reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witajcie...
chyba kwietniowe dzieci przechodzą jakiś skok czy co
moj maruda jak nigdy..nocki srednie na maxa, siedzi w bujaczku i marudzi. Wszystko w buzi łacznie ze skarpetami.
Ehh...

reklama
Łooooj
Czesc Kwietniowek nie w humorze :eek:

U nas rowniez pobodka o 4 na cycka, a potem sie panna rozochocila i spiewac chciala. Ale zauwazylam, ze akcja spiew jest zawsze jak ma jakas zabawke w rece i do niej serenady wyspiewuje, wiec dzis usunelam wszystko z lozeczka, i nie miala czego chwycic. Ostatecznie bylo kilka pomrukow, i szarpanie ochraniacza :sorry::sorry::sorry::sorry:
Po godzinie juz mialam dosc, chwycilam na rece, no i tego brakowalo... zasnela w 10 sekund, wrzucilam do lozeczka i w drodze do lozka zasnelam.

Pogoda sliczna znow sie zapowiada - Polka sie obudzi, dostanie kaszke i spadamy na ogrodek, porzadki jesienne robic.

Dobry...kto też jest śpiący i niewyspany ręka w górę? :/
Była pełnia i dziecięcie chyba poczuło w sobie wilka czy coś...w każdym razie wstawałam jej dawać smoczka chyba z 10x :/ dziś ja padam na cyce...przed nami spacer sprzątanie i jedno wielkie bleee...a mi spac się chce!

Monia- kontrowersyjna ta niania :D powodzenia w dalszym szukaniu!
Kittek- odezwij się do nas :)

A tak w ogóle to dziś będziemy testowac spacerówkę- zamontowałam wczoraj wieczorem i się cieszę- zobacyzmy jak wypadnie spacerek- napisze Wam wieczorem :)

:eek:Hejka
na szybciutko podczytałam, bo w pracy jestem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Jak mnie glowa boli...

Tak sobie czytam, ze goasiapar zaczyna studa, ze niektore z Was ciagle studiuja, a inne beda sie bronic i chce mi sie na studiaaaaaaaaaaaa. Zwalam ta chec na bol glowy :D

też bym chciała podyplomówkę, ale z dwójeczką dzieci, jak jeszcze wrócę do pracy na full, nie potrafię sobie wyobrazić kiedy, a nie chce co by dzieci mnie ze zdjęć kojarzyły:eek:
Poza tym teraz na dom kredycik wzieliśmy, więc ... no chyba, że z funduszy unijnych by się trafiły to może, ale nie wiem, bo dzieci. Błędnę koło:confused::sorry2::eek:

Witam wieczorowo:-)

Wybaczcie kobiety, ale nie dam rady nadrobić was, choć bym chciała... my już po chrzcinach, potem było sprzątanie, choróbsko męża, moje bóle zęba, ostatnio zaparcie w nocy Justki i mam dość... ale jakby coś to jestem:-)

Aniez, widzę, że chorują chłopaki... dużo zdrówka... u nas dzisiaj Justka tez miała podwyższoną (37,8), ale na spacerek już się nie wybierałam... no bo jeszcze ta nocka z mega zaparciem, więc wymiękłam... może zdążę opisać na odpowiednim wątku:tak:
Kwiatek, no to mam podobne odczucia jak nie mam netu... po prostu jakby mi zabrał okno na świat:-p fajny rodzinny spacer... no i jaką mądrą masz córcię:tak:
Gosienka, najlepsze życzonka imieninowe dla Matiego:-)
Gosiupar, oby zapisy na zajęcia poszły po twojej myśli... widzę, ze piątek masz wolny, to nie jest tak źle:tak:
Maonka, gratki dla męża... małymi kroczkami do celu i niedługo twoje marzenie się spełni:-)
Agnieszka, widzę, że też Cię wzięło na mycie okien:happy: ja to największe parcie na sprzątanie mam jak obejrzę perfekcyjną panią domu:-p:laugh2:
Zielona, widzę, że Ci się marzą znów studia... ja za nimi nie tęsknię, ale coś by mi się jeszcze przydało... teraz już coraz częściej jedne studia nie wystarczaja, żeby znaleźć fajną pracę:-(

Ale się pozmieniałyście kobiety w tych awatarach, że już gubię się czasami... no, ale w końcu jesień... ja też zmieniłam swój image na razie na głowie... :-D
idę sprawdzić co tam piszczy na innych wątkach... i cały czas zachodzę jak macie czas na taka aktywność:cool:

Ps. Oglądałyście może zaklinacza dzieci na TVN STYLE? facet mnie przeraża... wtorki o 20

zdjęcia poprosimy

no to sie nazzywa tortm:tak:
pikny

najlepszego dla synka!!!!!

no ja wlasnie po 4 letniej przerwie wracam robie podyplomowke
a piatek sie dowiem czys ie dostalam

szacun Kwiatuszku, kurde to może ja jakaś niezorganizowana jestem

heloł, ja też tu jestem :-)

Gosienka, najlepszego dla Matiego...jeszcze zdążyłam :-)

skąd ja to znam.............................

hehehe :-)

hmmmmm....doktorat powiadasz ?
Zdrowia dla mojego faworyta ! Przedszkole jeszcze istnieje ??? :-D

z serii "poszukiwania niani":

wczoraj spotkałam się z Panią, która wyraziła chęć zajęcia się moim szkrabikiem...Pani podjechała pod dom autem (zarobiła plusa), wjechała na trawnik (od razu był minus) i posuwistym krokiem, kulturalnie i miło weszła do domu...butów stwierdziła, że nie będzie ściągać, bo ma czyste (no ok, przejdzie), usiadłyśmy wygodnie i zaczęłyśmy rozmowę...głupio mi było zapytać kobitkę o wiek (ale jak na mój gust, to miała min. 60 lat, a wywynioskowałam to na podstawie 20-letniego wnuka), ale wyglądała na zmęczoną już życiem, więc musiałam ją spytać, czy ma siłę zająć się takim maluszkiem, które nota bene trzeba czasem ponosić...kobitka chętnie odparła, że tak...no nie bardzo w moich oczach to wyglądało, ale ok...na pytanie czy zabiera podopiecznych do domu, odpowiedziała, że nie, bo ma za dużo różnych figurek porozstawianych i by jej dziecko pozrzucało, a tak to w domu niech zrzuca, u Niej nie :-) ... przebrała się miarka, jak wychodząc z domu, odpaliła swoją furę (za czwartym razem :-)) i z otwartymi drzwiami od kierowcy, z piskiem ruszyła spod domu :szok:. Dziękuję, postoję. Ta Pani wypadła z rekrutacji. Szukam dalej....

Dobranoc....

kurcze, współczuję, oby się w końcu jakaś kompetentna i fajna trafiła

Dzień doooooooooobryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!
He he he i kto jest pierwszy dzisiaj???...Mój dzieć... wstał 20 minut temu... i macha właśnie do mnie nóżkami z wózia...

a żeby nie było za wesoło to wiecie że mamy jesień??? Tą astronomiczną...
Miłego dnia

Jak taka pogoda jak dzisiaj to mnie bardzo nasza jesień odpowiada:-)

no szlag mnie zaraz trafi. jak juz dodzwonilam sie do osrodka, to powiedzieli mi, ze dzis ani mnie ani dziecia nikt nie przyjmie, bo juz nie m miejsc. ja mowie, ze ok, ale dziecko tak kaszle, ze nie wiem czy do jutro wytrzyma. Laska mowi, ze jesli chcialam byc dzis przyjeta to powinnam byla wczoraj dzwonic. Noz cholera, jakbym wiedziala, ze sie rozchorujemy, to jasne ze bym zadzownila! ale wczoraj bylo ok, to co, mam sie co 2gi dzien rejestrowac tak na wszelki wypadek, bo moze sie rozchoruje?! to po cholere ten osrodek jest wogole?! W koncu po dosc dlugiej wymianie zdan okazalo sie, ze jednak znajdzie sie miejsce dla Mlodego, na 11 idziemy. ale ja ja chce byc obejrzana przez lekarza, to dopiero na 18.20 mam przyjsc. No super!

polska służba zdrowia....

Agnieszka a jak z przedszkolem Janka??

Nie wiem czy dzisiaj zajrzę, bo dalej przeprowadzka.

Witamy:-):-):-)

Widzę że dzisiaj kobietki niewyspane a dzieciaczki marudzące;-)

Moja trójeczka wstała dzisiaj o 6 i też nie byłam zadowolona do momentu jak Mateuszek zaczął swój ulubiony temat dotyczący reklamy podpasek:-D , do czego to służy i czy ja używam itd:tak: Oczywiście tatuś mądry i jak zwykle wysłał dziecko do mamusi i niech ona tłumaczy:-p

Monia kandydatka na nianię super:no: Powodzenia w dalszych poszukiwaniach

Ella mam nadzieję że Julce spodoba się jazda w spacerówce:tak:

Katik racja z tym śpiewaniem serenad do zabawek bo Helenka też tak ma dzięki bogu tylko w dzień

Basia dobrze ze masz trochę luzu w pracy i fajnie mieć kogoś w zastępstwie kto ci się dzieciaczkiem zajmie.

Aga no ca głupie zasady obowiązują w tej przychodni:no:

Aniez zdrówka dla syneczka

Salamandra no to mały terrorysta wam rośnie, też mam teraz problem z Helenką bo nauczyła się spać z nami

Pozostałe kobietki pozdrawiam a dzieciaczkom przesyłam przytulaski:happy2:

U nas słoneczko świeci i widoczki też cudowne i mam nadzieję że do soboty pogoda się nie popsuje bo chcemy z dzieciaczkami wyruszyć do naszej ukochanej Samotni w Karkonoszach.Jeśli ktos ma ochotę na wędrówki to zapraszam:tak::-)

Dobry...kto też jest śpiący i niewyspany ręka w górę? :/
Była pełnia i dziecięcie chyba poczuło w sobie wilka czy coś...w każdym razie wstawałam jej dawać smoczka chyba z 10x :/ dziś ja padam na cyce...przed nami spacer sprzątanie i jedno wielkie bleee...a mi spac się chce!

Monia- kontrowersyjna ta niania :D powodzenia w dalszym szukaniu!
Kittek- odezwij się do nas :)

A tak w ogóle to dziś będziemy testowac spacerówkę- zamontowałam wczoraj wieczorem i się cieszę- zobacyzmy jak wypadnie spacerek- napisze Wam wieczorem :)
Jaaaaaaaaa ...
:eek:Hejka
na szybciutko podczytałam, bo w pracy jestem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

też bym chciała podyplomówkę, ale z dwójeczką dzieci, jak jeszcze wrócę do pracy na full, nie potrafię sobie wyobrazić kiedy, a nie chce co by dzieci mnie ze zdjęć kojarzyły:eek:
Poza tym teraz na dom kredycik wzieliśmy, więc ... no chyba, że z funduszy unijnych by się trafiły to może, ale nie wiem, bo dzieci. Błędnę koło:confused::sorry2::eek:

zdjęcia poprosimy

szacun Kwiatuszku, kurde to może ja jakaś niezorganizowana jestem

kurcze, współczuję, oby się w końcu jakaś kompetentna i fajna trafiła

Jak taka pogoda jak dzisiaj to mnie bardzo nasza jesień odpowiada:-)

polska służba zdrowia....

Agnieszka a jak z przedszkolem Janka??

Nie wiem czy dzisiaj zajrzę, bo dalej przeprowadzka.

4 października otwierają nową filie prywatnego przedszkola Czy chcesz, aby Twoje dziecko było bezpieczne i doskonale się rozwijało? jak się mu spodoba to będzie tam chodzić

Witamy:-):-):-)

Widzę że dzisiaj kobietki niewyspane a dzieciaczki marudzące;-)

Moja trójeczka wstała dzisiaj o 6 i też nie byłam zadowolona do momentu jak Mateuszek zaczął swój ulubiony temat dotyczący reklamy podpasek:-D , do czego to służy i czy ja używam itd:tak: Oczywiście tatuś mądry i jak zwykle wysłał dziecko do mamusi i niech ona tłumaczy:-p

Monia kandydatka na nianię super:no: Powodzenia w dalszych poszukiwaniach

Ella mam nadzieję że Julce spodoba się jazda w spacerówce:tak:

Katik racja z tym śpiewaniem serenad do zabawek bo Helenka też tak ma dzięki bogu tylko w dzień

Basia dobrze ze masz trochę luzu w pracy i fajnie mieć kogoś w zastępstwie kto ci się dzieciaczkiem zajmie.

Aga no ca głupie zasady obowiązują w tej przychodni:no:

Aniez zdrówka dla syneczka

Salamandra no to mały terrorysta wam rośnie, też mam teraz problem z Helenką bo nauczyła się spać z nami

Pozostałe kobietki pozdrawiam a dzieciaczkom przesyłam przytulaski:happy2:

U nas słoneczko świeci i widoczki też cudowne i mam nadzieję że do soboty pogoda się nie popsuje bo chcemy z dzieciaczkami wyruszyć do naszej ukochanej Samotni w Karkonoszach.Jeśli ktos ma ochotę na wędrówki to zapraszam:tak::-)

Jak ja to lubię! :-p Janek ostatnio grzebał za czymś w szafce w łazience i znalazł moje...oczywiście milion pytań a co to a jakie... trzeba dziecku wytłumaczyć...:eek:

Pogoda u nas cudna. Spacerek a właściwie posiedzenie na dworze zaliczone, wszyscy już po obiadku i jest git :-D ide wertować przepisy na dynię bo mam połówkę takowej...waży 4kg...więc będę produkować jutro...

Ps. Oglądałyście może zaklinacza dzieci na TVN STYLE? facet mnie przeraża... wtorki o 20

Oglądałam i faktycznie ten facet ma w sobie coś demonicznego, jakiś lęk budzi we mnie ten program

no ja wlasnie po 4 letniej przerwie wracam robie podyplomowke
a piatek sie dowiem czys ie dostalam

Kciuki oczywiście zaciśnięte, chociaż to pewnie formalność i w pt będziemy razem z tobą świętować.
Też mi podyplomówka marzy, z księgowości na przykład. Ale przy dwójce dzieci, pracy na cały etat to raczej mało realne. Może kiedyś..........

a żeby nie było za wesoło to wiecie że mamy jesień??? Tą astronomiczną...
Miłego dnia

Jesieni w dzisiejszym wydaniu mówimy zdecydowane tak:tak:, bardzo lubię październik, te wszystkie czerwienie, brązy, żółcie na drzewach, dopiero listopad taki depresyjny dla mnie jest

j

a teraz H skutecznie walczy z karuzelką....czy Wasze dzieciaczki też je tak rozbrajają ? moja ciągnie za te zwierzaki aż wszystko strzela...muszę pilnować coby jej na łepetynkę nie spadła......

Moja nie zwraca najmniejszej uwagi na karuzelę, zresztą nie bardzo ma kiedy się nią zainteresować, bo w ciągu dnia w łóżeczku 2 minut nie wyleży, a wieczorem to już tylko spanko jej w głowie

U nas póki co "skąd się wzięłam w brzuszku", "jak się urodziłam" "gdzie byłam jak nie byłam w brzuszku" - jakoś nie potrafi zakumać, że nie było jej wcale

My dzisiaj całe przedpołudnie na spacerku, w międzyczasie obiadek, końcówka sprzątania kuchni, zaraz spadam po młodą do przedszkola.

Wczoraj odwiedziny w pracy, fajnie było poplotkować przy kawce, pośmiać się, normalnie aż mi było żal wychodzić. Wracam za równiutko 3 tygodnie - 13 X. W sumie się cieszę

reklama
a propos tego zaklinacza z tvn style, to faktycznie moze przestraszyc, ale mni bardziej przeraza to jak te dzieciaki sie zachowuja i np jaki byl burdel w domu rodzine sprzed tygodnia. jak mozna tak zyc??!!

Do góry