reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

I ja się witam!
Ja dziś padam na cyce, mój Pioter ma dziś urodziny więc z tej okazyi upiekłam mu wypasioną pizze i wysprzątałam całą chatę wzdłuż i wszerz łącznie z polerką podłóg:-D
taki prezent urodzinowy - ot jutro chłopina nie będzie musiał tańczyć z mopem tylko leczyć kaca- bo dziś wpada jego brat a jutro robimy kolacje dla rodziców i teściów:tak:
mam jeszcze zrazy do zrobienia, udka do odpieczenia , trza zrobić sałatkę i gibos z młodej kapizdy:-Dale to później.
HEHEHEHEHE!! Uśmiałam się z tej kapizdy na maxa!! :-D a tak wogóle Pioter świetny facet bo wysprzątana chata z polerką go ucieszą :-):-)

Aga to nasze bąble już mogą ząbkować!!?? Kobito nie załamuj.... Oby tylko Mareczek był taki do przodu, bo ja z miesiąc chcę jeszcze pożyć! :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Nooo Kamisia- szalejesz :-D ale pełen szacun dla Ciebie!
Agnieszka- nie zazdraszczam. Mam nadzieję, że Bartek będzie ząbkował tak, jak Kuba czyli prawie bezboleśnie (za każdym razem mieliśmy tylko 2-3 dni marudkania i potem był już ząbek, a na następny dzień kolejny, bo one to mu tak parami szły). U nas wrzaski starszaka były od początkum teraz już mu przechodzą, ale powiem Ci, że młodszy się przyzwyczaił :-D

Kuba dostał dziś dyplom ukończenia żłobka :szok: I pokazał nową umiejętność: umie kolorować obrazki- do tej pory bazgrolił, gdzie bądź i stawiał kropki- wszystko było dokładnie WYKROPKOWANE, a dzisiaj wziął kredkę, wywalił język na wierzch i pokolorował obrazek :szok:

Zaś Bartek nauczył się wsadzać sobie smoka do buzi piąstką :szok: najpierw myślałam, że to przypadek, ale nie, on świadomie tego smoka wpycha jak mu wypadnie, a jak nie może to się złości- to po mamusi :-D

Joł
My jutro nad morze będe miała kompa wic może coś poczytam w wolnej chwili mam nadzieję że bedzie pogoda bo jak nie to Szymek chyba rozniesie ten pensjonat z nudów

Witam wieczorową porą;-)
Mam teraz tyle zajęć, że na BB czasu mi brak:-(
Wstaję między 6 a 8.00 w zależności od porannych gadatliwości Lenki a o 23.00 padam na pysk.

Nasz nieszczęsny stolarz nadal męczy schody, mamy go już dość, ale niebawem niby kończy i na czas malowania musimy się wybrać na urlop, aby mała nie musiała wdychać lakieru.

Wprowadziłam prawie codziennie 2godzinne spacery Lenki z moją siostrą. Ania chętnie małą zabiera, a mała w wózku śpi albo zwiedza, więc problemów z nią nie ma. Ja w tym czasie nadrabiam zaległości z prania i maglowania;-)
Dzisiaj spacerowały 2,5h więc i ciasto z zarodkami upiekłam, takie dietetyczne bez tłuszczu.

Poza tym wieczorami biegam z M. albo jeżdżę na rowerze. Czasu na net zwyczajnie brak, a może nie tyle brak co szkoda, bo pogoda prześliczna, więc korzystamy z niej ile się da:-)

Pozdrawiam mocno wszystkie Kwietniówki i Kwietniówkowe Maleństwa!! Dobranoc:-)

A ja się krótko witam i żegnam jednocześnie...walczymy z remoncikiem dalej ale zaczyna to fajnie wyglądać :) Mała aniołeczek cały dzień, za to wieczorem zasnąć nie mogła długo po kąpieli..ehhh...
Teraz ja uciekam pod prysznic życząc Wam słodkich snów :)

Witam się pierwsza chyba ...
My już na nogach od godziny. Mały do tej pory przespal fajnie pomimo boleści ząbkowych za to teraz po szamanku nie ma zamiaru zasnąć i włączyła sie mu gaduła na zmianę z marudą i wcinaniem rączki bo twardsza niż smoczek. Musze dzisiaj poszukać jakiegoś smoka z wypustkami do masowania dziąsełek...
Stanowczo jednak uważam że te 2,5 miecha to za wcześnie żeby szły zęby bo biedne dziecko samo nie jest sobie w stanie jeszcze ulżyć inaczej jak tylko wkładaniem rączki. Bo przecież nie jest jeszcze w stanie najczęsciej trzymać gryzaków a co dopiero nimi bezbłędnie trafiać do buźki??

Witam wieczorkiem:-)
Monia gratulacje dla córeczki.Czyli w przyszłym roku przygotowujemy komunię nie:tak::-D

Gosieńka, no wzajemnie :-) Komunia będzie się szykować, oj będzie....

Kuba dostał dziś dyplom ukończenia żłobka :szok: I pokazał nową umiejętność: umie kolorować obrazki- do tej pory bazgrolił, gdzie bądź i stawiał kropki- wszystko było dokładnie WYKROPKOWANE, a dzisiaj wziął kredkę, wywalił język na wierzch i pokolorował obrazek :szok:

Zaś Bartek nauczył się wsadzać sobie smoka do buzi piąstką :szok: najpierw myślałam, że to przypadek, ale nie, on świadomie tego smoka wpycha jak mu wypadnie, a jak nie może to się złości- to po mamusi :-D

mądre chłopaki...na pewno po mamusi :-)

Witam się pierwsza chyba ...
My już na nogach od godziny. Mały do tej pory przespal fajnie pomimo boleści ząbkowych za to teraz po szamanku nie ma zamiaru zasnąć i włączyła sie mu gaduła na zmianę z marudą i wcinaniem rączki bo twardsza niż smoczek. Musze dzisiaj poszukać jakiegoś smoka z wypustkami do masowania dziąsełek...
Stanowczo jednak uważam że te 2,5 miecha to za wcześnie żeby szły zęby bo biedne dziecko samo nie jest sobie w stanie jeszcze ulżyć inaczej jak tylko wkładaniem rączki. Bo przecież nie jest jeszcze w stanie najczęsciej trzymać gryzaków a co dopiero nimi bezbłędnie trafiać do buźki??

biedny Mareczek, faktycznie ma utrudnione zadanie :-(... mojej Laurce też tak szybko ząbki szły, potem też bardzo szybko wymieniły się mleczaki na stałe...ale faktycznie im później, tym lepiej dla takiego bąbelka...no nic, trzymamy kciuki aby szybko poszło...

i ja się witam...
moja koza też juz "na nogach" od 6, bo wiadomo - operacja QPA była...pocycusiałyśmy, teraz karuzelka poszła w ruch, a mama ma 10 min na bb...
zapowiada się piękna pogoda, jak ja zazdroszcze Aniam, że ma wypad nad Bałtyk...no tyle że ze stolycy bliżej niż z Wrocka - tak to sobie tłumaczę :zawstydzona/y:...
Aniam, wrzuć nam tutaj trochę morskiego powietrzaaaaaa....

reklama
haha, moja Polusia tez tak robi. A jak nie moze to piastki lataja i glowa kreci jak najeta hahaha

Dziendobry Kochaniutkie!!!!!!

U nas slonko od rana, Ł sniadanko przygotowal, zaraz sie zbieramy na zakupki.
I lenistwo w ogrodku popoludniu, Ł kosiarka w rece, ja kwiatki musze z trawy ogarnac.

Milego weekendu!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry