reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
studiujacamama - ja tez mam nieraz takie mysli czy sobie poradze jako mama, takiego dylematu nie mialam jeszcze nigdy, bo to chyba najwazniejsza rola w zyciu kobiety, co innego miec glowe do interesow, zalatwiania spraw - w tym jestem dobra, ale czy sie sprawdze jako matka? czy sobie poradze? te pytania chodza mi caly czas po glowie...:confused2:
ewka84 - bardzo mi sie podoba twoja odpowiedz do studiujacejmamy, a co do budowy to super! nie ma to jak wlasny dom, z biurokracja sobie poradzicie, trzymam kciuki zeby wszystko sie powiodlo
elvie3 - ja jakos nie moge sie zmusic do szukania przepisow na necie, nie mam czasu ani checi, ja lubie jak wlasnie ktos znajomy cos poleci, albo jak gdzies sama zjem i mi smakuje to zapytam, a co do dobrej kucharki - to ze mnie chyba taka nigdy nie bedzie i masz racje: jak sie ma brak checi to ciezko cos dobrego upichcic..to wiem, ale jak checi sa (nieraz tez mi sie to zdarzy:tak:) to wtedy dobrze cos upichce hihi mowia ze dobre golabki robie...a to trwa:cool:

olapolapdziekuje slicznie :)....

"Mozna jesc sery plesniowe, ktore sa z PASTERYZOWANEGO mleka. Wiekszosc tych w Polsce sa wlasnie z takiego mleka, wiec idz do sklepu, przeczytaj co jest napisane na opakowaniu i wcinaj :-D Mnie na poczatku ciazy bralo na ser plesniowy, kupilam 2 i jeden JESZCZE lezy w lodowce! Jakos mnie juz sciska w gardle na jego widok, musze go jakos dyskretnie kopsnąć M ;-):-D"
-uratowalas moj zoladek i jego zachcianki - serus plesniowy mniamciu mniam :D... zaraz lece do sklepu :D!!! Jak M nie zechce to mozes podzucic mi :D!!

"Zrob sobie żurek. Robi sie naprawde latwo i ZAWSZE wychodzi super :tak: Tylko kup troche wiecej zakwasu zebys w razie czego mogla dolac :tak:"
-I kolejny zonk bo zurka to nawet mamy nie jadalam.... dla mnie to on jest taaaki jakis dziwny :/... ale sprobowac na bank sprobuje kiedys go upichcic ;)

"Mnie tez na poczatku nie smakowalo wlasne jedzenie, nie mialam wprawy w gotowaniu i nawet kotlet smakowal jakos nie tak jako powienien. Ale po tylu latach czlowiek sie troche obcykal :-D I przyzwyczail do wlasnej kuchni :-D
Powiem Ci, ze dobrze jest ugotowac jedzonko i zawiezc troche rodzince - jak Cie zaczna chwalic to od razu dotrze do Ciebie, ze naprawde fajnie gotujesz :-D"
-Mowisz ze da sie przekonac do niemaminej kuchni :D!?? Kurcze fajnie by bylo... bo dzisiaj na obiad znowu warzywka mialam - salateczke zrobilam.... Ten moj P w koncu mi sie zbuntuje - od jakiegos czasu tylko warzywka i warzywka:(.... :D!
To jak sie zbuntuje to kupie golonke i ugotuje i z chrzanikeim zjemy :p mniaaam :)

Widze ze dzisiejszy temat to glownie kuchnia-oj ja tez lubie sobie podjesc a to przez to ze lubie pichcic,fajnie by bylo powymieniac sie jakimis przepisami mialysmy taki watek na pazdziernikowkach 2007,
Sama moge polecic kilka przepisow z kuchni Greckiej i Polskiej,a w moim dzisiejszym kolacyjnym menu kotopita(ciasto filo z kurczaczkiem i ryzem )i salateczka grecka oczywiscie.
Uciekam bo niedlugo znajomi przyjada,buziaki

Jeśli chodzi o szczepienia przeciw grypie to właśnie sama się od paru dni zastanawiam i czytam...
No i natknęłam się przypadkiem na propozycję imienia dla dziewczynki - Layla - powiedzcie mi szczerze co o nim myślicie?????

też się zastanawiałam nad tą szczepionką, bo mój mąż jest przedstawicielem medycznym i cały czas ma kontakt z choróbskami,
co do imienia, to bardzo ładne, ja słyszałam tylko o wersji LEILA

Idę robic kolację, bo zaplanowalam pastę jajeczną i fasolę mam namoczyć bo znów mi się zachciao fasolki po bretońsku :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: mniamci

fasolka po bretońsku pycha, jajka w obecnej ciazy mnie odpychają tak jak jestesaniołkiem

ja tak z innej beczki ale sie zmartwilam,bo mam okropne wyniki moczu:(( w poniedzialek do gina wiecie moze cos na ten temat czy to moze zaszkodzic w jakis sposob fasolce?juz mialam przeszlo miesiac temu zle ale gin kazal powtorzyc,bo moze zle pobrana probka albo cos a teraz sa jeszcze gorsze

zawsze trzeba powtarzać te wyniki, bo często źle wychodzą, ja już miałam poprzepisywane różne leki, a powtórzyłam wyniki i okazało się, że mocz źle pobrany, (słyszałam, że trzeba wargi sromowe odchylić przy siusianiu do pojemnika)
dobre sa preparaty z żurawiny

Lubicie kochane jesień?

bardzo lubię jesień :)

ale ja sie boje ze spieprze :(....
mam ogromna ochote na kwasniutki kapusniaczek , ale sie boje ze mi nie wyjdzie, a wtedy bedzie do wylania, a mnie nie stac na takie ekscesy....
mieso, ziemniaki, sosy jeszcze umiem - ale zup sie mega boje :(...

w kapuśniaku ważne jest, zeby najpierw ugotowac w zupie ziemniaki i inne warzywa, a na końcu dać kapustę bo jak pomylisz kolejność, to ziemniaki się nie ugotują w kwaśnej wodzie i będą twarde

przynajmiej plendze robie najlepsze pod sloncem :D - tak mowia :D!!!

co to są te "plendze"? pierwsze słyszę

Ale miałam dziś doła od 6, ze sobie nie poradzę jako mama. Na szczęście już mi lepiej. Wszystkiego dobrego gwiazdy:)

to tylko hormony Kochana, normalka :)

Ilonka ja jestem ze Szczecina, myślę, że jak dostajesz skeirowanie, to nie ma tam sprecyzowanego, który szpital, ty wybierasz,musi mieć tylko ten oddział, co trzeba

HEJ
dZIEWCZYNY KOCHANE POMÓŻCIE NIGDZIE NIE MOGĘ ZNALEŻĆ CZEGOŚ NA TEMAT KONIZACJI SZYJKI A CIAŻY O TO CHODZI ŻE MIAŁAM DWA ZABIEGIO POD NARKOZĄ TERAZ 4 WRZEŚNIA USUWANO MI SZYJKĘ CIUT ZOSTAŁO ALE OKAZAŁO SIE ŻE OD DWÓCH MIESIĘCY JESTEM W CIĄZY ROBIŁAM USG LEKARZ POWIEDZIAŁ ŻE WSZYSTKO JEST OK 8 TYDZIEŃ DZIECKO MA WŁAŚCIWE WYMIARY.
ALE JAK TO SIĘ MA DO ROZWOJU DZIECKA CZY NARKOZA RELANIUM PRZEZ TRZY DNI BRAŁAM PRZED ZABIEGIEM POTEM KROPLÓWKI PO ZABIEGU CZY TO MA JAKIŚ WPŁYW NA ROZWÓJ CIAZY I CZY W OGÓLE JA DONOSZE :crazy: POZDRAWIAM WAS

Jak sie znalazlam w Meksyku? Jasne, ze z powodu milosci.
Kilka lat temu przylecialam na wakacje i jak tylko poczulam zapach tutejszego powietrza, wiedzialam, ze tutaj jest moj dom. Zapalalam natychmiastowa miloscia do tego kraju. Po powrocie do Anglii nie bylam w stanie przestac myslec o ludziach, ktorych tutaj spotkalam, o miejscach, ktore zwiedzilam i o tych, ktore planuje odwiedzic. Nie moglam przestac myslec o zapachu powietrza i kolorze slonca. Myslalam, ze jak juz przejde na emeryture, to natychmiast tutaj sie sprowadze. Okazalo sie, ze jeden z moich wakacyjnych znajomych przeniosl sie na drugi koniec Meksyku i zaprosil mnie na zwiedzenie zachodniego wybrzeza. Przylecialam. Baja California ma piekne zakatki, ktore mocno sciskaja serce. Jednakowoz to ten znajomy zawladnal tym razem moimi uczuciami. Postanowilam wiec zostac. I tak mieszkam juz tutaj prawie dwa lata z najcudowniejszym mezczyzna swiata :D. Najfantastyczniejsze jest to, ze mieszkam w miejscu magicznym i mam moja brakujaca polowe za meza. Czego mozna chciec wiecej...

Olapop - swiat sie w tym regionie prawie nie obchodzi. Czasem ludzie spotykaja sie, jedza cos wspolnie i udaja, ze sie lubia. Jest nudno. Natomiast w centralnej czesci kraju obchodom BN towarzysza tradycyjne piñaty i jest jakos tak radosniej. Opisze jesli sie przeniesiemy do centrum.

Ostatnia edycja:
reklama
Trochę zmienię temat, ale znalazłam ogłoszenie takie: Potrzebne od zaraz chałupniczki do artystycznego malowania bombek, Podkowa Leśna, mazowieckie

ale tylko Warszawa i okolice. Jakby któraś chciała parę złociszy dorobić, to wklejam:)

To blisko mnie he he , ale malowac to ja nie potrafię , do takiej bombki to trzeba mega talent mieć :-D:-D

zielona maupa - lepiej nie czytac na temat szczepionek bo idzie zgłupieć , czytałam jak się zastanawiałam nad szczepieniem dziecka na rota i pneumokoki:wściekła/y::wściekła/y:

Justa - ono jestem jak ktos mnie sprowokuje , jak widac niektórym się udało . jak mam być szczera to pisze na tym forum dośc długo , udzielam się na kilku watkach ale takiego cyrku jak tu był jeszcze nie widziałam:-(

Ilona - powodzenia będzie dobrze , nie ma rejonizacji możesz nawet do mnie do wawy przybyć .

Napisałam posta ale mi coś z nim porobiło i to jest krótsza wersja ..
Byłam w pracy i padam jutro tez tyram .

Ostatnia edycja:
Do góry