reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

skoru juz temat baraszkowania sie pojawil, to powiedzcie mi prosze dziewczyny (jesli to nie zbyt intymne pytanie) jak to jest u was z sexem, bo ja wogole ochoty nie mam:zawstydzona/y:czy wy tez tak macie? Nam zdarzylo sie tylko 2 razy przez te 13 tyg :szok: Wiem ze kazdy mowi, ze to w 1szym trym tak spada, a potem bedzie lepiej, ale co jesli nie bedzie? Szkoda mi mojego sz, ale przeciez nic na sile, nie :-(
aga2010 my nie możemy przez całą ciążę tamto poronienie dzidzi zaczęło się od plamienia po baraszkowaniu i wtedy się zaczęło dlatego mamy zakaz.ale to prawda że kobiety w ciąży mają mniejszą ochotę na baraszkowanie ja mam ochotę ale tylko czasem nie tak jak przed ciążą. A odnośnie badania tętna dziecka domu ja też szukałam na necie takiego urządzenia tylko nie wiedziałam jak to się nazywa i czy to nie zaszkodzi dzidzi. Ale teraz dzięki tobie słoneczko mam nazwę i postaram się poczytać na ten temat a 12 października idę na usg genetyczne i mam taką fajną pani doktor więc spytam co i jak i będziemy wiedziały:-):-).

reklama
Dziewczyny znalazlam na necie fajne cos :rofl2: a mianowicie detektor tetna plodu, ale takie do uzytku domowego:tak: Bardzo sie juz nakrecilam na zakup takiego cacka. Najprostrze kosztuje ok 200 zl wiec troche, ale chyba zaszaleje :-p Tylko jeszcze Sz nic nie mowilam, a juz wiem jaka bedzie jego reakcja :laugh2:

Ja tam jestem za zostawieniem badań lekarzowi. Trochę kosztowny gadżet i chyba jednak trochę zbędny.Ale skoro ma sprawić ci frajdę to szalej

jak to nie wiesz? to zmieniasz miejsce zamieszkania na dluzej?

Dziewczyny znalazlam na necie fajne cos :rofl2: a mianowicie detektor tetna plodu, ale takie do uzytku domowego:tak: Bardzo sie juz nakrecilam na zakup takiego cacka. Najprostrze kosztuje ok 200 zl wiec troche, ale chyba zaszaleje :-p Tylko jeszcze Sz nic nie mowilam, a juz wiem jaka bedzie jego reakcja :laugh2:
Zastanawiam sie tylko , czy takie badania w domu nie bedzie jakies niebezpieczne dla Kropka, (bo jak juz bede je miala, to nie powstrzymam sie przed mierzeniem codziennie oczywiscie) bo jakies fale to pewnie wysyla itd. Wiecie moze cos na ten temat? Co myslicie?
AGA JAK BYS MOGŁA NAPISAĆ GDZIE TAKI ZNALAZŁAŚ ZA 200 ZŁ BO JA SZUKAM I SĄ ALE ZA 1200ZŁ NAJTAŃSZY:no::no:

Witajcie dziewczynki!!

Widze ze ciekawe temty poruszacie:)
U mnie z tym libido jest całkiem podobnie zero ochoty... Nie wiem co jest grane... I tak mi żal mojego M., biedaczek... Musi znośic moje humorki i widze ze czasem ma mnie dość:)
I nie dziwię mu się, bo czasem sama siebie nie rozumiem:( To chyba burza hormonów...
A co do głodu.. Bardzo sie ciesze, ze nie jestem sama. Mam wrażenie ze co chwile jestem głodna... I choc nie chcaiałabym jesc, to po prsotu muszę gdyż momentalnie robi mi sie słabo i bardzo mnie mdli.

Hahaha tak czytam sobie Wasze posty i właśnie mi się przypomniało, że przebudziłam się w nocy z takim uczuciem głodu,że hej... Nie chciało mi sie wstać z łóżka i do samego rana sniło mi sie jedzonko... to pierożki, to kurczaczek... Matulku... A ślinka mi tak ciekła hehehe... Tego jeszcze nie grali:)

Pozdrawiam Was gorąco

B.

Ps. znowu czuje głód i mam ochotkę na rosołek z makaronem:) którego nie mam, więc będę musiała zadowolić się jakąś MEGA kanapą;)

Jeśli chodzi o baraszkowanie to u nas bez zmian, 2 razy dziennie, czasem nawet 3 i często właśnie z mojej inicjatywy:happy:
Mój M. właśnie zajrzał mi przez ramię i podczytał kilka postów i kazał Wam przekazać taką rzecz: "Jeśli nie można to zrozumiałe, że nie można, ale jeśli można a kobieta nie chce i męża spławia i sama niczego nigdy nie zacznie to niech się później nie dziwi, że są zdrady."
Przyznam, że zdanie M. podzielam:tak:

Elvie, myślę że nie jest tak do końca, ja nie miałam nigdy problemów z libido. Ale teraz coś sie ze mna dzieje, trudno to opisać, i brak chęci jest po prostu ode mnie niezależny. Czasem jedyne o czym marzę wieczoekim to wtulić sie do podusi i słodko zasnąć.:)
Pozdrowienia dla Twojego M.:) I mam głęboką nadzieję ze tych zdrad aż tyle nie będzie.:)

cześć Kwietniówki! Postanowiłam się chociaż przywitać, choć dopiero za tydzień się okaże jak się rozwija moja, niestety zagrożona, ciąża. Miałam poczekać do tego czasu ale że już dostaję kręćka leżąc caly czas w łózku chcialam poszukać miejsca gdzie jest parę aktywnych osób, żeby choć do kogo gębę otworzyć ( poza mężem własnym). Teoretycznie z racji terminu przynależę do Was, praktycznie może być różnie, jako że trafiło mi się podwojne szczęście, a takie zazwyczaj nie lubi długo czekać. Modlę się więc do każdej wizyty u lekarza i czekam niecierpliwie, a czasem to już zaczynam świrować. Widzę że u Was wesoło i smuty zakazane, więc może uda mi się tu przetrwać gorsze chwile. Pozdrowienia dla wszystkich

Elvie...w takim razie zazdroszcze...Mi sie zdarzylo 3 razy dziennie poczekaj 5 lat temu...Od tamtej pory zukcesywnie spada do 1 na tydzien...A przeciez T jest rok mlodszy, ma 23 lata...:sorry:
W tej ciąży zakazane mam przytulanki i beda zakazane ze wzgledu na szew...
Nie wiem jak to wytrzymam...:crazy:
W poprzedniej ciazy ogromna ochota...snilam o sexie nawet...Hehhehe
Dobrze, ze teraz mniej odczuwam potrzebe ową:-)
Ah dzis cos brzuch mnie boli tak jak na okres i wczoraj tak samo.

Karola 322 to niezly kawał chłopa z Twojego męża.
Aga 2010 ja lece do Polski i nie wiem jak dlugo tam zostane ze wzgledu na zakladanie szwu Mcdonalda.
Zostane tak dlugo az bedzie trzeba.
Bede tesknic za moim T ale czego nie robi sie dla maluszka kochanego.

Barbarka..dobre....Podziwiam, ze wytzryamalas...
Ja nie moge zaraz mi sie wszystko trzesie...Hehhehehehehhe
Caluski

A wiecie co ja dzis zrobilam...Ja to nazywam chickenballs...hihihih
Kroje male kawaleczki piersi z kurczaczka , przyprawiam papryka slodka, curry, sola,pieprzem wsypujemy wszystko do miseczki, dodaje 1 jajko,make, dolewam troszke wody mieszkam i smaze na glebokim oleju...(organic, zeby bylo zdrowiej)...
Pyszotkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Onna , witamy w naszym kregu..Mam nadzieje, ze na dobre..znaczy nie mam nadziei tak poprostu bedzie!!!
Zagniezdzaj sie kochana u nas a my nie pozwolimy Ci juz odejsc!!!
Jak sie czujesz kochana,opowiedz nam cos o sobie!!!:laugh2:

reklama
AGA JAK BYS MOGŁA NAPISAĆ GDZIE TAKI ZNALAZŁAŚ ZA 200 ZŁ BO JA SZUKAM I SĄ ALE ZA 1200ZŁ NAJTAŃSZY:no::no:
tu masz linka:
Detektory tętna płodu - Detektory tętna płodu dla ginekologów, położników i położnych oraz do użytku domowego
na allegro tez jest tego kilka sztuk, ale ja jakos nie mam przekonania do allegro...
Z tego co juz przeczytalam, to nie powinno byc szkodliwe dla dziecka, ale dzwiek jest malo przyjemny dla Malca wiec nie powinno sie uzywac wiecej niz 2 razy na tydzien :-p

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry