reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Hej dziewczyny!

Moja nieobecność zbiegła się z kilkudniowym brakiem neta, bo modem od iPlusa przestał działać, więc jak w środę chciałam wrócić to uniemożliwił i to net a dziś jak miałam coś napisać to nie mogłam się na forum zalogować. Nie wiem o co kaman,ale przeszło mi przez myśl,że może mam nie wracać, może nie pasuję...
Dziewczyny dziękuję za tyle ciepłych słów które dostałam od was na priva, jesteście kochane :) Wronia masz rację, nie ma sensu.
Ja wróciłam w zeszłym tygodniu do pracy, więc czasu mam zdecydowanie mniej,ale będę się starała zaglądać. Z nowości u nas to od dwóch tygodni z Mają chodzimy na basen. Mała jest zachwycona,śmieje się w głos, zaczepia inne dzieci w grupie i podczas zabawy podjada plastikowe marchewki, kaczuszki i truskawy, które wyławia z wody. A i jest na basenie"pierwsza miłość" 8 miesięczny Maksymilian, który jak widzi Maję to jest wniebowzięty. Tylko mama ma niezłą siłownię i mięśnie rąk wyrabia podczas ćwiczeń w wodzie z córcią.

Próbowałam was nadrabiać,ale net na zastępczym modemie chodzi w żółwim tempie.
Tyle zapamiętałam:
Aguś zdrówka dla Mareczka i Jasia!!! 3mam kciuki aby Mareczkowi przeszło.

Kwiatuszku powodzenia na studiach. Mnie też ciągnęło na podyplomówkę z tłumaczeń,ale do Szczecina musiałabym jeździć więc na razie odpada.

Nata i Kinguunia dziewczynki mają z pewnością dobrą opiekę więc nie martwcie się o nie. Buziaki dla was!!!

Kici cieszę się,że też jesteś!!!

Katik zdrówka ci życzę!

Pozostałe dziewczyny oczywiście pozdrawiam!

Buziaki, odezwę się później :)

Ostatnia edycja:
reklama
kittek ja też się cieszę :-)
Maja łamaczka serc ;-) hehehehe
no my wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach na basenie :-) poza Kubusiem była jeszcze jedna dziewczynka, no ale co się dziwić że w niedziele o 9:30 mało ludzi ;-)

Witam się...
Czytam Was ale nie jestem w formie dziś
Niedobrze mi -tak mnie brzuch boli

Alicja ma dziś dzień śpiocha więc nie jest tak źle
a za oknem szaro buro i deszczowo:(

Hej dziewczyny

dzisiaj pierwsza noc spędzona już w naszym nowym domu. Jeszcze dużo tutaj różnych drobiazgów do zrobienia i trochę sprzątania, ale stwierdziłam, że szybciej nam pójdzie jak będziemy na miejscu niż dojeżdżając.

Annaoj, a czemu Ty budzisz dziecia w środku nocy ?

normalnie nie, ale bez laktatora nie dałam rady, tym bardziej, że Młoda prawie ominęła dwa posiłki, najpierw obiadek, a potem kleik na kolację, bo po nim dłużej śpi

Jak się ogarnę to już będę na bieżąco, bo jakoś w pracy muszę czas znaleźć

kwiatek wszystko zalezy od tego czy mi sie te ranki na piersiach zagoja.Jest mi przykro ze musialam malego tak nagle odstawic od piersi,tym bardziej jest mi smutno jak on szuka piersi a ja nie moge mu go przystawic ze wzgledu na leki jakie biore.
Lekarz stwierdzil ze nie ma sensu wracac do naturalnego karmienia,bo ta infekcja sie moze powtorzyc i znowu musialabym brac antybiotyk,choc sprobuje go karmic swoim mlekiem jak skoncze ten lek i zobaczymy co wtedy sie stanie,i wtedy podejme decyzje co dalej

Kittek, dobrze, ze jestes. Brakowalo Cie tutaj.

Agnieszka, lacze sie w bolu. Konstancja od 3ej nie spala do 6ej. Znaczy jak ja tulilam to zasypiala, a po odlozeniu przespala pol minuty (tyle ile ja potrzebowalam na powrot do lozka) i w placz. To ja tuli tuli, bec do lozeczka, myk do lozka, placz... I tak w kolo Macieju. O 6ej moj malzon musial ewakuuwac sie do Mexico City, wzielam mala do lozka bo juz nie mialam sily zwlekac sie z wyra. Kostka zasnela, a po kilkubnastu minutach zaczela plakac/piszczec przez sen. Nie otwierala oczek tylko plakala, w koncu udalo sie ja utulic. Pospala do po osmej.

No i nie wiem, czy byl to efekt zmiany pogody, czy moze odzew po kolejnym zabku, ktory sie wczoraj wydostal na powierzchnie. Najbardziej prawdopodobna wydaje mi sie opcja kupkowa. Mala w niedziele zrobila tylko jedna kupe, a zawsze robi 3-4. No i nastepna walnela dzis jak sie obudzila po osmej.

Strasznie chce mi sie spac.
Pogoda taka polsko-angielska. Pada i jest bleee. Nawet nie chce mi sie isc na spacer.

reklama
Witam ponownie! Starszak męczy tatuśka, młodszy kwęka, bo nie śpi od 14:00 :sorry2: no ja nie wiem ile można! Tzn. dopiero zaczął kwękać, a wcześniej pięknie się bawił... on mnie zadziwia!
No i wszem i wobec chciałam nas pochwalić, żeśmy 'się' odsmoczkowali na cacy :-D Bałam się, że kciukasa zacznie ciągnąć, ale na razie na no nie wpadł :tak: Oby tak dalej!

Nata- super, że masz żłobek... u nas do państwowego przyjmują od 4 miesiąca, ale dostać miejsce... marzenie... Polityka prorodzinna... taaaa... umiesz liczyć, licz na siebie!
Gosieńka- toż Ty nie wyglądasz na kobitę z taką parą, co wózek na 4 piętro wciąga :-p
Kinguunia- będzie dobrze!!!
Kwiatuszek- a u Was nie ma jakiejś świetlicy? W Wro są dwie dla takich maluchów... a faktycznie zajęcia muzyczne dla takiego dwu- trzy latka to SUPER sprawa!
Kittek- witamy z powrotem :happy2:
Katik- zdrówka kochana, zdrówka!
13x13- oby szybko przeszło!
Iza- najważniejsze jest Twoje zdrowie! I tak każda z nas kiedyś skończy karmić, a najważniejszy nie jest cycek, tylko Twoja miłość!

Do góry