reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

łeeeeeeee skasowalo i dlugiego posta.wiec z tych nerwow krótko i bez wydziwiania z czcionka.
sto lat dla półrocznikaów.
kwiatek zazdroszcze szkoly, brakuje mi tez tego
aniez -zdrowka dla bartka-
maonka - ja tez taak chce
salamandra- to wybaw sie dziewczyno za wszelkie czasy

a ja w swoim domu jestem ciagle podgladana. juz nie mowa o toalecie wrrrr. a oni maja z tego ubaw-oni-robotnicy.
jutro jedziemy dio mojej mamy na imieninowa imprezke.
a małemu dzis zakupilam zimowy komplecik by mi nie zmarzl w te zapowiadane mrozy.

reklama
łeeeeeeee skasowalo i dlugiego posta.wiec z tych nerwow krótko i bez wydziwiania z czcionka.
sto lat dla półrocznikaów.
kwiatek zazdroszcze szkoly, brakuje mi tez tego
aniez -zdrowka dla bartka-
maonka - ja tez taak chce
salamandra- to wybaw sie dziewczyno za wszelkie czasy

a ja w swoim domu jestem ciagle podgladana. juz nie mowa o toalecie wrrrr. a oni maja z tego ubaw-oni-robotnicy.
jutro jedziemy dio mojej mamy na imieninowa imprezke.
a małemu dzis zakupilam zimowy komplecik by mi nie zmarzl w te zapowiadane mrozy.

Niestety zdarza się to raz na parę miesięcy z racji pracy męża. Więc dziś korzystałam. Tak dziś zagadałam męża, że może raz w tyg on wszystko robiłby przy dziecku, a ja w tym czasie relaksik. Spodobało mi się :-D:-D:-D:-D

maonka- wierze.
a wlasnie tak z innej beczki ostatnio zainteresowal mnie temat /nocnik/ ,czytalam ze niektore mamy sadzaja juz tzn zaczynaja przyzwyczajac do niego od tak poprostu siadania juz wtedy kiedy dziecko zacznie siedziec, inne ze dopiero jak dziecko cos kojarzy ok 15mies zycia. i tu pytanie jaki wasze zdanie na ten temat. i tu moze pomoga mamy z dosw co juz maja dziecui

witam sie wieczornie:-)
jednak wybralismy sie na spacer, ale dopiero niedawno. Ledwo nogami przebieram, dobrze ze juz niedlugo lozko w planach mam:tak: niestety sama w nim bede, bo Sz chwilowo brak:-( zato brat mnie nawiedzil i jest zachwycony Mlodym i jego wybrykami:-D

Ja zaczęłam sadzać Janka jak zaczął kojarzyć.
A mam znajomą co właśnie jak tylko dziecko zaczęło siadać to sadzała na nocnik.
Efekt (nie jest to regułą oczywiście...) Janek chodził już w dzień bez pampersa nawet na dłuższe wypady a ona dalej w pampersie... ;-)

Natalko i Bartusiu wszystkiego dobrego.

Beti, tak to z ta moja Kostka jest, ciezkie babsko (po matce hehe). Jest jednak bardzo proporcjonalna i poza tlusciutko-papusnymi udkami, nie ma wielkich "kraglosci". Czasem ma pyzata buzke, a za dwa dni pyzy znikaja - tak fajnie rosnie.

Musze sie dopytac mojej matki kiedy ona zaczela mnie sadzac na nocniku, mozliwe ze zrobie jak ona. Pamietam, ze jak szlam do znienawidzonego przeze mnie przedszkola (szkoly tez nienawidzilam, a co! :D) juz nie nasilam pieluszek, mialam wowczas 3 lata. Oczywiscie slyszalam o sadzaniu dzieci w wieku 7 miesiecy, ale znam tez kobiety, ktore nie zaczynaja zanim dziecko skonczy 2,5 roku. Tutaj w zlobkach za wszelka cene chca odpieluchowywac nieodpieluchowane dzieci, ktore maja wiewcej niz 18 miesiecy. Skutki bywaja straszne.

Witam się
Badanie siuśków wykluczyło zapalenie więc dalej nie wiadomo co Alicji jest:baffled: Dziś lekarz znowu Ją przejrzał i jest ok ze wszystkim
Kwiatek może i trzydniówka ale dziś to 4 dzień:-p

Zajrzałam Jej do buźki ma strasznie napuchnięte dziąsełka:-( całe twarde i ciepłe...

Hmmm nocniki -sama się nie mogę doczekać bo Ala ma prawdziwy tron:-D ze spłuczką i miejscem na papier:baffled: masakra:-D czego to nei wymyślą -znając zycie będzie popitalać ze szklanką wody byle by kibel zagrał:cool2:

Bartuś sto lat!!!!

dziękujemy za życzenia :tak::tak::tak:

dzisiaj mieliśmy małą imprezkę z okazji pół roczku Natalki przyszli dziadkowie i pradziadkowie na herbatkę i pyszną zebrę. Natalka dostała pampersy i siateczkę na owocki tą z canpolu o której wspominałyście :-) tak świętować to my możemy co miesiąc ;-)

13 zdrówka dla Alicji

filonka zielona mnie tato nauczył sikać na nocnik jak skończyłam 10 m-cy chciałabym żeby Natalka najpóźniej do 1,5 roku chodziła bez pieluchy a jak będzie to się okaże

kici współczuje całych dni w pracy:-( to po ile godzin ty harujesz kochana?

Witam się
Badanie siuśków wykluczyło zapalenie więc dalej nie wiadomo co Alicji jest:baffled: Dziś lekarz znowu Ją przejrzał i jest ok ze wszystkim
Kwiatek może i trzydniówka ale dziś to 4 dzień:-p

Zajrzałam Jej do buźki ma strasznie napuchnięte dziąsełka:-( całe twarde i ciepłe...

Hmmm nocniki -sama się nie mogę doczekać bo Ala ma prawdziwy tron:-D ze spłuczką i miejscem na papier:baffled: masakra:-D czego to nei wymyślą -znając zycie będzie popitalać ze szklanką wody byle by kibel zagrał:cool2:

13 dawaj foty tego trona. Chcę, zobaczyć to cudo. Widziałam takie fajne nocniki z fisher price żabka. Ale takiego jak ty opisujesz nie.

Znowu robiłam cebularza, tylko teraz wyszła z tego pizza. Jak tak dalej pójdzie to waga też pójdzie w górę :dry:

reklama
13x13 mój starszy na grającym kibelku siedział raz... i się przestraszył i potem spitalał szybciej niż mógł... w efekcie nauczył się od razu do toalety, nocnik ignorujac pasjami (niegrający później też)... ale ma to oczywiście swoje plusy :tak:

Do góry