reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ella- ja tez to przechodziłam- ały zasypiał mi na ręach i dopiero jak widziałam że dobrze sobie kima to odkładałam bo inaczej się nie dało ...ale długo tak bym nie pociągnęła i musiałam to zmienić. Po jedzonku odkładałam do wyrka, jak chciał to zassal smoka jak nie to nie...głaskałam po główce delikatnie i szumiałam nad łózeczkiem mu delikatnie-niekiedy to prawie tam w ty łóżeczku prawie leżałam żeby czuł że jeste blisko. Jak zasypiał odchodziłam powolutku- jak tylko poczuł że mnie nie ma właczał syrene i czasami tak nawet 10 razy ....ale nie brałam go na ręce i tak teraz nie mamy już większych problemów...no chyba że bardzo marudzi bo np boli go brzuś to biore przytaulam chwilkę i odkładam ...

Aga- może Mareczek tak wierzga bo go np ucho boli??spróbuj mu dotknąć uszka jak je i zobacz czy to nie to.

dziewczyny- moje dziecię dziś w końcu zrobiło qpe...to był normalnie armagedon bo jak żyję moje oczy takiej kupy nie widziały....bida moja mała obsrajdolona była po samą szyje. wszystko w kupie -ja, Pioter, przewijak, całe body młodego i uwaga-NAWET JEGO WŁOSY (ma je dość długie a że kupa oplynęła aż do szyi to i włosy się załapały). Dobrze ze akcja miała miejsce przed kapaniem:)Nie wiedziałam jak się zabrac za jego czyszczenie - miesliśmy w planie rozciąć body żeby nie rozgmerać tej kupy jeszcze bardziej ale udało się jakoś je zdjąć ez większych szkód...achh co to była za radość!! Antonio się strasznie męczył , prężył i stękał jak bączki puszczał. Z tego wszystkiego po kapaniu zasnął wsekunde..nawet nie pocyckal za dużo

uff- ale się wylewna zrobiłam....no nic czas na mnie idę aśku na podusi i jaśku

reklama
Joł
nie mam na nic czasu
W sobote wymieniamy cały regał w jednym pokoju . ze starego musiałam wyjąc wszystko i w sobote kupujemy inny . przy dzieciakach jest to trudne więc z regału prawie wsio wyjete ale w domu jakby przeszło tornado bo na nic innego już nie mam czasu .. na pisanie niestety też :(
U nas ok .. he he wiem nie ten watek ale cóż :)
Jakby ktoś potrzebował dokupic ubranek dla dzieciaków w HM są przeceny ( dużo rzecz po 10 zeta jest )
ja już dzieci obkupiłam

Ktos pytał o zasypianie .
mała odkad nie boli ją brzuszek zasypia sama w kołysce :)

Czy któraś z mam majaca starsze dzieci wie coś o szczepieniu na odkleszczowe zap. opon mózgowych ?
Mieszkam 100m od lasu bywamy tam na spacrach mały gania ciągle po ogrodzie a kleszcze u nas są :(
byłam w przychodni u nas zapisac dzieciaki i babka o to pytała .
i nie wiem czy szczepić czy nie . ? Chodzi o Szymka oczywiście nie o małą .

Witam wieczornie :)

My po spacerku, po kapieli teraz Julka dojada "kolacje" w łóżeczku...

Dziewczyny, co wy robicie żeby wasze dzieciaczki w łóżeczku zasypiały?????????

Bo my dziś chcemy sprobować żeby mala w łóżeczku zasneła...uczyłam się teorii z tej książki Tracy Hogg, ale nie jest łatwo bo mała się nie usopkaja na to klepanie po pleckach i "sz sz sz" tylko na bujanie w bujaczku gdzie zwykle zasypiała i nie wiem jak ja nauczyć zasypiania w łóżeczku wieczorem... rano nie ma problemu, lezy sobie bawi sie patrzac na zabawki i sama zasypia, a wieczorem ni cholery, bo przyzwyczaila sie do bujania bo to byl jedyny sposob jak miala te ataki bolu brzuszka zeby ja uspokoic...

Help!!!! ;)

hmm ja po prostu po kąpieli kładę Natalkę do łóżeczka nakręcam karuzelę ona na nią patrzy i po 3-5 minutach jest już odlot ale my od początku tak ją przyzwyczailiśmy.

Ella ja to robie tak, ze w dzien moj prawie wogole nie lezy w lozeczku , tylko na lezaczku albo w chustawce wiec wieczorkiem po kapieli tuz po jedzonku sam praktycznie zasypia mi na raczkach lub przy odbekaniu i wie, ze wtedy idzie prosto do lozeczka czasami puszcze mu misie z projektora.Jesli nie to podaje mu smoka , tetrowke do twarzy , pomamarocze czasami,pospiewam, poglaskam, pokolysze go, puszcze mu szumy nagranego odkurzacza lub wlacze tv i spi :-)
Dzieci lubia rutyne wiec warto dziecko przyzwyczajac do wszystkiego pokolei.

Moj poszedl spac, zmieniam godziny snu, zawsze zasypial kolo 23 aa kapiel mial ok 22 a teraz zminilam na kapiel 8 i spanko kolo 9..zobaczymy jak bedzie mi wstawal..;-))))
Caluski i spokojnej nocki dla Wszystkich babeczek

Joł
nie mam na nic czasu
W sobote wymieniamy cały regał w jednym pokoju . ze starego musiałam wyjąc wszystko i w sobote kupujemy inny . przy dzieciakach jest to trudne więc z regału prawie wsio wyjete ale w domu jakby przeszło tornado bo na nic innego już nie mam czasu .. na pisanie niestety też :(
U nas ok .. he he wiem nie ten watek ale cóż :)
Jakby ktoś potrzebował dokupic ubranek dla dzieciaków w HM są przeceny ( dużo rzecz po 10 zeta jest )
ja już dzieci obkupiłam

Ktos pytał o zasypianie .
mała odkad nie boli ją brzuszek zasypia sama w kołysce :)

Czy któraś z mam majaca starsze dzieci wie coś o szczepieniu na odkleszczowe zap. opon mózgowych ?
Mieszkam 100m od lasu bywamy tam na spacrach mały gania ciągle po ogrodzie a kleszcze u nas są :(
byłam w przychodni u nas zapisac dzieciaki i babka o to pytała .
i nie wiem czy szczepić czy nie . ? Chodzi o Szymka oczywiście nie o małą .

Ja szczepilam Weronikę. Są trzy dawki : pierwsza, po miesiącu druga i po 3 misiącach trzecia. Po 3 latach jest szczepenie przypominające. Szczepionka nosi nazwę FSME JUNIOR.

reklama
Do góry