reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

mamusia87 - pogratulować Prababci:D Moja babcia przedwczoraj kupiła dla Leny lizaka, bo twierdzi, że ja z siostrą jak miałyśmy po 5 miesięcy to już lizaki lizałyśmy<szok!> Oczywiście mama się z tym nie zgadza i twierdzi, że się babci w głowie namieszało:D

reklama
Filonka, wlasnie dopatrzylam sie ze rocznicowalas. Spoznione, ale szczere zyczenia wielu wspolnych lat wypelnionych miloscia i szacunkiem.

Stary wreszcie pozmywal gary. Jeszcze mu strzelilam umoralniajaca gadke. Nawet stwierdzil zebym nie myla nic poki mi sie kciuk nie zagoi... Oczywiscie skorzystam z propozycji, a co. Hehe, niech nie klapie dziobem po proznicy :D

Teraz ma duzo czasu na zajmowanie sie domem. Zobaczymy czy choc raz zasugeruje, ze praca w domu jest mniej warta niz ta poza domem, za ktora sie kase dostaje. hi hi hi. Bedzie tyral w domu, przynajmniej poki nic nie ruszy w sprawie naszego klubu gimnastycznego.

witam Panie

znów taki piękny dzionek:-) tylko Staś wstanie i będziemy uciekać na spacerek, trzeba korzystać póki jeszcze można

dziękuję za miłe powitanie:-)

zielona buziaki dla półrocznej Kostusi!! moze tak Ci ostatnio daje w kość żeby przypomnieć że się prezencik należy?? co do chłopa, skąd ja to znam... mój co prawda zrobi wszystko ale w swoim czasie i tylko jak mu palcem pokaże, to ze jest sterta to mu nie przeszkadza:-/

filoncia spóżnione wszystkiego naj, 100 lat razem szczęścia i samych pięknych chwil!

Wita się matka pracująca...

szefa nie zazdroszczę... a reszta mam nadzieję że się jakoś poukłada, trzymaj się!!

mamusiu prababcia wymiata:-)

ulanka super że z serduchami wszystko dobrze!

eluś gratki za okna, ja za moje muszę się dopiero zabrać a tak mi się nie kce... a Julcia w końcu się do jedzenia musi przekonać!

coś jeszcze miałam pisać ale jak zawsze zapomniałam, niby już tyle czasu minęło a macica dalej na mózg uciska:-)

mnie ostatnio trafiło z zalatwianiem chrztu dla Staśka, byłam w parafii tam gdzie jesteśmy zameldowani, ksiądz kazał mi przynieść zgodę z parafii gdzie mieszkamy, ehhhhhh, ale że mamy tu św Stanisława to tu małego ochrzcimy, tyle że muszę biegać za papierami...

miłego dzionka i udanych spacerków!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Gdzie te czasy kiedy spałyśmy do 10... ech...

Witam się -gratuluję Konstancjo!!!! no to duża dziewczynka już z ciebie -najwyższy czas już ładnie spać w nocy:tak:;-)

Pogoda piękna więc czeka nas spacer...
Miłego dnia

ejooo :)
dziekuję laski za życzonka :) bardzo mi miło sie zrobiło ...bo ten mój stary ........ ehhhh
zielona- sto lat dla Kostki

mały lulka , ja po sniad, nastawiam się psychicznie bo dzis i przez całe 2-3 tyg bede miała na głowie majstrów co bedą robić nam elewacje na domku. no i co gorsza bede musiala im gotowac obiadki...wrrrrrr... K se tak ubzdurał ze to jego znajomi wiec nie wypada nie dac, choc wszedzie wszyscy robia na swoim wikcie, tylko zapodaja herbatke, kawe. powiedziasł ze bedzie przychodzil z pracy na czas mojego kucharzenia by zając sie małym -zobaczymy !
tak wiec może być mnie tu mniej udzielająco się.

jak mały wstanie tez pojdziemy na spacerek poki słoneczko świeci.tylko teraz to juz nie wiem jak go ubierac bo taki wiatr.
milego....

Ostatnia edycja:
I ja witam z rana. Noc super jak na moje dziecię - tylko 3 pobudki od 20 :-) (plus dwie Marysiowe) Teraz serwuje sobie dopołudniowa drzemkę, na którą zapadła bez jednego mruknięcia! A ja zdążyłam już starszą do żłobka wyszykować, zjeść śniadanko, powiesić pranie i poprasować zaległą górę ciuchów. Z tymi oknami to szukam u Was natchnienia - ale chyba będę musiała się pospieszyć póki ładnie na dworze. Może jutro...

Filonka, nie zazdroszczę gotowania
Elvie, moja wyobraźnia nie jest w stanie stworzyć obrazu 5miesięcznego dziecka z lizakiem w buzi :-D
Mamusia, dobrą macie wodę do podlewania w takim razie
13 te czasy wrócą... później :-)
Ewa, Katik też się bardzo cieszę - no i jedna wizyta w roku mniej u specjalistów
Zielona korzystaj

Posta mi zjadło!
Dobra jeszcze raz:;)))

Ewcia- witaj z powrotem córo marnotrawna! I się udzielaj! Gratki dla Stasieczka!
Filonka- współczuję małego smerfika marudy :((( moja teściowa tez ma takie pomysły, jak Twój mąż, a potem jęczy, że robotnicy u niej siedzą tygodniami!
Zielona- brawo dla tej Pani :-D :-D :-D tak trzymaj! Życzę Wam, żeby sytuacja z klubem się szybko rozkręciła!
Monia-:-p
13x13- no ja nie wiem... starszy wstaje wcześniej od młodszego, więc nie umiem Cię pocieszyć... łudzę się, że jak do szkoły pójdą, to ciężko ich będzie z wyrka wyciągnąć :cool2:

Drugi ząbek też prawie na wierzchu, ale już jest tym zmęczony, bo wczoraj zmienił się w Pavarottiego... darło mi się dziecię po południu póki panadolu matka nie dała... Wieczór i nocka super! Ja nie wiem, jak on to robi :szok:

Filonka miłego sgo spaceru

Ułanka oby oby hehehhe

Aniez ciężko będzie ich z łóżka wyciągnąć w tygodniu -w weekendy ponoć jakoś nie mają z tym problemu...

Witam się na chwilkę bo grafik dziś mamy napięty.

Mamusia,ale mnie Twoja prababcia rozbawiła, od razu przypomniała mi się Milenka Forget z muchą w buzi. No i po co tu butelki wyparzać?

Ulanka super,że wyniki dziewczynek dobre.

Elvie lizak powiadasz? U nas na imprezach rodzinnych Mai różne rzeczy też próbują wciskać. Jej najbardziej smakuje biszkopt babci.

Filonka współczuję gotowania,ale polecam zupy w hurtowej ilości, przynajmniej się nie napracujesz za bardzo. No i spaghetti, albo udka pieczone też migiem zrobisz nawet w dużej ilości. Wiem,że nie na tym wątku,ale ja ostatnio przyprawiam udka, wrzucam je na blachę, do tego lekko podgotowane ziemniaczki w talarkach i zapiekam razem. Dasz radę, tylko nie bądź zbyt ambitna bo się zamęczysz !!!

Ewka powodzenia w załatwianiu formalności.

Gosieńko where are you???

Kici też bym się wkurzyła! Weź sobie jakąś dobrą książkę do pracy następnym razem :)

Aniam mnie czeka robienie soku i winka z winogron za tydzień, znam ten ból. Kosmetyczki zazdraszczam. Ja dawno już nie byłam...

Maja śpi a ja idę trochę ogarnąć w domu i na zakupy śmigamy jak wstanie. Przeklinam ostatnio panele. Kurcze w sobotę robiliśmy generalki u góry, łącznie z podnoszeniem łóżek a dziś już fruwają koty po podłodze. Też tak macie? Myślę nad jakąś pomocą w domu bo się zajadę. Okna myję na raty bo mamy 17cie, podłogi też bo bym nie wyrobiła.
Dobra nie marudzę wam.

Miłego dnia laski,

do wieczora.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry ::)nadrobiłm bo produkcja skąpa od weekendu....widać ze coraz więcej mamusiek doc pracy poszło
Mamusia- OMG niezły numer- dobrze że nie było żadnych rewolucji
Elvie- lizak powiadasz?? łakocie i witaminy
Filonka- to Cię małż urządził, cwaniaczek....
13- hmm a ja się pytam czy kiedyś nastaną czasy że pośpię do ....chociażby 8:/

Mały maruda od 7 nie chce spać więc zaraz go na wojaże po mieście zabieram może uśnie
odezwe się lejter:)

Do góry