reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

a ja musze sie pochwalic, ze moje dziecko wlasnie zaczelo raczkowac!! do tej pory ruszal nozkami ok ale raczki nie wiedzialy co maja robic, a przed godz zaczaily ze tez maja sie ruszac i tak oto Seb przeszedl 5 krokow:-D:tak::-D alez radocha w domu, bo zaraz potem powtorzyl to jeszcze kilkarazy wiec nie byl to jakis tam wybryk. Nagralam jedna z tych prob na komorke, ale nie mam przy sobie kabla do kompa wiec wrzuce nieco pozniej. Alez jestem dumna ze swego synka:tak::-)

reklama
nadrobilam
dwa dni mnie nie bylo a tu taka produkcja, i juz nie wiem co komu odpisac...
ella - moze sprobuj ten numer ze strzykawka co zrobila aniez
zielona maupa - u nas tez nieraz to krecenie glowka i przewaznie przed spaniem, tez gdzies slyszalam ze jak dziecko zmeczone to tak robi... ale mnie to nie martwi, ty tez sie nie martw, z tego co dziewczyny tu pisza to duzo dzieci tak ma...
wronka i aga2010 - gratulacje dla slicznego malego zabka! i dla agi gratki ze maly zaczal raczkowac, super

zielona u nas tez krecenie glowka wystepuje i nawet przez mysl mi nie przeszlo ze to cos nie halo jest.
aga2010 gratulacje dla synusia,ze juz raczkuje.Matko moja to chyba nie bedzie w ogole raczkowac bo sie na to nawet nie zanosi.
filonka lec do lekarza z malym.Porobcie mu wszystkie badania.Moze jest jakis powod tych pobudek z placzem.
Sily zycze i oby sie to w koncu uspokoilo.
U nas tez nocki sa koszmarem,ale nie zawsze budzi sie z placzem takze tak bardzo sie nie martwie.
aniam pomysl z zabawkami bardzo mi sie spodobal.Tez tak kiedys bede robic.

U nas nic ciekawgo.Mala dzis spac nie chciala w dzien.Se mysle wykapie ja wczesniej.O 20 juz wykapciana i nakarmiona ale spac dalej nie chce.Oczy trze widac ze ledwo ciapie ale spac nie pojdzie.No i dopiero zasnela przed chwila.Ciekawe jak dlugo.
Lece na film Usta usta,bo juz polowa przeleciala.

zielona u nas tez krecenie glowka wystepuje i nawet przez mysl mi nie przeszlo ze to cos nie halo jest.
aga2010 gratulacje dla synusia,ze juz raczkuje.Matko moja to chyba nie bedzie w ogole raczkowac bo sie na to nawet nie zanosi.
filonka lec do lekarza z malym.Porobcie mu wszystkie badania.Moze jest jakis powod tych pobudek z placzem.
Sily zycze i oby sie to w koncu uspokoilo.
U nas tez nocki sa koszmarem,ale nie zawsze budzi sie z placzem takze tak bardzo sie nie martwie.
aniam pomysl z zabawkami bardzo mi sie spodobal.Tez tak kiedys bede robic.

U nas nic ciekawgo.Mala dzis spac nie chciala w dzien.Se mysle wykapie ja wczesniej.O 20 juz wykapciana i nakarmiona ale spac dalej nie chce.Oczy trze widac ze ledwo ciapie ale spac nie pojdzie.No i dopiero zasnela przed chwila.Ciekawe jak dlugo.
Lece na film Usta usta,bo juz polowa przeleciala.

sposób jest dobry i działa rewelacyjnie he he . Mozna go wykorzystac jako nagrodę , lub właśnie jak potrzeba coś zrobić . ew jak trzeba z kims dziecko zostawic to też mozna dac taka tajemną zabawke he he .

Aga- no GRATULACJE dla Sebcia :-) Zuch chłopak!!!

U nas pomysł z chowaniem zabawek nigdy nie przeszedł... Kuba najbardziej lubił i lubi się bawić moimi zabawkami- czyli garnkami, kubkami, wałkiem... Ostatnio na topie są zabawy typu mały doktorek ;-) no ale 3-4 latki bawią się nieco inaczej niż 2 latki. TV landia go nie zapycha :-( lubi, nie powiem, ale na 10 minut, potem już wieje mu nudą z ekranu ;-)

Ella- szczerze to ja bym się nie zdecydowała na różnicę 2 lat. Dla mnie 3 to optimum- dziecko dużo koło siebie zrobi i czasem faktycznie zajmie się sobą, no i zdecydowanie więcej rozumie niż 2 latek i chętniej współpracuje i wykonuje polecenia. Chociaż to zapewne też jest indywidualna sprawa.

A mi sie podoba malutenka roznica u maluchow. Caly czas z podziwu wychodze nad Styczniowka, ktora jedna corcie urodzila w styczniu , a kolejna w grudniu tego samego roku. Z miesiaca na miesiac roznica miedzy nimi bardziej sie zaciera i super beda sie razem wychowywac. I choc pewnie nie raz bylo jej ciezko - jednak suma na + wychodzi wieksza niz na -.
Moja siostra wychowala blizniaki z czterolatka i dala rade, a przyjaciolki siostra w takiej samej sytuacji (blizniaki + 4 letni starszy synus) zatrudniala: pania do sprzatania, i pania do pomocy z dzieciakami.
Kwestia organizacji..... no i moze dzieci tez troche.

Kwestia organizacji..... no i moze dzieci tez troche.

I rodziców :-) Kiedys taki tekst w jakimś programie usłyszałam- na pytanie jaka różnica między rodzeństwem jest najlepsza, psycholog odpowiedział: taka jaką akceptują i chcą rodzice :-D I chyba tu jest wic- dla mnie to 3 (4 maks), 2 za mało, 5 za dużo.

Znajoma trojaczki wychowuje i to jest dopiero armagedon! Ale dzieci są słodkie!!! 2 chłopców i 1 dziewczynka- zbóje maksymalne!!!

reklama
I rodziców :-) Kiedys taki tekst w jakimś programie usłyszałam- na pytanie jaka różnica między rodzeństwem jest najlepsza, psycholog odpowiedział: taka jaką akceptują i chcą rodzice :-D I chyba tu jest wic- dla mnie to 3 (4 maks), 2 za mało, 5 za dużo.

Znajoma trojaczki wychowuje i to jest dopiero armagedon! Ale dzieci są słodkie!!! 2 chłopców i 1 dziewczynka- zbóje maksymalne!!!
Dokladnie, kazdy bedzie mial inne plany co do przyszlosci swojej rodzinki.

Swoja droga , ktora ogladala dzis DDtvn , w ktorym byla babeczka wychowujaca-uwaga, uwaga- dziewiatke dzieciakow. Swoich. I to nie zadna patologia - fajna, ladna, zadbana kobitka, jak powiedzieli ze ma 39 lat i 9 dzieci bylam w szoku. Pienkowska wyskoczyla z inteligentnym tekstem: to Pani od 20 lat jest ciagle w ciazy...

Do góry