reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ja też dzisiaj odbieram wyniki (byłam rano), a wponiedzialek mam wizyte u gina i usg. Także widzę karola,że będziemy razem przeżywac...heheh:tak:
JA JUŻ ODEBRAŁAM I MAM NIE SA CHYBA ZA DOBRE.
mocz badanie ogólne
przejrzystość - lekko mętna
barwa - jasno żółta
cukier - nieobecne
bilirubina - nieobecne
ciała ketonowe- nieobecne
ciężar właściwy- 1.030
erytrocyty- ślad
ph - 5.0
białko - nieobecne
urobilinogen - 0.2 eu/dl
bakterie - obecne
leukocyty - ślad
osad moczu
nabłonki płaskie - pojedyncze w pw
śluz - dość liczne pasma w pw
krwinki białe -2-4 w pw
krwinki czerwone - 1-2 w pw świeże
składniki mineralne - pojedyncze szczawiany wapnia w pw
inne - nieliczne bakterie w pw

dziewczynki ja tylko z tego rozumiem że mam bakterie ale czy one są groźne czy nie to nie wiem. Ale wiem że chyba przez to mam teraz te upławy bo mają nie ładny zapach. Pomózcie

reklama
mocz badanie ogólne
barwa - jasno żółta
cukier - nieobecne
bilirubina - nieobecne
ciężar właściwy- 1.030
erytrocyty- ślad
ph - 5.0
białko - nieobecne
urobilinogen - 0.2 eu/dl
bakterie - obecne
leukocyty - ślad
osad moczu
krwinki białe -2-4 w pw

dziewczynki ja tylko z tego rozumiem że mam bakterie ale czy one są groźne czy nie to nie wiem. Ale wiem że chyba przez to mam teraz te upławy bo mają nie ładny zapach. Pomózcie

w moczu z reguły można znaleźć bakterie, ważne aby podali ilość tych bakteri i przedział, wtedy dopiero mogłabyś się martwić.

mocz badanie ogólne
barwa - jasno żółta
cukier - nieobecne
bilirubina - nieobecne
ciężar właściwy- 1.030
erytrocyty- ślad
ph - 5.0
białko - nieobecne
urobilinogen - 0.2 eu/dl
bakterie - obecne
leukocyty - ślad
osad moczu
krwinki białe -2-4 w pw

Karola, zazwyczaj przy wynikach podawane są normy, ale najlepiej poprostu iść do lekarza.
Każda z nas coś tam wie, ale dostaniesz raczej zbitek róznych informacji, niż fachową poradę (chyba, że ujawni nam się jakaś kwetniówka-lekarz).
Nie martw sie, że wyniki są złe, tylko idź do lekarza - zwykły internista może Ci pomóc dokładnie rozszyfrować wyniki.

W ciąży niektóre parametry się zmieniają, trzeba ich poprawność skonsultować z fachowcem. Mój lekarz rzuca okiem na wyniki i stwierdza np. "za mało pani piła w tym tygodniu" - bo widzi to w wynikach, ja nie umiem.

karola, zazwyczaj przy wynikach podawane są normy, ale najlepiej poprostu iść do lekarza.
Każda z nas coś tam wie, ale dostaniesz raczej zbitek róznych informacji, niż fachową poradę (chyba, że ujawni nam się jakaś kwetniówka-lekarz).
Nie martw sie, że wyniki są złe, tylko idź do lekarza - zwykły internista może ci pomóc dokładnie rozszyfrować wyniki.

W ciąży niektóre parametry się zmieniają, trzeba ich poprawność skonsultować z fachowcem. Mój lekarz rzuca okiem na wyniki i stwierdza np. "za mało pani piła w tym tygodniu" - bo widzi to w wynikach, ja nie umiem.
ja idę w poniedziałek do ginki na wizytę i usg a przy wynikach nie mam niestety norm nic nie napisali:-:)-( ale nie moge się martwić zobaczymy w poniedziałek ważne żeby dzidzia była zdrowa:-):-)

Łatwo o bakterie w moczu jak sie jest w ciązy. Polecam herbatę z żurawiny. Dawno mnie nie było bo sie uczelnia zaczęła. Ale postaram się zagladać częściej

Ponieważ dziś mój ulubiony dzień tygodnia, prawie święto, życzę wszystkim udanego weekendu, pełnego samych fantastycznych chwil :-)

Co do wyników moczu, krwi itd. w ciąży mogą się znacznie pogorszyć. Bakterie w moczu to nie tragedia. Lekarz coś na to na pewno zaradzi :-)

No właśnie udało mi się zrobić wreszcie suwaczek może do was sie nie zaliczam mam termin na 9 maja ale 40 tygodni na pewno nie wytrzymam zawsze było 38 ha ha

reklama
Do góry