reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Podziękował, podziękował za życzenia :-) Mamusia śliczna babeczka

Mój półroczniak już smacznie śpi. Więc mam czas dla siebie.

Na usypianie mamy prosty sposób. W jej łóżeczku jest duży pluszowy słoń, ona go miętoli, aż w końcu usypia. Minusem jest to, że musimy go teraz wszędzie wozić.

Dobrze, że zaczęli grzać to wózek szybko wysechł, więc byłam na spacerze. Już pojawiają się u nas sarny. Dziś widziałam dwie, jakiś kilometr ode mnie. Stały sobie nie wzruszone naszą obecnością.

annaoj kce Zdrówka dla Alicji i Zielonej

Ach nie będzie mnie od jutra. Jedziemy na urodziny teścia. Więc dużo słońca Wam życzę na weekend.

reklama
Kamisia - cieszę się, że dzisiaj tak bezproblemowo poszło;-) I trzeba było pisać, że prasowanie planujesz to bym Ci moją stertę podrzuciła:D

Wrzuciłam trochę fotek Leniuszka na zamknięty:-)

Ostatnia edycja:
Mamusie posiadające dzieciaczki z bujnymi fryzurami jak Wy dbacie o włoski maleństwa? Myjecie szamponem? Czeszecie szczotkami tymi zwykłymi dla niemowląt? Już kiedyś się nad tym zastanawiałam.
A wiem, że to nie tutaj ale apropo włosów. W naturze są takie fajne turbano-ręczniki za 7zł, strona 7 w gazetce. Może którejś się przyda info ;-)

hej.
padam, ledwo żyje, wszystko mnie boli a plecy to tak niepierniczają,
cały dzień sama z Olą bo T. jak przyszedł z pracy to zjadł obiad i pojechał na imprezę. A ona jest taka marudna, chyba brakuje jej spacerów, albo to przez tą okropną pogodę. Do tego w dzień spała 2 razy po 20 minut, że nawet na pięcie nie zdąrzyłam się zakręcić a ona już wstanięta.
ehhhhhhh

ide poczytać co tam u was

Mamusie posiadające dzieciaczki z bujnymi fryzurami jak Wy dbacie o włoski maleństwa? Myjecie szamponem? Czeszecie szczotkami tymi zwykłymi dla niemowląt? Już kiedyś się nad tym zastanawiałam.
A wiem, że to nie tutaj ale apropo włosów. W naturze są takie fajne turbano-ręczniki za 7zł, strona 7 w gazetce. Może którejś się przyda info ;-)
ja myje szmponem...a czesze...hhmmm raz tak a 10 razy nie...heheheh

Chłopaki śpią... bez marudzenia a ja w szoku :-p
M. zakupiliśmy nowy smoczek bo stwierdziliśmy że i tak go miał długo... przez przypadek mam ten ze świecącym uchwytem...zapodałam go M. i wystarczyly 3 ciumknięcia i dziecko śpi :szok:
Janek też ... posiedziałam w nogach łóżka, potem poszłam się przebrać, zajżałam co u was ide...a on śpi :-D oby tak zostało i jednemu i drugiemu...a teraz ja też powoli ide do łóżka póki śpią...

Agnieszka, Kwiatek- wprowadźcie bajki na dobranoc, tzn. i tak pewnie czytacie, ale z jasnym komunikatem- te dwie baje i idziesz w kimę... U mnie bajka to MAGIA i sam sobie wybiera, to już w ogóle hit! I generalnie najwyższa pora dla dzieciaczków, żeby nauczyły się spać same, bo ileż można!

Agnieszka- trzymamy kciukasy... w końcu prześpi nockę, a modyfikowane też 'załapie'. A jakie mu dajesz? Może zmień firmę.

A u nas tak: ojciec wstał, matka wstała, Kuba wstał, pies wstał, kot wstał, a młody dalej śpi... ostatni raz widzieliśmy go wczoraj o 19:30... cycki mi zaraz pękną, ale co tam... dzięki Wronka za zmotywowanie nas :-D Kuba tak nie hałasuje jak my (hihihi) to mam nadzieję, że po przeprowadzce do braciszka też będzie OK, bo chciałabym odzyskać sypialnie!
:-D:-D:-D:-D

Sospettosa strasznie mi przykro, wiesz pomyślałam to samo co Kwiatek, że nie ma tego złego...., teraz musi być lepiej, znajdziesz lepszą pracę i wreszcie zaświeci dla was słońce.

Agnieszki cóż Marek wie co dobre i łatwo zrezygnować nie chce, w końcu na pewno załapie i nowe mleko i kaszkę, w końcu do wyboru będzie miał głodowanie, a tego żaden facet nie zniesie.
W ogóle to codziennie rano siadając do kompa zastanawiam się jak tym razem u Agi przebiegła noc

Co do smoczka to ja za wygodna jestem ,żeby już teraz odzwyczajać, kwęknie w nocy, zatkam ryjka smokiem i spokój. Olę odzwyczaiłam jak miała 2 lata.

U nas wszystko ok. Byliśmy wczoraj z Olą u lekarza, ma zapalenie gardła, ale już jest lepiej, dziś idzie na troszkę do przedszkola, bo mają robienie sałatek i soków i strasznie chciała na to iść, po konsultacji z panią puszczam ją na 2 godzinki.
Na weekend starsze dziecię wybywa do teściów, gdybym jeszcze młodą udało się gdzieś sprzedać...., heh trochę sie rozmarzyłam.

zdrówka dla Oli

Kwiatusiowa - OMG ! Tobie sie medal nalezy za te noce. Albo niech Ci Bozia w dzieciahc wynagrodzi hehehe.

Tez wlasnie widzialam ten komunikat.

Super, ze sie udalo, Ania bedzie miala fantastyczny prezent.

U nas noc w miare ok, troszke z noska powyciagalysmi i dalo sie spac. Teraz w ciagu dnia wylatuje wiecej.
Leje... Wczoraj nas rozpiescilo pieknym sloncem, a dzis od rana leje non stop. Ciekawe jak ja do lekarza mam sie udac, bo wyscie z domu do taxi rowna sie przemoczeniu na maxa....

dobrze, że z Polą lepiej

sospetossa Strasznie mi przykro. Dobrze, że obrona już za Tobą, więc teraz na pewno jakaś fajna praca przyjdzie do Ciebie. Zawsze pisałaś, że nie lubisz tej pracy, więc jest szansa zmienić.

Monia nieźle ten Wasz piesek rozrabia nocami, trzecie dziecko ;-)

Współczuje wszystkim nie przespanych nocek. Szczególnie Kwiatkowi. Dzielna dziewczyna

Dobrze, że usuneli fotografa. Ale poczekajmy do 5 października, wtedy ogłoszą wyniki.

A u nas pół roku za nami. Kiedy to zleciało, no kiedy?

wszystkiego naj dla Alicji

ja myje szmponem 2w1 z nivea baby. a czesze szczotka dla maluchów a kosmyki zawijajace sie z tyłu grzebyczkiem. miało nie być wspominane o zamk...........

mały spi a ja latam po bb i po necie.
zielona- ta stronka z bajkami i inne to super jest, juz se zgrałam kilka, a mały był zachwycony podczas słuchania.
agnieszka- smok sprawia cuda. to zycze oby jaknajfłuzej pozostał w hipnozie. i starszy równiez.

reklama
Agnieszka, Kwiatek- wprowadźcie bajki na dobranoc, tzn. i tak pewnie czytacie, ale z jasnym komunikatem- te dwie baje i idziesz w kimę... U mnie bajka to MAGIA i sam sobie wybiera, to już w ogóle hit! I generalnie najwyższa pora dla dzieciaczków, żeby nauczyły się spać same, bo ileż można!

bez bajki to on nie zaśnie. Sam wybiera. Ma swoje ulubione...czasami przez 3-4 dni pod rząt jedna i ta sama... A potem mamusiu zostań ze mną... :-p
Ale tym razem postaram sie być twarda :-)
A tak w ogóle to ochrzciliśmy Janka nowym przezwiskiem PRZYTULJANEK :-p bo się z niego przylepa zrobiła ze :szok:

Do góry