reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Basiu- pracodawca nie ma prawa zarządać takiego zaświadczenia... a jeśli masz takiego, który łamie przepisy, to powiedz pediatrze jak jest i większość dla dobra dziecka i tak wyda Ci zaświadczenie :tak: i dzięki temu będziesz mogła wyjść z robity o godzinę wcześniej (bo można te przerwy łączyć).

Nad morzem sztorm... brrr... dzisiaj wszyscy pospaliśmy... i dalej chce się spać :tak:

Agnieszka- zdrówka dla Jasia!!!

Justa- no ksiądz zaszalał!

Kwiatku- super pomysł z tymi studiami, tym bardziej, że polonistów 'jak psów', więc dodatkowa specjalizacja się przyda! A tatuś z Tymkiem dadzą radę.

Ostatnia edycja:
reklama
Witamy się:-)

Moje najmłodsze dziecię padło a starszaki tupią bo chcą iść na hulajnogi :tak: Niestety muszą poczekać aż mała się obudzi;-)

Aniez żeby was tam nie wywiało przez ten sztorm:-D Miłego leniuchowania:tak:

basia Mamusia trzymam kciuki za powrót do pracy, dacie radę kochane

Ewka dla ciebie też miłego dnia:tak: no i trochę więcej czasu na bb:-p

Agnieszka zdrówka dla Janka

Justa super że chrzciny się udały i że wakacje macie udane:tak:

Mariola witaj i rozgość się:-)

Trzeba coś zjeść aby nie paść na spacerze no i kawkę wypić aby się w obudzić:tak:

Miłego dnia dziewczyny:-)

Sospettosa, dasz radę...a na pocieszenie wyobraź sobie pierwsze spotkanie z dzidziolkiem i mężulkiem po tych dwóch tygodniach...sama słodycz będzie :-)

No i po wyjściu z pracy stwierdziłam,że dzieci wyczuwają dobrych ludzi! Maja do dyrektorki i sekretarki prawie się nie uśmiechnęła,ale jak przyszedł dziekan to dziecko tak się w głos zaczęło śmiać,że oddechu nie mogła złapać i tak przez kilka minut się chichotała i go zaczepiała.

moja znajoma mówi, że jak dziecko się cieszy do obcego to dobrego człowieka w nim wyczuwa, a jak płacze to znaczy, że jest zmęczone, hehe :-)

Dzwoniłam tam dzisiaj i trzeba i kołderkę, i pościel, i kapciuszki, i pidżamkę, i kredki, i strój do ćwiczeń... no powariowali... .

faktycznie powariowali....

Ide do lozka, butla miedzy nogi (bez skojarzen prosze :>) i spacccccccccccc...............

hehe, jakbyś nie napisała, to bym nie wpadła, a tak to pokojarzyłam i banan z buzi mi nie schodzi :-) :-) :-)

Witajcie mamy kwietniowe.
Jestem tu po raz pierwszy:) dzis juz troche pozno ale chcialabym z wami popisac na temat rozwoju wszych maluchow, zapewne to juz nie dzis.
Chodzi mi o to ze albo mi sie wydaje albo moj Kuba bardzo szybko sie rozwija ale do tego jeszcze wroce pozniej. Ide spac :)

Witaj Mariola...zapraszamy do pogaduszek...o rozwoju naszych bobasków piszemy na odpowiednich wątkach :-)

powiem wam jeszcze jaka faza byla przy chrzcie, moja mała ma na imie alija, pisze sie aaliyah no i ksiadz oczywiscie nie skumal tego imienia i je czytal tak jak sie pisze, i chce chrzcic mala i mówi: aliahu jak ciebie chrzcze... aliahu buhahaha, wszyscy w kosciele zaczelismy sie smiac, ksiadz tez, poprawilam go i powiedzialam ze to dziewczynka... szkoda ze nie powiedzial allahu...

no padłam....buahahahaha...

Aga, zdrówka dla naszego małego mężczyzny! I szczęśliwego powrotu do domku!

my się też witamy..
już po śniadanku, Haniolek w wózku walczy, a matka zamiast wykorzystać ten czas na pracę, na bb siedzi :sorry2:
Ano! I starsze dziecko chce królika! nie wytrzymam, jeszcze tylko królika w mym domu nie było...tatuś oczywiście za królikiem, bo stwierdził, że trawy nie będzie musiał w ogródku kosić (bo to jego obowiązek)...taaaaaa...póki co idę w zaparte i królikowi mówię stanowcze NIE!

miłego dnia!

Basiu- pracodawca nie ma prawa zarządać takiego zaświadczenia... a jeśli masz takiego, który łamie przepisy, to powiedz pediatrze jak jest i większość dla dobra dziecka i tak wyda Ci zaświadczenie :tak: i dzięki temu będziesz mogła wyjść z robity o godzinę wcześniej (bo można te przerwy łączyć).

niestety to nieprawda. Pracodawca ma prawo zażądać takie zaświadczenie jeśli ma choć cień wątpliwości co do tego czy kobieta faktycznie karmi.
Basiu/mamusiu na każde 4h pracy przysługuje Ci 30min przerwy - przerwy można łączyć i tak jak napisała aniez wyjść np godzinę wcześniej z pracy. Pracodawca za to ma obowiązek zapewnić Ci higieniczne i odosobnione miejsce do odciągania pokarmu. Powinno to być miejsce zamykane na klucz - jeśli nie ma konkretnego pomieszczenia dla matek karmiących to pracodawca powinien wyznaczyć jeden z gabinetów, lub innych pomieszczeń gospodarczych właśnie do tych celów.

powiem wam jeszcze jaka faza byla przy chrzcie, moja mała ma na imie alija, pisze sie aaliyah no i ksiadz oczywiscie nie skumal tego imienia i je czytal tak jak sie pisze, i chce chrzcic mala i mówi: aliahu jak ciebie chrzcze... aliahu buhahaha, wszyscy w kosciele zaczelismy sie smiac, ksiadz tez, poprawilam go i powiedzialam ze to dziewczynka... szkoda ze nie powiedzial allahu...
no to sie usmialam :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Basiu/mamusiu na każde 4h pracy przysługuje Ci 30min przerwy - przerwy można łączyć i tak jak napisała aniez wyjść np godzinę wcześniej z pracy. Pracodawca za to ma obowiązek zapewnić Ci higieniczne i odosobnione miejsce do odciągania pokarmu. Powinno to być miejsce zamykane na klucz - jeśli nie ma konkretnego pomieszczenia dla matek karmiących to pracodawca powinien wyznaczyć jeden z gabinetów, lub innych pomieszczeń gospodarczych właśnie do tych celów.

Godzinna przerwa na karmienie przysluguje dopiero po 6h pracy. Jesli pracujesz mniej niz 6 to jest pol godziny. Reasumujac mozna wrocic do pracy na 3/4 etatu i pracowac 5h.

hejka
troszkę mnie chyba nie bedzie bo nie mam zasilacza od kompa bo się zje... i zamówiłam nowy a czekam już 6 dni .
Małż za to jedzie do krakowa i swojego kompa zabiera .
także jak coś to się odezwe jak on wróci albo jak doślą zasilacz .

jek kochane... ja tak totalnie z innej beczki... powiedzcie mi jak to jest u was... moj maly spi w ,,sleeping bag''... ale mam tez zestaw poscieli i kolderke dla niego... ale naczytalam sie ze nie wolno do roku uzywac kolderki :/ jak to jest u was?? czy ktorac z was uzywa kolderke dla maluszka?? czy to sie sprawdza na tym etapie dla malenstwa czy moze jeszcez za wczesnie??

reklama
jek kochane... ja tak totalnie z innej beczki... powiedzcie mi jak to jest u was... moj maly spi w ,,sleeping bag''... ale mam tez zestaw poscieli i kolderke dla niego... ale naczytalam sie ze nie wolno do roku uzywac kolderki :/ jak to jest u was?? czy ktorac z was uzywa kolderke dla maluszka?? czy to sie sprawdza na tym etapie dla malenstwa czy moze jeszcez za wczesnie??

ja uzywm kolderke, ale przykrywam tylko nózki póki co, bo az tak zimno nie jest;-)

Do góry