reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

dzieńdobrybardzo ;-)
śniegu po pas, mróz -11'C i wiatr oto prognoza pogody z Białegostoku
wczoraj wieczorem oglądałam na vod powtórkę finału "mam talent" i się popłakałam jak ta dziewczynka wygrała. Skąd w tak małym ciałku taki głos. No i Jeszka niezła dżaga i dotego ziomalka Agnieszki z Rybnika. Aga i ty się nie chwaliłaś że macie tam taki talent ;-)

dzisiaj po pracy muszę jakieś ciacho szybko upiec bo rodzinka przychodzi na imieninową kawkę. Jak macie coś w zanadrzu to poproszę na kulinarnym :tak:

Bom nie wiedziała?? Gdzieś mi się coś o uszy obiło ale nie miałam pojęcia co i jak... dopiero w niedzielę poczytałam Gazetę Rybnicką a tam o niej było... jakoś cicho było nie nagłaśniali tego za bardzo u nas...

Witam... matko co za warunki...
Jeju jak mi szkoda mojego A. w taką pogodę po całej polsce w zdłuż i wszerz... dzisiaj z włocławka w okolice torunia się przemieścić musi a potem gdzieś w morskie strony i dopiero na Katowice...
ide na spacer z M.
Miłego dnia

reklama
Witam,
mój motylek skończył dziś 7 miesięcy!!!!
Świętowała od północy, nie spała do 4.00, później z przerwami do 8.00 jakoś dotrwałyśmy i chyba z 30 razy podawałam jej smoka, tuliłam i odkładałam do łóżeczka (zęby górne nam idą).
O 8.00 padła na moich cyckach i brzuchu i pospałyśmy godzinę. No i nadal nie śpi, ale już oczka trze, więc idziemy zaraz kolejną próbę do spania robić.
Na 13.00 lecimy do biura.
Nadrabiać będziemy wieczorkiem:-)
Miłego dnia!

Elvie widze, ze Pola postanowila swietowac z Lenka.

Wczoraj ja pochwalilam za piekna nocke, a dzis pokazala na co ja stac. O 23 sie przebudzila jak my wchodzilismy do lozka, i zaczela fikac i brykac. Nic nie dawalo rady by ja uspokoic, smoczek w gre nie wchodzil... O 1.40 jeszcze panienke laskawie lulalam, by jednak poszla spac...
Ostatecznie po 2 i 160 ml mleka padla, a my razem z nia.
Az mi szkoda Ł, bo ciezki dzien wczoraj w pracy mial, i zamiast 8 godzin pracowal 11, dzis zapowiada sie podobnie, a potem jeszcze szkola.

My z kolei jak ksiezniczka wstanie i zje obiadek spadamy do centrum, pozalatwiac kilka spraw w urzedzie.

aaaa, no i chcialam sie pochwalic, ze MAMY SNIEG. Radosc watpliwa, bo zaraz musze droge 40 minutowa pokonac, a biorac pod uwage, ze snieg na chodnikach, pewnie zejdzie nam dluzej.

Ostatnia edycja:
hejka
u nas snieg po pachy i -10.
ale na spacerku 20 min bylismy. wiecej ubierania i krzyku przy tym niz całego wyjscia.
po spacerku wpad do sąsiadki na herbatke imbirowa i nie obyło sie tez bez andrzejkowego kielicha sąsiada . brr niezle mi zakreciło w głowie bo to samoróbka mocna jak ch......a.
teraz juz po obiadku. mały sie bawi ale pewnie zaraz padnie w kime.

a u nas jednak nocka super obudzil sie o 4 na butelke i wstał juz o 7 na zabawe i krązenie po łuzeczku.

no co do jazdy w takich warunkach to koszmar współczuje kierowcom.

a ja niebawem bede zmuszona do takiej jazdy bo chce se posciel kupic. a ze na allegro tylko mam wybór 4 rodzaji o wymiarze który mi trzeba i nie wiadomo jaka jakosc, bede musiala wyjechac w misto i czegos poszukac.

Witam
Dzisiejszy spacer po tych zaspach to niezła przeprawa. Alicja nie zmarzła, spała słodko. A mama się męczyła. Ale słoneczko grzało cudnie.
No i mam drugą @ :wściekła/y::crazy::angry: Jedyny plus jest taki, że nie boli tak jak to bywało wcześniej. Nawet nie muszę nic brać przeciwbólowego.
Do tego popsuło nam się auto, łożyska, hamulce i coś tam jeszcze. Części wyniosą ponad 700zł + robocizna. I po świętach. :wściekła/y: Nie będzie prezentów w tym roku, tylko dzieci dostaną, Alicji prezent już zakupiony, więc zostanie tylko chrześnica. I znowu pojedziemy do rodziców, jednych i drugich. A tak chciałam w końcu wyprawić wigilię w domu.
Nasze nocki poprawiły się (chociaż nie wiem czy powinnam to pisać, bo jak pochwalę to pewnie się spieprzy), zakręciłam ogrzewanie w sypialni. Jest chłodniej i małej od razu lepiej się śpi.

Tak sobie mysle, ze Love to sie na nas obrazila, wic moze Aniam powinna magiczny palec uruchomic. Natomiast nie wiem co sie dzieje z Magda Ciosek. Macie jakies wiesci?

Nie tylko ona. A co z 13?

witam:-)

u nas wszystko oki jak zawsze:-) co prawda Staś zarządził pobudkę o 5:40 ale jakoś funkcjonuję, za oknem pięknie zimowo, a mój termometr w słońcu pokazuje +20, od razu mi się humorek poprawił jak to zobaczyłam:-)

elvie najlepszego dla Lenki! mam nadzieję że za te nocne rozrabiania to w biurze Ci ładnie pośpi i następna nockę!

Witam
Dzisiejszy spacer po tych zaspach to niezła przeprawa. Alicja nie zmarzła, spała słodko. A mama się męczyła. Ale słoneczko grzało cudnie.
No i mam drugą @ :wściekła/y::crazy::angry: Jedyny plus jest taki, że nie boli tak jak to bywało wcześniej. Nawet nie muszę nic brać przeciwbólowego.
Do tego popsuło nam się auto, łożyska, hamulce i coś tam jeszcze. Części wyniosą ponad 700zł + robocizna. I po świętach. :wściekła/y: Nie będzie prezentów w tym roku, tylko dzieci dostaną, Alicji prezent już zakupiony, więc zostanie tylko chrześnica. I znowu pojedziemy do rodziców, jednych i drugich. A tak chciałam w końcu wyprawić wigilię w domu.
Nasze nocki poprawiły się (chociaż nie wiem czy powinnam to pisać, bo jak pochwalę to pewnie się spieprzy), zakręciłam ogrzewanie w sypialni. Jest chłodniej i małej od razu lepiej się śpi.

Nie tylko ona. A co z 13?

współczuje problemów z autem! też ostatnio mieliśmy nieplanowane wydatki, ale nie aż tak wielkie! a 13 pisała jakiś czas temu ze znika gdzieś u rodziców, chyba jakieś problemy zdrowotne jak dobrze pamiętam...

Jestem dziewczyny jestem
Podczytuję Was ale nie piszę bo i nie ma co...
Ala zdrowa, siedzi, raczkuje -wstawać chce a matka nie pozwala.
Podczytuję Was i w sumie jestem na bieżąco bo za dużo się nie dzieje więc nadążam
Mama leży i tu coś ciągnie tu coś boli -jak to po operacji
A ja mam problemy z tarczycą i smutno mi z tego powodu...

Dziękuję za pamięć...
Ja o Was też pamiętam:tak:

Witam..
Zrobiliśmy dzisiaj małą sesję Lence. Robimy jej foty na każdy pełny miesiąc:-)
Teraz szkrabinka już śpi, a ja się objadam delicjami patrząc na orbitrek he he he

13x13 fajnie, że się odezwałaś. Zdrówka dla mamy!

Filonka - ja pościel zawsze kupuję tutaj: Calvado.pl - Prezenty, pościel, prezenty ślubne, ekskluzywna pościel Valdoro.pl - Prezenty, Pościel, Ręczniki, oryginalne Dekoracje wnętrz Polecam!

Katik - mam nadzieję, że dzisiejsza nocka będzie spokojniejsza. Jak mi się młoda znó w okolicach północy obudzi to jej czopek zaaplikuję na to ząbkowanie.

maonka - współczuję @ i naprawy auta.. Ja dzisiaj ratę 540zł za AC zapłaciłam, wkurzając się przy tym potwornie:/

ewka - Lenka dziękuje;-) Do biura ostatecznie dzisiaj ze mną nie poszła, została w domu z tatusiem i babcią. Dali sobie z nią radę i była bardzo grzeczna a na mój widok ryk i jak podeszłam to rączki do góry. Ostatnio często tak reaguje. No i znikać jej muszę już po cichaczu, bo skubana zaczyna czaić, że mama wychodzi:D

Spadam kłaki myć i wosk wax nałożyć, bo mi maonka przypomniała o kuracji;-)

reklama
Do góry