reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

hej
nareszcie chwila spokoju.... na zakupach bylismy od 13 do 15. mały był dzielny i za bardzo nie przeszkadzał mamusi. częśc prezentów kupiona. najprostrze krzesełko do karmienia tez.
mały po kompieli i szamanku smacznie zasnął otulony rodziców kołderką....jej jak ten chwyt zadziała to bede stukac sie w cziłó czemu wczesniej na to nie wpadlam,
a tak wogóle ten nasz mały to strasznie z dnia na dzień rezolutny sie staje. wszedzie go pełno, i tylko zerka czy nikt na niego nie krzyczy za psocenie.wogole niezły z niego spryciaz i szantażysta :))0

maonka- i rób sobie czesciej takie odskocznie od codziennosci. zadowolona i wypoczeta mama to szczesliwa mama i pociecha

reklama
Joł
U nas dzień jak codzień mały dzis był znowu w klubie malucha , poleciał tam jak na skrzydłach , ciesze się , że tak mu się podoba . Mała za to dziś dała czadu i od 4 już jej spanie nie pasiło .. wwrr ..
ciekawe kiedy ja prześpie wkońcu całą noc , bo narazie marne na to widoki

ja też się przywitam i pożegnam jednocześnie...
spać idę bo się zmęczyłam dziś, do tego H od 1 do 6 (w nocy of kors) walczyła coby nie zasnąć, więc padam na cyce, jak to Kamisia mówi...
słodkich michałków życzę :-)

Witam
Dziś pierwszy raz zostawiłam małą pod opieką taty i pojechałam do koleżanki. Zawsze brałam małą wszędzie ze sobą. A dziś nie chciałam jej ciągnąć. Nie było mnie 2 godziny, tatuś sobie poradził, mamusia odprężyła się i oderwała od codziennej rutyny.
Zapomniałam się pochwalić, że w końcu przeszliśmy na spacerówkę. Za bardzo jest ciekawa świata, żeby ją ograniczać i zmuszać do leżenia. A jak zasypia to i tak się rozkładam ją na płasko. Więc jest dobrze dla niej. W końcu przekonałam się do spacerówki!!!
Gosia26 Pisałam, że tak będzie ;-) super, że cała rodzinka poznała i pokochała małą, a zobaczysz jak będzie ciężko, jak będziecie musiały wrócić do domu. Sprawdź w tej aptece Dbam o Zdrowie - portal o zdrowiu i apteka online - www.doz.pl, może będą te kremy i można złożyć zamówienie przez internet. Faktycznie nie miałyście wyboru z godziną lotu.
Kamisia moja przekręca się na wszystkie strony, jest taka ruszliwa. Z brzuszka na plecki i odwrotnie, ale i tak jeszcze nie raczkuje, więc podejrzewam, że jeszcze to potrwa. Coś tam niby próbuje się posuwać, ale to chyba jeszcze długa droga do raczkowania. Więc nie przejmuj się, wszystko w sowim czasie.
Akaata jak możesz lubić zimę? Brrrrr. Mogłabym przespać tę porę roku. Właściwie to lubię tylko zimę, będąc w górach na nartach.

a to pewnie dla tego że się rodziłam w grudniu :-D

no i idę do pracy od stycznia. dogadałam się z koleżanką i daje mi umowe na pół etatu, może nic wielkiego ale zawsze jakis grosz wpadnie do portfela.

kurde byłam wczoraj w tesco i ja tych sławnych michałków ani widu ani słychu :-(

Hej dziewczyny!
Melduję,że żyję,ale nie myślę o tej porze ze zmęczenia więc głupot nie będę pisać.

Kostusi i Zielonej oraz Antolkowi dużo zdrówka życzę!
Akaata mam nadzieję,że spotkanie o pracę było owocne :)

Dobrej nocki :)

Ostatnia edycja:
Dzisiaj w okolicach poludnia polskiego czasu, wiec jakos tak bladym switem w Meksyku, moja kuzynka urodzila core. Kuzynce w nocy odeszly wody, pojechala wiec rano do szpitala, a lekarze stwierdzili, ze jeszcze troche potrwa cala sprawa, bo akcja jeszcze sie nie zaczela, a ona zadnych skurczow nie odczuwala. Byl to jakis 39/40tc, wiec czas. Kuzynka miala uzbroic sie w cierpliwosc i czekac. Az tu nagle jak nie rypnelo i pol godziny pozniej urodzila sie dzidzia. Nie ma to jak porod ekspresowy.

zielona super wiadomość niech mała kuzyneczka zdrowo rośnie!!! a porodu expresowego zazdroszczę i jakoś się rozmarzyłam o kolejnej dzidzi ;-) ahhhh

akaata gratulacje!!!! może zdradzisz więcej szczegółów tzn. czym będziesz się zajmowała ?

widzę że pogoda źle na wszystkich wpłyneła ja już o 21 wczoraj chrapałam :-)

reklama
Witam, witam i o zdrówko pytam:)
Akaata- super że udało się z pracą- a 4 h to zleci że nawet nie zauważysz
Mamusia- ja też czasami mysle o kolejnej- ale nie wcześniej niż za 2 lata
Zielona- gratki dla kuzynki za szybkie rozwiązanie-a jak Kostulka? lepiej już??

A za nami kiepska noc- z racji tego że Antonio poszedł spać po 18 przed 4 postanowił rozpocząć dzień- myślałąm że się rozpłączę- no nic wziełam go do nas do łózka i próbowaliśy spać- ale kiepsko było bo mały arie operowe odstawiał. Usnął po 5 i do 6 udało mu się pospać- a ja jestem cała obolała bo mały rozwaliłsię jak panisko i ja spałam prawie na ścianie. Teraz znowu padł....mam nadzieję że zdąże w ten czas podczytać co u was i umyć włosy.
ok- spadam na reszte wątków

Do góry