reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Kfiatuszku zdrówka dla Hani
13 zdrowia dla Mamy
Agnieszka my też na wiosnę albo latem zamieniamy się z dziewczynkami na pokoje - nasza sypialnia jest większa, tylko z ich strony za oknem ciszej, bo za naszym droga krajowa nr 1 Katowice-Gdańsk :-)

U nas znów Marysia choruje, pierwszy raz od dawna dostała antybiotyk. Anielka na razie tylko katar podłapała i oby na tym się skończyło. Już sobie nawet pomyślałam, że może z tym żłobkiem to był błąd, ale z drugiej strony - jak nie teraz to za rok będzie to samo. I moja pani doktor podtrzymuje mnie na duchu, że jest nieźle i mam nie narzekać i niech się dziewczę uspołecznia. Więc na razie nic nie zmieniamy
Urodziny minęły (jeszcze raz wielkie dzięki za życzenia) bardzo miło. Mąż stanął na wysokości zadania :-) A teraz czas wrócić do normalności

Dobrego dnia dla zapracowanych Mam i ich pociech

reklama
Witam się ja niestety czasu nie mam
Mama po operacji więc i Alą i mamą się zajmuję ale nie narzekam
Nie mam tylko czasu w dzień a wieczorem chęci na nic...

Agnieszka Ala w nocy śpi tylko w bodziaku na długi rękaw i wiecznie nogi jak sople zimne bo rozkopana :confused2: ale już nawet nie wstaję jej przykrywać

Z nowości to tylko tyle że Ala zaliczyła swój pierwszy lot samolotem:laugh2: śmiejemy się z S jaka to przepaść pokoleniowa -ja my pisaliśmy " w wakacje jeżdżę do babci" a Ala będzie pisała "w wakacje latam do babci":-p
Poza tym zdrowa, apetyt ma, rośnie i to tyle:)
Do grudnia pozostaniemy na dolnym ślasku
Papatki

skoro samolot tańszy niż pociąg czy auto to i postep mamy he he .

Znowu jakoś szaro na dworku bbuu ..

Hello.
U nas zmula siedzimy i nic nie robimy.
A co do samolotow to naprawde ceny to mamy powalajace.
Podroz busem do Pl kosztowala by mnie ponad 300 euro w obydwie strony,a bilet na samolot znalazlam juz za 150 euro.
Chyba lece jeszcze nie wiem na 100%,ale moj m jest coraz bardziej przekonany.Oby to wypalilo bo tak bym sobie posiedziala z miesiac w Pl i rozerwala troche,bo tutaj z nudow juz umieram.

Hej
u nas pogoda cudowna dziś była, Lenka na spacerze z moją siostrą była i 3h pospała, a ja w pracy:/
Poza tym padam, bo M. postanowił wczoraj o północy nasze dziecię rozśmieszyć przy zmianie pampersa i rozbita była do rana a o 5.20 koniec snu. Oczywiście najbardziej ucierpiałam na tym ja i powitałam dzień wściekła i z potwornym bólem głowy:-(
Teraz Lena z dziadkami "Jaka to melodia ogląda" i z dziadkiem to nawet tańczy :D a ja muszę kilka telefonów wykonać i o 19.00 kąpanie, cycanie i spanie:-)
Kwiatuszku, Ulanka - zdrówka dla starszaków!
13x13 - zdrówka dla mamy i witajcie na Dolnym Śląsku:-) Mam nadzieję, że Ali się lot samolotem podobał.
gosiek - trzymam kciuki za to, byś przyleciała!
Reszty nie nadrobię, bo czasu i sił brak.
Dobranoc

13x13 zdrówka dla mamy!
Kwiatku- jak Hanulek???

U nas kolejny ząb idzie i idzie i idzie i wyjść nie może... najgorsze jest to, że mały ząbkuje na twardych dziąsełkach- w zasadzie nic tam nie jest rozpulchnione i nagle pokazuje się ząb, a że idzie następny to poznajemy po tym, że 'zjada' troczki od ochraniacza ;-) kilka dni po tym jak zaczyna je obśliniać pojawia się ząbek i tak już mamy 3 (z czego jeden maleńki).

Witam
Nie było mnie tu od piątku.
Z tego co zapamiętałam to super, że Mareczek już ładnie śpi. Turystyczne łóżeczko jak sama nazwa wskazuje dobre jest na 2, 3 noce, nie więcej.
Salamandra Adaś szaleje z tymi ząbkami. Ma ich chyba najwięcej z kwietniowych dzieci. W domku zawsze coś się znajdzie do zrobienia.
13 I jak lot podobał się Ali?
Elvie Wy zawsze zmieniacie pampka w nocy? U nas daje radę pampek całą noc, ale rano jest tak ciężki, że jakbym rzuciła nim w okno to bym wybiła szybę :-)

Jestem już po wizycie psiapsiółki. Fajnie było, nie mogła się napatrzeć na Alicję. Aż, sama chciałaby mieć takie maleństwo. Ale na horyzoncie odpowiedniego kandydata brak, więc nic z tego. Psiapsiółka zastanawia się nad zmianą miejsca zamieszkania. Teraz mieszkamy od siebie 90 km, a później miałabym jakieś 350 km. Buuu
Na długiii weekend przyjeżdża rodzinka, mama z siostrą. Więc znowu będzie głośno w domu. :-)

Witam i ja...
Kurcze ale tu pustki :szok: gdzie jesteście mamuśki... pewnie jak nie w pracy to roboty macie po pachy jak ja ;-)

Chyba dostałam pierwszą od ciąży @. To co miałam we wrześniu to nie była @ więc zobaczymy teraz ale czuje się paskudnie więc pewnie to ona...
zmykam miłego dnia
zazdroszcze
ja bym juz chciala miec moja @ jakos taka wybita z rytmu jestem jak tak dlugo jej nie mam

w instrukcji do mojego lozeczka turystycznego jest napisane ze nie mozna do niego wkladac prawdziwego materaca bo to jest za duzy ciezar

E.Salamadra

gratuluje zebolków

13x13
to juz pewnie do swiat posiedzisz na Slasku
wytrwalosci zycze i wiecej czasu na forum

Ulanka
zdrówka dla dzieci u mnie poki co mlodego jeszcze nic nie bieze
i spoźnione lecz szczere 100 lat!!!!!!!!!!

Maonka - no niestety, mimo że tych oryginalnych pampków używamy to moja lady z tych delikatnych i w mokrym nie pośpi. Fajnie, że weekend z przyjaciółką się udał - oby się tak daleko nie przeprowadzała.

Aniez, Salamandra - gratuluję ząbków!! Moja też się ślini potwornie i wszystko do buzi pakuje, zaglądam, zaglądam a zębów jak nie było tak nie ma.

Kwiatuszku - @ byś chciała? Jesteś szalona:D No i u mnie w instrukcji do turystycznego też jest napisane by nie wkąłdać normalnego materaca.

reklama
witam się o poranku

uff mam 2 tygodnie urlopu więc będę przez chwilkę na bb dłużej i częściej z wami - mam co prawda co nadrabiać ale damy radę
nie dałam rady odezwać się wczoraj i w poniedziałek z tego powodu że mały mi z rąk nie z chodził bo mu w poniedziałek pierwszy ząbek wyszedł no i była mega maruda.:szok:

Wszystkim dzieciaczkom zaległe STO LAT na siedem miesięcy i gorące buziaki od e-ciotki !!!!

u mnie jak zwykle praca dom malec i tak się kręci jako że późno wracam z pracy to nie mam nawet czasu i siły aby usiąść do komputera.

Do góry