reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Kici, wswpółczuję ilości zajęć pozadomowych...dużo tego masz...ale pocieszę Cię, że ja tez mając L małą pracowałam i podyplomówkę w weekendy robiłam i dałam radę...tatuś sobie świetnie z dzieciem radził :-)

Monia- szkoda pogody na sprzątanie, idź się wietrzyć :-p w przyszłym tygodniu ma przyjść zima :sorry:

Aniez, ja miałam taki power przez te 2 dni, że i dzieć na dworze był i 17 szt okien wymyłam i firanki poprałam i wogóle...ale tak mi odwala ok. 2 razy w roku, więc nie za często :-p

Hej
Idę się zaraz dotlenić, bo dziwnie mi się kręci w głowie.

hmmm....mam skojarzenia, ale cicho siedzę....

OMG - OGLĄDACIE ROZMOWY W TOKU- CO ZA TEPE STRZAŁY:szok::szok::szok::szok:

hehehe, widziałam, ta z puszkami na głowie była the best...

kici, oj uwierz mi, ja jeszcze w zyciu nigdzie tak nie zmarzlam jak zima w Meksyku... Na dworze jest przyjemnie, ale w domu: TRAGEDIA!!! Domy budowane sa tak, by jak najmniej okien bylo, a jesli juz sa to ustawione na wschod i polnoc, ma to zapobiegac nagrzewaniu sie domu do szlenczych temperatur w lecie. Niestety zima w domu temperatura nie przekracza 15 stopni. Brak ogrzewania robi swoje, w tym roku bedziemy musieli sie zrujnowac (jakbysmy mogli bardziej...) na grzejnik elektryczny dla malej. Framugi okienne to nie plastik, czy drewno, to zywe zelazo, wiec jak tylko wiatr zawieje w domu tez pizdzi. No i okna sa pojedyncze. Podlogi oczywiscie sa kamienne.
Zima w Polsce to Pikus. Zawsze mozna sie okutac korzuchem, a w domach, sklepach czy urzedach cieplunio, az milo. Tutaj tylko lodowaty wiatr...

o kurcze, całkiem inne wyobrażenie miałam o zimie w meksyku...

no i chciałby sobie człowiek na forum posiedzieć, a tu trzeba pytać z "Jacka, Wacka i Pankracka", bo dzieć twierdzi, że w 5 min przeczytała 2 rozdziały...ech...

Gosienka, gdziś Ty nam zanikła ?

reklama
MAM DO WAS PROŚBĘ/PYTANIE

Miałam kupić dzieciowi swojemu fotelik, bo wyrósł ze swojego, ale dziś na maila dostałam spamową wiadomośc z konkursem gdzie taki fotelik można wygrać.
Pomożecie mi dziewczyny?? Chodzi o to, żeby polecić jaknajwiększej ilości osób serwis mamazone, trzeba tam się zarejestrować podając mój email.
Najpierw na maila muszę Wam wysłać zaproszenie do serwisu, a tam już wszystko powinno być opisane. Uprzedzam Was tu, żebyście nie zdziwiły się, że macie spam dodatkowy w skrzynce.

Sospetosa jak dla mnie to działaj :tak: tylko że ja tam jestem już zarejestrowana... ale podam ci inne moje maile :-p na pw :-D

Witam,
moje dziecię słodko śpi od 20.00 a ja z M. wystawiam aukcje:D
Teściowa się śmieje, że pół domu wyprzedamy, ale sama nam swoje furto ze srebrnych lisów kazała wystawić:D
Nigdy nie myślałam, że z tym całym wystawianiem to tyle zachodu..
No, ale jakoś dajemy radę;-)
Aha, coś Wam powiem - ciuchy ciążowe schodzą jak ciepłe bułeczki!! Jak macie to wystawiajcie. Wystawiłam swoje w komplecie i zostały kupione za 300zł. Jak będę drugi raz w ciąży to już pewnie moda inna będzie, więc coś nowego nabędę, a póki co miejsca w szafie mi szkoda na ciążówki. Po co mają leżeć i się kurzyć. Niech inną mamusię cieszą;-)

Ella - trzymam kciuki za eksmisję małej. Daj znać jak Wam poszło:-)

Zielona - współczuję zimy, aż mi się zimno zrobiło jak sobie w wyobraźni taką wizję namalowałam. Brrr.. Ja zimy nie znoszę. Oby do lata!

aniez - zima ma być w przyszłym tygodniu? Cofnij te słowa!!!! :D

Kwiatuszku - tatusiowie się super sprawdzają w roli niani:-) Mój dzisiaj 3h z małą spędził. Wystawił ją sobie na taras, od czasu do czasu wózek kiwał, a sam z laptopem siedział 2m obok w domu i pracował. Mała przespała większość czasu poza zmianą pieluchy. Daj znać jak tam Twój Pan Niania:-)

Kici - trzymam kciuki za podyplomówkę, dasz radę;-)

monia - 17 szt okien?? Nieźle. To duży dom musicie mieć. U nas 180m2 a okien 12, w tym dwa balkonowe. Na szczęście irchą myję, więc błyskawicznie idzie:-)

Gosienka - co z Tobą kobieto? Żyjesz??

sospetossa - jeśli mogę Ci pomóc to chętnie to zrobię, maila do mnie masz na zamkniętym;-)

Dzięki Dziewczyny :)
Jesteście niezastąpione.
Właśnie doczytałam, że o fotelik można walczyć od 15.10, także wtedy porozsyłam polecenia. Jeszcze sie przypomnę :)

Jeszcze nigdy nic nie wygrałam...zobaczymy jak będzie :)

W kwestii pudelka, i Ani wygranej (mysle, ze moge tu przekopiowac ta informacje, jakby nie bylo klikalyscie i przyczynilyscie sie do tej wygranej):

Ania wybrała już mebelki i zmieściła się w kwocie 2000, wybrała: szafę, 2xkomoda, łóżeczko dla małej i materac:) wszystko jest z serii Romeo Julia.

czyli dokladnie taki komplecik
babynameblewizualromeoijulia.jpg

W kwestii pudelka, i Ani wygranej (mysle, ze moge tu przekopiowac ta informacje, jakby nie bylo klikalyscie i przyczynilyscie sie do tej wygranej):

Ania wybrała już mebelki i zmieściła się w kwocie 2000, wybrała: szafę, 2xkomoda, łóżeczko dla małej i materac:) wszystko jest z serii Romeo Julia.

Śliczne :-), super ,że malutka będzia miala takie fajne mebelki:tak:

reklama
monia - 17 szt okien?? Nieźle. To duży dom musicie mieć. U nas 180m2 a okien 12, w tym dwa balkonowe. Na szczęście irchą myję, więc błyskawicznie idzie:-)

domek, nieduży, 150 mkw, ale jakiś taki "dużo-okienny" :-)...szybko to idzie, tylko te firanki mnie dobijają, bo trzeba prasować....wrrrrr....a kupowałam takie, żeby nie było trzeba a i tak trzeba :-(

super, że Maluszek będzie miał takie mebelki...

i się witam,

piatek dzisiaj, więc weekend się zbliża. Chociaż odkąd jestem w domu, to za bardzo weekendów nie wyróżniam, a odkąd H wstaje o 6:30, to już wogóle. Dziś też tak było, do tego niespokojna w nocy była, wieczorem jeść nie chciała, może w końcu i u nas zacznie się akcja-zęby, hmmmm....teraz podgryza karuzelę, a ja chwilkę korzystam...lecę nadrobić trochę inniejsze wątki :-)

życzę miłego dnia, drogie Panie :-)

Do góry