domaga :-)

Witam,
nocka u nas ok, pospałyśmy do 8.00 i tylko 2 karmienia ze zmiana pampera, sukces!
Za to teraz moje dziecię nie śpi.
Siedzi obok, czyta co matka pisze i bawi się moją komórką oraz paczką chusteczek.
Gryzaka sobie na nogę właśnie złożyła he he he i teraz kombinuje jak go zdjąć:-)
U nas firankę bije mój telefon, bo ma skórzaną smycz, którą Lenka uwielbia.
Zabawki rzeczywiście drogie. My kupiliśmy pluszaka i kotka grającego w Biedronie.
No i sanki na które nadal czekamy..

Zmykam się doprowadzić do ładu i składu, bo na 13.00 do biura lecę, a wcześniej mam jeszcze towar od kuriera przyjąć - o ile dojedzie na czas..

aniez - zdrówka życzę!!

Sask - ja bym chętnie jakieś materiały z niemieckiego dla maluszków otrzymała, bo początki ciąży zaliczyłam w Niemczech właśnie i się śmiejemy, że młoda będzie miała predyspozycje do tego języka;-) Stylizacją paznokci też się kiedyś zajmowałam, ale jak mi lampa pękła to już nie znalazłam czasu by ją wymienić i teraz sprzęt się na strychu kurzy;-)

judysiu nie wiem co napisać... zdrówka dla Zosi a dla Ciebie i meza dużo sił, jak będziemy Ci mogły jakoś pomóc to pisz!

Aniez zdrówka!

maonka super ze Ala zdrowa!

ella zdrówka dla Julci!

mamusia współczuje choroby, oby jak najszybciej było po!

annaoj ja się na serio zastanawiam nad wyjazdem na weekend z malzem gdzieś, ale też głównie po to żeby się wyspać:-)

witam nowe kwietnióweczki!

u nas troszkę lepiej, Jerz zdrowieje, Staś ma gluta do pasa, ja nie mam na nic czasu bo duży w domu szaleje a nie w przedszkolu- odczekam już te dwa dni zeby mi się nie załatwił na niedzielę...

Dzień Dobry Mamcie moje :)

Dziś jestem koszmarnie niewyspana-mała nie dość że płakała co 5min do 24 a potem co godzine do rana a to smoczek a to piciu...no masakra :( nie wime jak sie nazywam...

Dziewczyny- ile przeciętnie trwa u malucha przeziębienie leczone bez antybiotyku???? :confused::confused::confused::confused::confused:(jeszcze) bo u nas to już tydzień i wiele się nie zmienia...dzis wieczorem lub jutro znów do lekarza się wybieramy zeby ja osłuchać czy nie zchodzi to cholerstwo do oskrzeli lub płuc nie daj Boze :/

Poza tym

Judysiu kochana napisz nam jka Maleńka zniosła chemie pierwszą????:-(

Nowe mamusie na forum serdecznie witam!:tak:

Aniez- doskonale CIe rozumiem- albo kicha w sklepach albo ceny masakra :dry:

Elvie- tez w sumie chciałabym zrobić mojej małej wszelkie badania ale u mnei w rodzinie nie było raków Bogu dzieki więc mam nadzieje że Julinka nie ma predyspozycji

katik- wspołczuję tych koszmarnych akcji wodowych...nie ma to jak w zimie takie przygody...

Annaoj kce-współczuję nocy i zdrowia dla Igora życzę

SaSk-my też szukamy takich promocji w marketach- dzięki temu mała się od babci na mikołaja dorobiła wreszcie garnuszka fischera bo byl za 80zl podczas gdy ceny dochodza nawet do 122zl w smyku :eek:

Kwiatuszek-no przecież co sie młody meżczyzna bedzie szmelcem dla dziewczynek bawil- jeszcze rozowym nie daj Boze :-D Toć to powazny chlop i chce profesjonalny sprzet mieć! a nie jakieś badziewie dla dzieci :-D:-D:-D:-D:cool2:

A kto mi zrobi paznokcie?:confused::-)- bo od zawsze mam z nimi problem a teraz przy małej to juz w ogóle sa w ruinie!:szok::eek:

Ewka- dobrze ze u Was cos sie poprawia! Moje do soboty jakos będzie!;-)

Korzystając z chwilowego kimania małej lece nadrabiac dalej i mam szczytny plan Wam moja chora śnieżynke pokazać dziś- może się uda:sorry::-)

Witam , cieszę się że mnie tak miło przyjęłyście :-)

na początek chciałabym powiedzieć, że bardzo mnie wzruszyła historia Judysi i modlę się by wszystko było dobrze i byście miały dużo siły i wiary, że pokonacie tą chorobę!

a więc jeżeli chodzi o mnie, to jestem szczęśliwą mamą i żoną :tak: Mój synuś to całe nasze szczęście. Na razie mamy tylko jedno dziecko, ale planujemy jeszcze jedno - najlepiej gdyby trafiła się córeczka ;-) (może znacie jakieś sposoby na córeczkę ;-)) lecz na razie z tym czekamy (może z rok albo 2) chcemy by Krzysiu był trochę starszy - odchowany, Ja od lutego wracam do pracy i muszę przyznać, że już mi ciężko na sercu jak sobie pomyślę, że będę musiała rozstać się z moim skarbem..... ale kiedyś trzeba..... Ja pracuję w przedszkolu jako nauczyciel, i bardzo lubię to pracę, a dodatkowo zajmuję się jeszcze od niedawna logopedią, językiem niemieckim dla maluszków i tak z innej beczki stylizacja paznokci ale na razie tylko dla siebie, zastanawiam się nad otwarciem własnego małego saloniku????? ale to kiedyś tam....

to może na razie na tyle :-)

pozdrawiam Wszystkie mamusie!!!!

Ja mam, ale nietrafiony :-D :-p:-D:-p:-D dlatego mamy 2 chłopaków :sorry: A maż nadal się boi, że wspomnę o 3.dziecku i będzie ich trzech :cool2:

buhahahahahaa
niezle to podsumowalas Aniez
manipulacja gałgankowa to się nazywa :) zabawy samorzutne dzieci od 3/4 miesiaca do 2 lat ;)
ja mojemu musialabym kupic komórkę :) ale nie namówi mnie za mały jest niech moją na razie pożycza he he

witam nowe kwietniówki, lepiej późno niz pózniej :)

Czyli powinnam zainwestować w szmatki :shocked2: Mężul sie ucieszy... zaraz powie, że w nic nie inwestujemy, tylko da dziecku pod choinkę jakieś prześcieradło, bo dużo tego mamy :confused:

Kuba nadal ma byc pod kontrolą laryngologiczną (3.migdał)... ale nie jest źle. Uszka zdrowe, gardło i nosek czyste... ale aż do 5 r.ż. co pół roku mamy ich odwiedzać.

A ja jestem pociągająca... taaa...

Ella- przeziębienia nie ma sensu nawet leczyć antybiotykiem, bo on nie zabija wirusów (chyba, że wda się infekcja bakteryjna). Bartek od września co chwila ma katar, który trwa od 2 do 3 tygodni... potem chwila przerwy i Quba znowu coś przynosi z przedszkola.
Psikaj do niska sola fizjologiczną, maść majerankową pod nosek, czasem Nasivin baby (na noc np.) i oczyszczaj nosek fridą, ale nie za częśto, żeby nie podrażniać śluzówki. Jak pojawi się kaszel to idź do pediatry na osłuchanie (a może się pojawić, bo przy katarze wszystko 'spływa').

Ostatnia edycja:
Witam się z wami i witam nowe kwietniówki bom sie dopatrzyła...

U nas cd chorób. M. ma wirusówkę z biegunką i temperaturą i już sprzedał bratu biegunkę a mnie łamie coraz bardziej ide ogarnąć inne wątki i do moich marud

reklama
No to i ja dziekuje za mile przyjecie:-)

Jestem mama Olki, urodzonej 6 kwietnia:happy2:jestem tez zona meza-kierowcy w transporcie zagranicznym. Olka urodzila sie troszke za wczesnie, w dodatku chwilunie po urodzeniu bardzo ciezko zachorowala, do dzis jest rehabilitowana. No ale grunt to sie nie poddawac dlatego walczymy. Mamy troche, no nawet mocno pod gorke ale sie nie poddajemy. Dlatego tez dobrze rozumiem Judysie...

No ale nie bede smucic, ide nakarmic Olke bo wlasnie skonczyla swoja drzemke:happy2:

Do góry