reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Hej dziewczyny,
poczytałam troszkę co u Was i już mnie M. woła, karmi kusi, szarlotką z lodami i kolejnym odcinkiem "usta usta":D
U nas dzisiaj koncert był od 6:00, Lena chyba piosenkarką zostanie. Ona nie płacze tylko wydaje z siebie wszystkie znane jej dźwięki i strasznie je przy tym przeciąga, zatkać ją można na moment smokiem, ale jeszcze do łóżka nie wrócę a już smok wypluty i koncertu c.d.
O 8:00 dziadkowie już powstawali i porwali młodą do siebie a my z M. pospaliśmy do 10:00 - uff..
Pogoda dzisiaj cudna, sprzyjała spacerom to korzystaliśmy ile wlezie.
Od 19:30 mały cycownik śpi, a ja poluję na allegro bo zima idzie i jakiś płaszczy by sie przydał, kurteczka.. W zeszłym roku o rozmiar większe kupiłam przez ciążę to w tym roku sobie odbiję, a co;-)

Wronka - ja też wciąż w biegu, pocieszający jest fakt, że figurze to służy i znowu schudłam:-) Tylko włosy mi wypadają potwornie mimo łykania witaminek dla karmiących.

Ella - U nas nadal króluje gondola, spacerówka młodej nie leży. Nie widzi mnie i zagląda do góry, a wkładana do spacerówy płacze. Gondolę mamy dużą i wygodną, więc spacerówka poszła w odstawkę. Fajnie, że Twojej córci spacerówa przypadła do gustu.

zielona - trzymam kciuki by się marzenie zrealizowało! Też myślę by kolejne studia zacząć, ale takie wyłącznie dla siebie. Przekładam to jednak na następny rok. Teraz zapisujemy się z M. na kurs tańca i ostro bierzemy za języki (niemiecki i angielski).

akaata - Jaką kaszkę na noc podajesz i w jakich ilościach? My póki co tylko po popołudniowym spacerku jemy pół słoiczka. Dzisiaj druga część zupki jarzynowej została pięknie przez Lenę zjedzona, więc jutro testujemy jakiś deser.

Zmykam, bo się mnie M. doczekać nie może.
Kolorowych snów!

reklama
Jeju moje dziecię dzis zasnęło 19.45, ale co się dziwić skoro prawie cały dzień nie spała, jedynie na spacerku 1,2h no i potem jakieś 25minut :szok:
zasnęła przy cycu i kaszki nawet nie powąchała :-D no ale co by nie było pięknie obudziła się 20.30 i maruda, że zasnąc nie może to ja raz dwa fiku miku kaskzę zapodałam, wypiła z jakieś 60-70ml i śpi. Mam nadzieję, że do rana.

Wronia ja też od kiedy Ola na świecie to wszystko biegiem, i już nie raz się zastanawiałam, czy ja kiedys coś jeszce zrobię spokojnie bez pośpiechu.........

Elvie daje kaszkę mleczno-ryżowwą bobovity

Beti
o tak mężul złota rączka w sumie wszystko zrobi, ale czasem przez to doprowadza mnie do furi zwlaszcza, że rodzeństwo jego wydzwania nawet po to by im gwóźdź w ścianę wbić.... :eek: no soryyyyyyyyyyyyy takie rzeczy to ja w podsatwówce robiłam:-p

A tak w ogóle to dziś będziemy testowac spacerówkę- zamontowałam wczoraj wieczorem i się cieszę- zobacyzmy jak wypadnie spacerek- napisze Wam wieczorem :)

kurcze, a mojej spacerówka nie pasuje...Dziewczyny, wozicie dzieciaki w spacerówkach na leżąco ? Czy na półleżąco ?

Moja trójeczka wstała dzisiaj o 6 i też nie byłam zadowolona do momentu jak Mateuszek zaczął swój ulubiony temat dotyczący reklamy podpasek:-D , do czego to służy i czy ja używam itd:tak: Oczywiście tatuś mądry i jak zwykle wysłał dziecko do mamusi i niech ona tłumaczy:-p

hehe, moja L ostatnio zadała pytanie "co to jest penis?" :-)

Ja jestem dzisiaj niewydojona...

hehehe, jak to brzmi :-):-)

c.d. poszukiwań niani....
była, 36-latka....urodą nie grzeszyła, więc przynajmniej miałabym pewność, że M bezpieczny :-)...bezdzietna, bezmężna, wielojęzyczna (aż takich aspiracji nie mam)...i nawet mądrze gadała, kurs pierwszej pomocy skończyła i widać było, że się zna na fachu wychowania, bo doświadczona....miała tylko jeden minus - za pół roku jedzie za ocean studiować :zawstydzona/y:...więc po co mam ją zatrudniać ???....szukam dalej....

dobranoc....

Dziewczyny przepraszam ale nie dam rady narazie nadrobić. Melduje tylko że mała po szczepieniu-więcej na odpowiednim wątku. Do końca tygodnia pracy tyle że już nie wiem jak będe funkcjonować.... Mam nadzieje że w weekend znajdę trochę czasu na bb bo tęskno mi...
Buziaczki i miłej nocki

dzien dobry
zdaje sie, ze dzis ja 1sza:-)
nocka tak sobie, Mlody jadl jak zwykle wiec nic nam kaszka nie pomogla... ide po kawe, bo ledwo zyja, a przeciez jeszcze caly dzien przede mna:szok:

Ostatnia edycja:
Hejka

Mamusia, poważna kupka mówisz:-D zapach pewnie też odpowiedni;-) co do zakupów to też nigdy nie mogę znaleźć czegoś dla siebie, a przydałoby się:rofl2:
a własnie co do spacerówki. może to ja jestem jakas dziwna ale niektórzy ludzie mnie przerazaja. bo jeżdzac dzis po miescie widzialam i to juz nie po raz pierwszy akcje gdzie to maluśkie drobniutkie niemowle ciut nie noworodek jedzie sobie w zlozonej spacerówce parasolce szoookkk, tylko jakas podusi podlozona a dziecie na wpoł zgięte/

wypisz wymaluj nasze wyprawy spacerówką:-p
Ella, fajnie, ze Julka zadowolona ze spacerówki... u nas jest odwrotnie... mała musi mnie widzieć lub coś musi się dziać:tak:
Elvie, powodzenia w zakupach:tak:
Akatta, rzeczywiście wykorzystują męża na maxa... ale grunt to rodzinka:-p widzę, że z Oli się robi mały terrorysta antyspaniowy;-) u nas było podobne, ale chyba coś się zmienia... na razie nie przechwalam:happy:
Monia, oj te nianie... ciekawe jaką dzisiaj zaprosiłaś... co do spacerówki, to najczęściej na półleżąc, ale jak się kręci to podnoszę wyżej siedzenie:tak:
Kingunia, czekamy:-)

No a u nas cd problemów brzuszkowych... wczoraj mała wstała po 21 i strasznie płakała i stękała... zapodałam herbatkę ułatwiającą trawienie i nic... leżenie na brzuszku, masowanie, gimnastyka nóżkami... dopiero po godzinie pruknęła z trudem i zasnęła mrucząc pod nosem na rękach... odłożyłam ja do łóżeczka na brzuszku... potem wstała po 24 na cycusia i następnie o 5.30... no a rano dopiero o 9:-D ale muszę przystopować z tymi nowościami, bo już mam dość takich wieczornych atrakcji:confused2:
My już po śniadanku, a teraz dziewczynki się bawią a ja mam czas pobuszować w necie:tak:
Pogoda nas rozpieszcza, więc zajrzę pewnie dopiero wieczorem lub jutro... Miłego dzionka:-)

U nas mały też obudził się po 21 i płakał nie wiadomo czemu :eek: Eh czy to ząbki czy brzuszek do tej pory nie wiem bo piąstkę pchał do buzi a i kupki też nie zrobił - co zawsze rano była :zawstydzona/y: Te noce ostatnio to jakiś koszmar już ostatnio wolę chodzić później spać bo łatwiej małym się zająć niż ma mnie budzić w nocy bo wtedy to nie przytomna jestem i tak ciężko cokolwiek zrobić.....

Witam:-)
U nas znów od 6:30 koncert. Dziadek dziś na grzyby pojechał, więc nie miał kto koncertów z uwielbieniem słuchać.
M. może przy tych koncertach spać, ja niestety nie, więc wzięłam małą na taras i tak się ponosiłyśmy do 9:40 po domku. W między czasie udało mi się kanapki i sałatkę z tuńczyka wyczarować. Od 20minut mała piosenkarka śpi:-)

Lenia jakiegoś dzisiaj mam i nic mi się nie chce, a tu pranie, prasowanie, bank trzeba nawiedzić, księgową.. ehh..
Dobrze, że pogoda super i słoneczko od rana świeci:-)

reklama
Oj mamuśki jak tak czytam o tych nockach Waszych to w sumie nie wyobrażam sobie już tego:no: za wygodna się z moja małą zmorą zrobiłam -bo ona srrasznym śpiochem jest. Dziś spałyśmy do 9.40 po pobudce na amu o 7.30.
Na brzuszkowe dolegliwości najlepszy jest plantex -zapomniałam dać go Alicji tylko raz i tak jej w brzuchu bulgotało w nocy że hoho:szok: oczywiście włączył się marud i poszły w ruch kropelki na brzuszek...
Co do ząbków u nas szczęście w nieszczęściu ze maruda włącza się w dzień:sorry: bo po nieprzespanej nocy wyglądałabym jak zombie... Niestety na ten ból nie pomaga żaden żel, czopki viburcol nie zawsze -za to nurofen (który podaję już w ostateczności) sprawia że mam radosne dziecko...

Lecę czytać co u Was i mam nadzieję że już wszystkie dzieciaczki zdrowe:tak:
Dzień zapowiada się piękny:-)

Miłego...

Do góry