reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

ale jestem juz padnieta... Juz sprzatnelam dwie lazienki, zrobilam pranie i odkurzylam dol, a jeszcze musze posciel zmienic w kazdym pokoju, bo dzis znajomi wpadaja. Heh...

reklama
witajcie,

ja tylko na chwikę. zaraz uciekam na zakupy i kurczaczki marynowac, bo dzisiaj ostatni grill:-):-):-) i juz mi slinka leci jak sobie pomysle o tym miesku:-):-)

miłego dnia

Dziewczyny, zauważyłam od 3 dni, że jak się lekko schylę na moment (nawet lekko, do połowy), to potem przez minutę latają mi przed oczami świetliste mroczki.
Próbowałam szukać w google i nie wiem czy to może coś z ciśnieniem, czy brak żelaza?
Wyniki krwi, robione 2 tygodnie temu w normie, żadnych innych objawów nie mam.
Z witamin biorę feminatal przeznaczony dla kobiet do 12 tygodnia ciąży, a w składzie nie ma żelaza.
Co myślicie na ten temat? Też tak macie? Iść do apteki po żelazo? Wizytę mam 9 października.
Gorąco pozdrawiam !

To pewnie skutek osłabienia wywołanego zwiększaniem się ilości krwi w organizmie. Nie martw się, jeśli wyniki masz w normie, to jest ok:). Na początku ciąży nawet omdlenia to standard.

Ale się najadłam.... głupota moja nie ma granic, taką miałam chęć na fasolkę po bretońsku, że wcinalam aż mi uszy trzęsły jak jeszcze była gorąca i tp bardzo a teraz mam pół języka poparzonego :shocked2: kurdę trochę ją przesoliłam i pewnie teraz będę pić jak glupia

To ja również zapisuje się na kurs gotowania :-D zwlaszcza zup bo tak jak ty Aniołku mam 2 lewe ręcę do gotowania. Nie wyobrażam sobie jak można wlać do garnka wodę powrzucać coś i się ugotuje pyszna zupa :confused: a ostatnio właśnie mialam ochote na kapusniak lub żurek i mam zamiar zamówić u mamci na przyszły weekend jak pojedziemy w odwiedziny. :-)

A ja dziś robię sobie wolne od sprzątania, nie chce mi się póki co, może później... ale chyba czasu zbraknie, bo mamy jechać w odwiedziny do T. brata na jakąś impreze, a mi się nie chce bo nie lubię ich towarzystwa, i nie wiem jak tu się wykręcić ;-) pewnie dam się namówić ale po prostu szybko bedę chciala wrócić :-)

Dziewczyny, zauważyłam od 3 dni, że jak się lekko schylę na moment (nawet lekko, do połowy), to potem przez minutę latają mi przed oczami świetliste mroczki.
Próbowałam szukać w google i nie wiem czy to może coś z ciśnieniem, czy brak żelaza?
Wyniki krwi, robione 2 tygodnie temu w normie, żadnych innych objawów nie mam.
Z witamin biorę feminatal przeznaczony dla kobiet do 12 tygodnia ciąży, a w składzie nie ma żelaza.
Co myślicie na ten temat? Też tak macie? Iść do apteki po żelazo? Wizytę mam 9 października.
Gorąco pozdrawiam !

Ja też czasem mam takie dziwne iskierki latające i zawroty głowy i jak powiedzialam o tym mojej gin to powiedziala, że to normalne i póki co żebym się tym nie przejmowala tylko usiadla np i glęboko pooddychala:-)

Czesc dziachy!
U mnie wszystko w porzasiu, wczoraj bylam w szpiatlu na wizycie, wszystko jest ok.BABELEK ROSNIE!!!Widzialam jak sobie skakal!Ale trzeb bylo go lekko poruszac bo spal znow.....:))))
W czwartek lece do Poslki na szew Mcdonalda.Boje sie, ale mam nedzieje, ze bedzie dobrze!!
Mam do Waas kobitki pyatnie, czy jesli przylece do Poslki, to moge dostac skierowanie do szpitala w Szcznie skoro mieszkam od niego 80 km??
Nie chce isc do pierwszego lepszego z malego miasta...
Czy jak pojde do Medicusa np to czy tam moze mi wypisac skierowanie do szpitala w Szcznie?

czesc dziewczyny:-) tak tu naprodukowalyscie ze szok:szok: ledwo przeszlam przez to wszystko, i w pamieci utkwila mi jakos aniam141 - bardzo uszypliwa jestes, naprawde bardzo:no: przykro mi ale musialam to napisac, ogolnie nie obrazam ludzi ale ty mnie po prostu zadziwiasz...
a co do kursow gotowania to super temat, ja malo spedzam czasu w kuchni i nie lubie dlugiego gotowania, ale jak macie jakies proste i szybkie przepisy to prosze:tak: podawajcie!!
jade szybko do sklepu, a jak wroce to poczytam inne watki tutaj. a jak narazie to zycze wszystkim milego dnia! pa kochane

Ja też czasem mam takie dziwne iskierki latające i zawroty głowy i jak powiedzialam o tym mojej gin to powiedziala, że to normalne i póki co żebym się tym nie przejmowala tylko usiadla np i glęboko pooddychala:-)

Dzięki za odpowiedź, uspokoiłyście mnie. Przyznam się, że godzinę temu wypiłam na okoliczność mroczków przed oczami :-) swoją pierwszą kawę w ciąży i zrobiło mi się lepiej, ale wiem, że kawy trzeba unikać ze względu na kofeinę :tak:
Od 7 dni siedzę sama w domu, bo mąż wyjechał na delegację za granicę i jakby mi się coś stało, to nikt by tego nie zauważył :no:
Całe szczęście, że jutro wieczorem wraca i że te delegacje nie są częste.
Miłego popołudnia Wam życzę ;-)

reklama
A ja jak czegoś nie potrafię to szukam przepisu w necie. Najlepiej jak jest z pozytywnymi komentarzami osób, które już go wypróbowały i .. to zawsze działa! Więc polecam;-)
U mnie w domu ani mama ani babcia gotować nie potrafiły, a ja sobie w kuchni najgorzej nie radzę, choć moja kuchnie podobno pikantna jest, co M. akurat uwielbia;-)
Wszystko zależy od dobrych chęci i naszego nastawienia do gotowania. Gotując na siłę raczej nic pysznego nie uda nam się upichcić:tak:

Do góry