reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
czesc
my powczorajszej imprezie wyspani jak nigdy.
mały zrobil niespodzianke od kilku mies i ani razu nie plakal w nocy a obudził sie tylko 2 razy. szooook
zreszta w gosciach tez jak przyszla pora to pieknie spal mimo halasu.
aaa
i tez dołączam sie do odkrywczych mam : bo juz wiem o co chodzi z tym spaniem zly małego. bo u babci spi doberze a u nas nie do dzis. bo u babci spal pod grubasna pierzynką a u nas pod swoja koldra tez ciepla ale nie taka. wiec wpadla, na pomysl ze wezme nasza koldre letnią złoze na kilka czesci i go tak przykryje w nocy by byl taki opatulony, i SPAL JAK ZABITY. :))))
mam nadzieje ze o to mu chodziło.zobaczymy nastepne nocki.

dziewczyny jak zwykle zapracowane widze....
zdrówka dla mamus i dzieciaczków.

a my okolo poludnia zmykamy na zakupy:prezentowe dla chrześniaków, i Kacprowe krzesełko czas kupic, i szamanko tez dla Kacpra bo te kaszki to tak szybko ida i te kliki.....

Witam.
och jak malo do nadrabiania. :-)
czy u was też czuć już w powietrzu zimę? kurcze zawsze lubiłam tę porę roku ale jakoś w tym roku mnie przeraża, ja dziecko, wózek, droga i chodniki nieodsniezone, ... jesssssssssuuuuuuuuuuuuu

dziecie dzisiaj znowu spało do 7.40! :szok::-D o 2.20 wylądowała u mnie w łóżku bo się przebudziła a ja nie miałam siły jej lulać by zasnęła więc ją położyłam do siebie i drzemałam a ona leżała i po 20 minutach patrze a ona śpi :szok: to już druga taka noc. Czyżby tęskniła za mamą i temu się budziła by się przytuić, bo jak tylko brałam na ręce to ona w ciągu 5 min. zasypiała. Eksperymentu dzisiaj pewnie ciąg dalszy.

na 13 umówiłam się z koleżanką na rozmowe w sprawie pracy która mi zaproponowała. Mam nadzieję, że się dogadamy.

mam nadzieję, że chorowitki mają się dobrze.

Akaata 3mam kciuki zeby z ta praca sie udalo!

witam sie w ten jakze ochydnie mokry dzien. Dziecko mi dzis 2 godz spalo?! az kilka razy spr czy on jeszcze oddycha bo normalnie przeciez 20-40 min i koniec. a teraz dalej poleruje podlogi i radochy przy tym ma co niemiara. Musze sie przemoc i do tesco skoczyc, a to cale 3 min drogi ode mnie, tyle ze nie chce mi sie tak bardzo, ze chyba jednak Sz wysle...

Melduję że żyję ale Julik ma dzis też dzień marudy i non stop czegoś chce więc się tak bujam od niej poprzez wszystko co w domu trzeba zrobić...zaraz kapanko i kaszka...a potem usypianie..ehhh...
Miłego wieczoru :)

o tak pogoda wstrętna-leje i leje...
Aga ja też muszę do tesco a nie chce mi się jak diabli
Mały dał mi dzisiaj popalić- spał dwa razy - raz jakieś 30 min drugi może z godzine....No i teraz już spi- szybko go wypluskałam i padł - nie zdążył nawet mleczka wyduldać....mam nadzieję że nie obudzi się za godzine na szamanko :/Przyzwyczaiłam się do jednej pobudki w nocy i niech lepiej tak zostanie.
Dziśpo raz pierwszy mały stanął na czworakach- trwało to może z minutkę ale się liczy :)Martwi mnie tylko że nie w głowie mu przekrety na plecki z brzuszka...

Witam i ja;-)
Moja mała dla odmiany spała dzisiaj 3 razy po godzince.
Teraz za to szaleje i nie zamierza się kąpać.
Dopóki się porządnie nie zmęczy nie zamierzam kłaść jej spać, bo i tak nie zaśnie i będę biegać do łóżeczka co chwilę, więc lepiej niech teraz hopa-hopa porobi do upadłego;-)

Witam
Dziś pierwszy raz zostawiłam małą pod opieką taty i pojechałam do koleżanki. Zawsze brałam małą wszędzie ze sobą. A dziś nie chciałam jej ciągnąć. Nie było mnie 2 godziny, tatuś sobie poradził, mamusia odprężyła się i oderwała od codziennej rutyny.
Zapomniałam się pochwalić, że w końcu przeszliśmy na spacerówkę. Za bardzo jest ciekawa świata, żeby ją ograniczać i zmuszać do leżenia. A jak zasypia to i tak się rozkładam ją na płasko. Więc jest dobrze dla niej. W końcu przekonałam się do spacerówki!!!
Gosia26 Pisałam, że tak będzie ;-) super, że cała rodzinka poznała i pokochała małą, a zobaczysz jak będzie ciężko, jak będziecie musiały wrócić do domu. Sprawdź w tej aptece Dbam o Zdrowie - portal o zdrowiu i apteka online - www.doz.pl, może będą te kremy i można złożyć zamówienie przez internet. Faktycznie nie miałyście wyboru z godziną lotu.
Kamisia moja przekręca się na wszystkie strony, jest taka ruszliwa. Z brzuszka na plecki i odwrotnie, ale i tak jeszcze nie raczkuje, więc podejrzewam, że jeszcze to potrwa. Coś tam niby próbuje się posuwać, ale to chyba jeszcze długa droga do raczkowania. Więc nie przejmuj się, wszystko w sowim czasie.
Akaata jak możesz lubić zimę? Brrrrr. Mogłabym przespać tę porę roku. Właściwie to lubię tylko zimę, będąc w górach na nartach.

o tak pogoda wstrętna-leje i leje...
Aga ja też muszę do tesco a nie chce mi się jak diabli
Mały dał mi dzisiaj popalić- spał dwa razy - raz jakieś 30 min drugi może z godzine....No i teraz już spi- szybko go wypluskałam i padł - nie zdążył nawet mleczka wyduldać....mam nadzieję że nie obudzi się za godzine na szamanko :/Przyzwyczaiłam się do jednej pobudki w nocy i niech lepiej tak zostanie.
Dziśpo raz pierwszy mały stanął na czworakach- trwało to może z minutkę ale się liczy :)Martwi mnie tylko że nie w głowie mu przekrety na plecki z brzuszka...
Ja tesco juz zaliczylam i rybe zakupilam, dzieki za podpowiedz;-) A co do przekrecania, to Seb tez dlugo nie mogl zalapac, ale w koncu sie udalo. Ty go przekrecaj i zatrybi w pewnym momencie sam. A jak sie martwisz to niech go pediatra "sprawdzi", bedziesz spokojniejsza.

Seb juz spi, na szczescie obylo sie bez akichs excesow. Dzis rano bylam bardzo niedobra matka i jak obudzil sie przed 8 to juz nie dalam mu zasnac. Mysle ze dzieki temu przesunely mu sie wszystkie drzemki w ciagu dnia i teraz tez wczesniej padl. Jutro tez tak zrobie, moze poskutkuje na dluzej...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry