reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ella- ja tez to przechodziłam- ały zasypiał mi na ręach i dopiero jak widziałam że dobrze sobie kima to odkładałam bo inaczej się nie dało ...ale długo tak bym nie pociągnęła i musiałam to zmienić. Po jedzonku odkładałam do wyrka, jak chciał to zassal smoka jak nie to nie...głaskałam po główce delikatnie i szumiałam nad łózeczkiem mu delikatnie-niekiedy to prawie tam w ty łóżeczku prawie leżałam żeby czuł że jeste blisko. Jak zasypiał odchodziłam powolutku- jak tylko poczuł że mnie nie ma właczał syrene i czasami tak nawet 10 razy ....ale nie brałam go na ręce i tak teraz nie mamy już większych problemów...no chyba że bardzo marudzi bo np boli go brzuś to biore przytaulam chwilkę i odkładam ...

Aga- może Mareczek tak wierzga bo go np ucho boli??spróbuj mu dotknąć uszka jak je i zobacz czy to nie to.

dziewczyny- moje dziecię dziś w końcu zrobiło qpe...to był normalnie armagedon bo jak żyję moje oczy takiej kupy nie widziały....bida moja mała obsrajdolona była po samą szyje. wszystko w kupie -ja, Pioter, przewijak, całe body młodego i uwaga-NAWET JEGO WŁOSY (ma je dość długie a że kupa oplynęła aż do szyi to i włosy się załapały). Dobrze ze akcja miała miejsce przed kapaniem:)Nie wiedziałam jak się zabrac za jego czyszczenie - miesliśmy w planie rozciąć body żeby nie rozgmerać tej kupy jeszcze bardziej ale udało się jakoś je zdjąć ez większych szkód...achh co to była za radość!! Antonio się strasznie męczył , prężył i stękał jak bączki puszczał. Z tego wszystkiego po kapaniu zasnął wsekunde..nawet nie pocyckal za dużo

uff- ale się wylewna zrobiłam....no nic czas na mnie idę aśku na podusi i jaśku

reklama
Joł
nie mam na nic czasu
W sobote wymieniamy cały regał w jednym pokoju . ze starego musiałam wyjąc wszystko i w sobote kupujemy inny . przy dzieciakach jest to trudne więc z regału prawie wsio wyjete ale w domu jakby przeszło tornado bo na nic innego już nie mam czasu .. na pisanie niestety też :(
U nas ok .. he he wiem nie ten watek ale cóż :)
Jakby ktoś potrzebował dokupic ubranek dla dzieciaków w HM są przeceny ( dużo rzecz po 10 zeta jest )
ja już dzieci obkupiłam

Ktos pytał o zasypianie .
mała odkad nie boli ją brzuszek zasypia sama w kołysce :)

Czy któraś z mam majaca starsze dzieci wie coś o szczepieniu na odkleszczowe zap. opon mózgowych ?
Mieszkam 100m od lasu bywamy tam na spacrach mały gania ciągle po ogrodzie a kleszcze u nas są :(
byłam w przychodni u nas zapisac dzieciaki i babka o to pytała .
i nie wiem czy szczepić czy nie . ? Chodzi o Szymka oczywiście nie o małą .

Witam wieczornie :)

My po spacerku, po kapieli teraz Julka dojada "kolacje" w łóżeczku...

Dziewczyny, co wy robicie żeby wasze dzieciaczki w łóżeczku zasypiały?????????

Bo my dziś chcemy sprobować żeby mala w łóżeczku zasneła...uczyłam się teorii z tej książki Tracy Hogg, ale nie jest łatwo bo mała się nie usopkaja na to klepanie po pleckach i "sz sz sz" tylko na bujanie w bujaczku gdzie zwykle zasypiała i nie wiem jak ja nauczyć zasypiania w łóżeczku wieczorem... rano nie ma problemu, lezy sobie bawi sie patrzac na zabawki i sama zasypia, a wieczorem ni cholery, bo przyzwyczaila sie do bujania bo to byl jedyny sposob jak miala te ataki bolu brzuszka zeby ja uspokoic...

Help!!!! ;)

hmm ja po prostu po kąpieli kładę Natalkę do łóżeczka nakręcam karuzelę ona na nią patrzy i po 3-5 minutach jest już odlot ale my od początku tak ją przyzwyczailiśmy.

Ella ja to robie tak, ze w dzien moj prawie wogole nie lezy w lozeczku , tylko na lezaczku albo w chustawce wiec wieczorkiem po kapieli tuz po jedzonku sam praktycznie zasypia mi na raczkach lub przy odbekaniu i wie, ze wtedy idzie prosto do lozeczka czasami puszcze mu misie z projektora.Jesli nie to podaje mu smoka , tetrowke do twarzy , pomamarocze czasami,pospiewam, poglaskam, pokolysze go, puszcze mu szumy nagranego odkurzacza lub wlacze tv i spi :-)
Dzieci lubia rutyne wiec warto dziecko przyzwyczajac do wszystkiego pokolei.

Moj poszedl spac, zmieniam godziny snu, zawsze zasypial kolo 23 aa kapiel mial ok 22 a teraz zminilam na kapiel 8 i spanko kolo 9..zobaczymy jak bedzie mi wstawal..;-))))
Caluski i spokojnej nocki dla Wszystkich babeczek

Joł
nie mam na nic czasu
W sobote wymieniamy cały regał w jednym pokoju . ze starego musiałam wyjąc wszystko i w sobote kupujemy inny . przy dzieciakach jest to trudne więc z regału prawie wsio wyjete ale w domu jakby przeszło tornado bo na nic innego już nie mam czasu .. na pisanie niestety też :(
U nas ok .. he he wiem nie ten watek ale cóż :)
Jakby ktoś potrzebował dokupic ubranek dla dzieciaków w HM są przeceny ( dużo rzecz po 10 zeta jest )
ja już dzieci obkupiłam

Ktos pytał o zasypianie .
mała odkad nie boli ją brzuszek zasypia sama w kołysce :)

Czy któraś z mam majaca starsze dzieci wie coś o szczepieniu na odkleszczowe zap. opon mózgowych ?
Mieszkam 100m od lasu bywamy tam na spacrach mały gania ciągle po ogrodzie a kleszcze u nas są :(
byłam w przychodni u nas zapisac dzieciaki i babka o to pytała .
i nie wiem czy szczepić czy nie . ? Chodzi o Szymka oczywiście nie o małą .

Ja szczepilam Weronikę. Są trzy dawki : pierwsza, po miesiącu druga i po 3 misiącach trzecia. Po 3 latach jest szczepenie przypominające. Szczepionka nosi nazwę FSME JUNIOR.

reklama
Do góry