reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

K. za godzinę idzie do lekarza na kontrolę w sprawie tej cholernej boreliozy zobaczymy co mu powie

kciuki zacisniete!

I co z tym fantem zrobic???????????????

nie przyzwyczajaj jej, bo póżniej bedzie lipa... ja tam wychodzę z założenia że moje łóżko jest moje, K i kropka, maluchy maja swoje łóżeczka i w nich mają spać, ja w nocy muszę odpocząć żeby póżniej cały dzień mieć dla nich siłe i cierpliwość, brykać z nimi i takie tam, tyle moje co sobie w łóżku poleżę i w łazience posiedzę:-)

reklama
ewa- co do odpoczynku w nocy..... ja juz przestałam lubic noce i co sie mały przebudzi za godz to ja za kazdym razem zerkam na zegar, czy juz blisko do rana. bo w dzien to on moze wszystko robic, krzyczec , marudzic itd ale w nocy to ja bym chciala spac.

witam
piękne słonko świeci więc jak tylko dopije kawe, nakarmię Olę ubieramy się i zmykamy na dwór. trzeba korzystać; miałam myć okna skoro taka pogoda ale pal sześć okna spacerek ważniejszy.

Katiczku ciężka sprawa. U nas łóżeczko na samym początku było bleeeeee bo ze starymi spala a u siebie nie, no ale ten problem się rozwiązał sam i jakoś śpi; ale przecież Pola tak ładnie już spała; to ciekawe, wiesz może ząbki górne ida i temu tak się budzi.

Dziewczynki przepraszam ale nie wiem jak to się dzieje że nie mam czasu :szok:
nadrabiam po łebkach i melduje że żyję.
Mnie M. też drapie, szczypie, wsadza palce do buzi i szuka chyba moich zębów :-D
Półroczniakom wszystkiego najlepszego!

Zmykam gotować dla M. obiad...

Katik ciekawa ta sprawa z łózeczkiem... może chodzi o wasz zapach? spróbuj może jej łóżeczko obłożycz jaśkiem od was albo poduszką tak aby ten wasz zapach był u niej.

Ja podziwiam te mamusie, które muszą wstawać w nocy częściej niż raz... mój Q bez problemu śpi u siebie... sam zasypia - po kąpieli nie musimy go usupiać - to samo w nocy - jednynie jak się przebudzi to trzeba mu dać jedzonko lub piciu i idzie dalej spać sam... nie wiem czy to zasługa tego, że od narodzin spał u siebie, ale wierzę, że właśnie to go nauczyło spać samemu w swoim własnym wyrku :-)

kici69 u nas też nie ma problemu ze spaniem :-) nigdy nie brałam małej na noc do naszego łużka na początku spała u nas w sypialni w kołysce a po ukończeniu 4 m-ca przenieśliśmy ją do pokoiku i śpi jak suseł sporadycznie jest jedna pobudka na jedzenie więc nie mogę narzekać na moje dziecko.
K. już po lekarzu. Zwiększył mu dawkę antybiotyku dał skierowanie na badanie krwi i na badanie wątroby bo ma zatłuszczoną

http://www.bebiko.com.pl/home/konku...aleria-konkursowa/?start=3468&showPhoto=11797

hej hej hello:-)

Dzieciom zawsze się lepiej śpi z rodzicami:tak: przecież spały z mamą 9 miesięcy:-D chodzi pewnie o zapach i o to że ktoś jest jest blisko:tak: jak Ala śpi sama w pokoju to budzi się max raz w nocy -jak mieliśmy gości i spaliśmy z Nią to budziła się co chwilkę bo chyba nas czuła a my nie obok niej:sorry2:

Jeszcze nasze dzieci potrzebują naszej bliskości... za parę lat jak powiemy "chodź się przytul" to usłyszymy "mamo no wiesz co??? już jestem duży/duża"...

Co za okropna pogoda brrrr,pada deszcz a dzisiaj w Zaragozie wielkie swieto jest,tyle ze jak sie nie niewypogodzi to raczej dzien spedzimy w domu buuuuu:-(

U nas też pogoda do bani, ale że my nadal 'kiblujemy' z podziębionym Kubą w domu, to nie narzekam ;-)

helołłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłl

Rozgryzlam Polke. Nasze lozeczko wysyla negatywne fluidy i dzidzi sie zle spi! Obudzila sie o 23 - cycek sprawy nie zalatwil,i spac nie chciala. Spiewala do 24, po czym udalo mi sie ja uspic...ale nie na dlugo, bo po 3 znow pobodka. Po cycku zostawilam ja u nas - i spala do 8! A gdybym jak zawsze odlozyla ja do lozeczka - do rana budzila by sie jeszcze ze dwa razy, plus jakies 5 na podanie smoczka.
I co z tym fantem zrobic???????????????

Katiczku- Ty sobie sama kuku nie rób!!! Skoro daje radę usnąć w łóżeczku to nie daj się sterroryzować, bo będzie klops! Znajomi nadal śpią z dzieckiem- dziecko ma 4 latka... i to tak od urodzenia, noc w noc... no ja bym nie wyrobiła... wolałabym się pomęczyć jakiś czas i mieć spokój... kiedyś z tym trzeba będzie się zmierzyć!

Dzieciom zawsze się lepiej śpi z rodzicami:tak: przecież spały z mamą 9 miesięcy:-D chodzi pewnie o zapach i o to że ktoś jest jest blisko:tak: jak Ala śpi sama w pokoju to budzi się max raz w nocy -jak mieliśmy gości i spaliśmy z Nią to budziła się co chwilkę bo chyba nas czuła a my nie obok niej:sorry2:

Jeszcze nasze dzieci potrzebują naszej bliskości... za parę lat jak powiemy "chodź się przytul" to usłyszymy "mamo no wiesz co??? już jestem duży/duża"...

Podpisuję się pod tym obiema kończynami :-D

Kici, Mamuśka, Annaoj- pozdrawiam w pracy :-) w pn też już mnie to czeka :-(

Witam i o zdrowie szybko pytam :)

Ja teraz tylko na sek. sie przywitac wpadłam. Od rana latam i sprzątam wszystko, a teraz na spacerek czas wziąć dziecięcie bo na balkonie sie juz wyspała i rządna wrażeń sie zrobiła :p Potem basen z M....i dnia nie ma ;)

Miłego popołudnia moje Mamuśki :)

Mamusia- bebiko zagłosowane oczywiście :)

I ja się z głosowaniem jak co dzień przypominam i od razu dziękuje :)

reklama

Ja tez sie zgadzam z 13.Ja z Szymkiem spalam do jego 2 urodzin:tak:,wspaniale wspominam ten okrtes:-) i jak sie przeprowadzilismy do innego mieszkania to mlody dostal swoj pokoik i wtedy zaczal spac u siebie.Na poczatku nie bylo latwo,bo Szymon nas w nocy odwiedzal w sypialni w srodku novy,ale po paru dniach sam sie przestawil.Dzisiaj sam idzie do swojego pokoju i kladzie sie spac jak jest senny.Za to teraz spi ze mna Samuel:-D ale to dla tego ze ja chce z nim spac wiec sama sobie robie kuku:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry