reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

hejka,
nie wiem czy to pisalam ale jak bylam w polsce to kumpela miala wlasnie ten wozek co duzo z was ma, ten x-lander 2010 czy jakos tak, normalnie super ten wozek! moj sie wogole na drogi w moim miescie nie nadawal... ciagle jakas kostka, kamienie... moj jest tylko na proste niemieckie drogi zrobiony... a ten x-lander to super czy kamienie czy kostka czy asfald - wszystko super! i tez sie fajnie prowadzi, bylam nim zachwycona.

agnieszka, aniez, gosia - duzo zdrowia dla maluchow!!
magda - super ze chrzciny sie udaly!

kurde gdzie ten "taniec z gwiazdami" i kiedy?? nigdy nie umiem na to trafic! cholera, a wiem ze gorniakowa ma byc a ja ja tak lubie!!

reklama
ps-a propos chrztu. z Sebkiem chrzczony byl chlopczyk ok 1,5roczny sadzac po wielkosci i nie byloby moze w tym nic dziwnego, gdyby nie to, ze nazywal sie Dorian oraz tego, ze w ciagu mszy jego matka karmila go 2 razy piersia:szok::szok::szok: Ja normalnie w szoku bylam jak to uslyszalam (bo siedzielismy przed nimi, wiec nie widzialam). ja rozumiem, ze karmi sie dziecko na zyczenia, sama przeciez karmie, ale cholerka, jakies limity chyba byc powinny!! no moze sie myle, ale tak duze dziecko raczej przyjmuje juz inne pokarmy poza mlekiem matki, wiec jak nie jest w stanie wytrzymac godz bez jedzenia/picia, to butelke powinni byli mu wziac, a nie cyckiem swiecic w kosciele. Rozumiem w parku, centrum handlowym czy innym publicznym miejscu, ale kosciol to kosciol, nie?:angry:
no dobra, uciekam, do jutra.
:szok:
no niezle...
rozumiem jeszcze maluszka, ktory faktycznie tylko cycusia, choc i wtedy raczej nalezalo by odejsc sprzed oltarza.
ale 1.5 roczny dzieciak? No szok

Witam wieczorkiem

Mam dość tego ząbkowania:wściekła/y: Helenka znowu gorączkuje, płacze przez sen i czuję że nocka znowu z głowy:no::no::no:
Byliśmy u lekarza i osłuchowo czysta chociaż tu dobre wieści.
Cale szczescie, ze to nie zadne przeziebienie.
W takim badz razie szybkiego wybicia sie zabkow!

Zakatarzonym Maluszkom zyczymy w dalszym ciagu zdrowka.

My dzis na targu bylismy, obkupilam Pole w zabawki, potem im wodna kapiel zrobilam i szorowalam. Teraz schna.
Za zabawki w super stanie kondycyjnym zaplacilam w sumie 65 zlotych, a mam 6 zabawek, miedzy innymi tego fajnego slimaka z FP.
Do tego kilka ciuszkow, no i kombinezon na zime. Mialam kombinezonu nie kupowac, bo tu zimy nie sa az tak dajace w kosc, i kurteczki pewnie wystarcza, no ale jak zobaczylam sliczny rozowy kombinezonik za 5 zl, to oczywiscie ze skorzystalam.

Pogoda dzis byla sliczna, zaliczylismy pewnie jeden z ostatnich juz tak przyjemnych spacerkow. Nawet Ł dalam sie namowic i zgrzeszylam lodem (bez podtekstow:-D:-D ), no ale u mnie ochota na loda jest raz na pol roku, wiec wybaczam sobie.

ps-a propos chrztu. z Sebkiem chrzczony byl chlopczyk ok 1,5roczny sadzac po wielkosci i nie byloby moze w tym nic dziwnego, gdyby nie to, ze nazywal sie Dorian oraz tego, ze w ciagu mszy jego matka karmila go 2 razy piersia:.
rzeczywiscie zenada... mnie to obrzydza po prostu jak dziecko tak duze nadal jest karmione piersia, moja kumpela karmila 2 lata i tez jej mowilam ze mi jest po prostu zle jak to widze to mowila ze dla niej to wygoda...
a imie dorian nie jest az takie zle, znam jednego doriana...

Dziewczyny, pozwalam sobie tutaj zamiescic ta informacje, bo widac, ze nie wszystkie dziewczyny udzielaja sie na poszczegolnych watkach,a fajnie by bylo gdyby jednak dowiedzialy sie wszystkie zainteresowane.

Kilka dni temu powstala propozycja zrobienia zdjecia - kolazu Maluszkow kwietniowych.
Strona graficzna zajmie sie nasza uzdolniona w tym temacie kochana e.salamandra.
Do niej wlasnie nalezy nadsylac w miare aktualne zdjecia Dzieciaczkow.
Termin wysylania zdjec uplywa 20 wrzesnia.
Po tym terminie e.salamandra bedzie robila ostateczny projekt kolazu.
Zdjecia nalezy nadsylac na adres:
e.salamandra@interia.pl

Wszystkie dziewczynny goraco zachecam do wysylania fotek i dziekuje za uwage hehe:-D:-D

Dobry wieczor wszytkim
Ja mam okropny problem z piersiami:sorry2::zawstydzona/y:.Skora mi sie piersiach bardzo wysusza,luszczy, swedzi.Naskorek mi schodzi jak z za mocno opalonej skory,do tego to ropieje i przykleja sie do stanika.Jak odpinam stanik do karmienia to musze go odklejac:zawstydzona/y: i to boli.Smaruje piersi oliwa z oliwek ale efekty marne.
Maly je co 1.5-2 h wiec chyba nie za czesto.Teraz mnie kasa bo go dziaselka swedza.Miala ktoras z was podobny problem ??

Co tam u Was mamusie po chrzcinach?
jak sie przyjecia udaly?
Monia jak HAnia? zdrowa byla?
Witam

Jestem padnięta po ciężkiej nocy:no: Helenka bidulka całą noc walczyła z temperaturą i oczywiście mam trzeci taki sam egzemplarz czyli temperatura pod 40 stopni:no::no::no: Dostała czopek , zimne okłady i dopiero puściło ale jedziemy do pediatry niech ją osłucha czy coś nie zaczyna się dziać.Dla mnie to wygląda na zęby ale lepiej sprawdzić.
i jak tam Helenka? lepiej?

justa
Taniec z gwizadami co niedziela na tvn o 20:00

aga2010
moja córka ma kolezanke z porodówki
dziewczynki sa urodzone tego samego dnia, patrz suwaczek
i jak przyszli do mojego synka w odwiedziny jak mial 2 miechy to on w ciagu ich trzygoddzinnej wizyty zjadl raz a ta dziewczynka 3 razy :szok::szok::szok::szok::szok:
ze nie wspomne jak moja H sie na nia patrzyla w tej sytuacji jak na UFO
H tez dlugo cyckala bo 14 miesiecy
ale 2,5 roku to juz chyba przessada
aaa
dodam ze mama tej dziewczynki planuje pociagnac do 3

Dobry wieczor wszytkim
Ja mam okropny problem z piersiami:sorry2::zawstydzona/y:.Skora mi sie piersiach bardzo wysusza,luszczy, swedzi.Naskorek mi schodzi jak z za mocno opalonej skory,do tego to ropieje i przykleja sie do stanika.Jak odpinam stanik do karmienia to musze go odklejac:zawstydzona/y: i to boli.Smaruje piersi oliwa z oliwek ale efekty marne.
Maly je co 1.5-2 h wiec chyba nie za czesto.Teraz mnie kasa bo go dziaselka swedza.Miala ktoras z was podobny problem ??
ja tak mialam z H
pomógł bephanten i wietrzenie

cześć dziewczyny melduję że żyję choć wrażenie mam że jestem ciągle pijana ze zmęczenia muszę się przyzwyczaić do takiego wczesnego wstawania chociaż jest trochę lepiej jako że przesunęłam godziny pracy i wstaję o 5 rano a nie o4 jak było planowane.

Tyle natworzyłyście przez tydzień że nadrobienie tego zajmie mi dłuższą chwilkę więc stwierdziłam że najpierw napiszę co u mnie za nim zagłębię się w lekturze jako że utknęłam na 2335 stronie (tego wątku)

Wstaję i wiozę dziecie do teściowej potem w pracy do 15 a potem wracam do teściowej po małego i do domu ! ok. 18 godz. . Wtedy mam godzinkę dla małego no i kąpanie i usypianie bo mały zazwyczaj już po kąpieli zasypia. W nocy wstaję dwa razy na karmienie i tak to się codziennie kręci :cool2:- dlatego mam nadzieję że mi wybaczycie rzadsze wizyty na bb. A do kompletu wczoraj mieliśmy chrzciny małego w związku z czym cały dom stał na głowie i na nic nie było czasu no bo goście:rofl2:.
Ale zaraz biorę się za nadrabianie waszej tygodniowej twórczości (dzisiaj mam urlop:-))

reklama
Basia wielki szacun, że dajesz radę:tak:
Równiutko za m-c i mnie pobudki przed 5 czekają. Teraz czasem jak trafi mi się karmienie o 5 rano jak sobie pomyślę, że miałabym już wstać:szok:, oj ciężko się będzie przestawić

Do góry