reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Gratki dla Hani za nocnik my narazie olaliśmy bo mały nie jest jeszcze na to gotowy .. Zwiewał od nocnika a to nie za dobra sprawa , czyli jeszcze nie potrafi i tyle i wkońcu by się tylko wystraszył poczekam jakiś czas i znowu spróbujemy.

No i słusznie :tak: Jak będzie gotowy to sama się o tym dowiesz :tak:
A z wczesnym wstawaniem- młody śpi w dzień? Bo jak tak, to może skróć mu dzienną drzemkę. A jak nie, to faktycznie późniejsze kładzenie to jedyny sposób.

Witamy wieczornie :-)
Stuknęło nam 3 miesiące :-) Z tej okazji mamusia zakupiła córuni wybajerzone skarpety z grzechotkami ;-)
A mama zdała dziś kolejny egzamin i ma oficjalnie wakacje do października :-)

Sto lat dla Malutkiej, gratulacje dla Mamuśki :-D

Wroncia,a moze Borysek ma za duzo wrazen wieczorem?
Nie wiem czy to jeszcze obowiazuje (w sensie u 2 miesiecznego maluszka), ale kiedys przeczytalam, ze jak maluchy nie chca zasypiac wieczorem oznacza to nadmiar bodzcow wieczorem i problem z koncentracja.
Ja moja tak na godzine przed kapiela staram sie wyciszyc, zadnych zabawek grajacych, pozytywek, tv cicho. Po kapieli ide do przyciemnionego pokoju, sama , i po cichutku karmie mala, co najwyzej tylko szeptam cos do niej, potem odbijanko przy ktorym najczesciej zasypia, a jesli nie - wlaczam po cichu kolysanki i po 5 minutach maxymalnie Polus odplywa.
Nie wiem czy to ma zwiazek, czy nie, ale u nas sie sprawdza.

Taaa... u nas wyciszenie nie wchodzi w grę :-D Kuba załatwia temat swoimi śpiewami, wierszykami, głośnymi pytaniami (ja mam wrażenie, że on naprawdę sądzi, że ja jestem przygłuchawa).

Lecą czytać dalej, bo zaraz na spacerek :tak:

reklama
No i słusznie :tak: Jak będzie gotowy to sama się o tym dowiesz :tak:
A z wczesnym wstawaniem- młody śpi w dzień? Bo jak tak, to może skróć mu dzienną drzemkę. A jak nie, to faktycznie późniejsze kładzenie to jedyny sposób.

Sto lat dla Malutkiej, gratulacje dla Mamuśki :-D

Taaa... u nas wyciszenie nie wchodzi w grę :-D Kuba załatwia temat swoimi śpiewami, wierszykami, głośnymi pytaniami (ja mam wrażenie, że on naprawdę sądzi, że ja jestem przygłuchawa).

Lecą czytać dalej, bo zaraz na spacerek :tak:

U Nas idntycznie. Do tego Weronika musi byc przy kąpieli, myje Borysowi nóżki,a przed, zdejmuje mu pieluszke..itd. Jakby mogła to i przy karmieniu najchetniej by z nami byla i np. głaskała i całowala braciszka jak on je...

13x13 ja też wybrałabym kiecuszkę, ale po prawdzie też wolałabym to zobaczyć na żywo, bo to zawsze inaczej wygląda (ja z tych co za ciuchy płacą majątek, bo a. nie umiem kupić w necie, bo muszę pomacać, pomierzyć itp., b. skoro towar macany należy do macanta to ja to muszę mieć już no i zazwyczaj przepłacam :-D).

witam panie!!

ufff udało mi się nadrobic:-)

13 ja za sukieneczką jestem

aniez gratuluję przedszkola, wiem jaki to wyczyn, mnie się ledwo udało prywatne niby-przedszkole znależć, a miejsca były tylko dlatego, ze niedawno otworzyli. no i te 6 km w jedną stronę to całkiem spory kawałek. jak załatwiałam początkiem maja to już nigdzie miejsc na wrzesien nie było w prywatnych, do publicznego mój za mały jest, a w złobkach jeszcze gorsza masakra...

Na państwowy żłobek czekałam 1,5 roku :tak: A z państwowym przedszkolem to mi się fartnęło, bo a. zmienili zasady i miałam sporo punktów, b. W okolicy mam 5 przedszkoli do których spokojnie dojdę 'z buta' w maks 10 minut więc nie było aż takiego obłożenie (2 dzieci na m-ce, gdzie u mojej znajomej na ośiedlu było 4 :szok:).
Ja się cieszę, bo wychodzę z bramy i wchodzę do przedszkola :-D (do żłobka musiałam wozić i bywało to uciążliwe), no i jest to przedszkole integracyjne, a mi na takim właśnie zależało- niech się Kuba uczy, że ludzie są różni i świat nie jest różowy!

gosieńka super ze imprezka sie udała!

wszystkim chorym życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!

co do babć cenię sobie ogromnie odległość i to ze nikt mi nie pomaga, wystarczy 5 min z moją mamuśką i już się kłócimy o to, czy małemu jest zimno, że nie trzeba go na gorącu pieluchą tetrową przykrywać etc, teściowa to teściowa, teraz mieszkam z ciotką, czasem chce się bawić z Jerzem, a mnie trafia jak to widze... ale ja to zawsze byłam samosia straszna:-)

bezczelnie się pochwalę- doczekałam się pozwolenia na budowę ( a już myslałam ze nigdy ten moment nie nastąpi, 2 lata i 4 miesiące walki...) i 12.07 zaczynamy wreszcie mój domeczek:-)

Gratulacje! :-D Ja się muszę w końcu zapbarć za poszukiwanie bliźniaka, albo innej szeregówki, ale wciąż to odwlekamy...

miłego dnia

Słońce świeci, obiad gotowy, chata sprzątnięta, czas ruszyć w plener!

Beti- przedszkole to cudowne m-ce dla starszaka- ja mojemu nie zapewniłabym takich rozrywek, bo chociażby nie znam tylu piosenek :-D No i (przyznam się ze wstydem) nie cierpię rysować, do czego moje dziecię mnie zmuszało nagminnie... jak poszedł do żłobka to się tam w tym zakresie świetnie realizuje :-D:-D:-D

Daga....coby na golasa po lesie za klementyną nie biegał bo go jeszcze o zoofilię posądzą.
Mi po porodzie opadlo chyba nieco libido moje drogie, albo po prostu jestem zmęczona..bo jak przytulam się do podusi to mam odlot i nie w głowie mi sekscesy- ... No i aktualnie zaczęłam plamić po tym zastrzyku i jakoś tak nie fajnie...no ale czas w końcu rozpocząć aktywne życie seksualne coby 40 zł i obolała doopa po zastrzyku nie poszły na marne buahahahah:-D

oplułam monitor... znowu... buhahahahahahhahahahahahahahha

Ehhh te chłopy ja to czasem myśle że mój jakby urodził się kobietą byłby blondynką z kawałów,najlepsze jest jak zostanie z małą sam i jak np trzeba ją przebrać,to potem jak wróce i widzę lene ubraną w śpiochy a na nich bluzeczka to już nie wiem czy śmiać się czy płakać no ale przecież nie zacznę się śmiać bo foch zaraz będzie:tak:.Jak zmieniał pierwszą pieluchę z kupą to wsystko było zasrane 4 pampersy mała tatuś łóżko koc i Bóg wie co jeszcze..no ale jest już coraz lepiej praktyka czyni mistrza:-D

hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehhehehehehehehehehehhehe

Dziewczyny odnośnie kupy to mogę podpowiedzieć bo też mieliśmy problem,na początku doktorka myślała że to zaparcia ale po 5 dniach kupka była normalnej konsystencji i w końcu okazało się że mam mało pokarmu i mała płakała z głodu:szok: i poprostu wszystko co zjadła wchłaniała i musieliśmy ją dokarmiać i w ten sposób straciłam całkowicie mleko:-( ale i tak cieszę się że chociaż te ponad 2 mies ją karmiłam...

Ola spi, goscie poszli, ide jakies przetwory na zime popełnic:tak:

Ehhh te chłopy ja to czasem myśle że mój jakby urodził się kobietą byłby blondynką z kawałów,najlepsze jest jak zostanie z małą sam i jak np trzeba ją przebrać,to potem jak wróce i widzę lene ubraną w śpiochy a na nich bluzeczka to już nie wiem czy śmiać się czy płakać no ale przecież nie zacznę się śmiać bo foch zaraz będzie:tak:.Jak zmieniał pierwszą pieluchę z kupą to wsystko było zasrane 4 pampersy mała tatuś łóżko koc i Bóg wie co jeszcze..no ale jest już coraz lepiej praktyka czyni mistrza:-D

łahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

zajebisty opis hahahahahahahahahahahahahah

my wpadłyśmy na cyca do domu i zaraz lecimy dalej

A to sms od Karoli322

"Ja niestety nie mam czasu na nic. U nas za dużej poprawy nie ma ale znalazłam powód jej nie spania -Zuzia jest przestawiona o 12cm, chodzimy do kręgarza i już jest lepiej ale muszę z Nią ćwiczyć parę razy dziennie a przestawiona została najprawdopodobniej przy porodzie. Śpię po 3h dziennie ale mam nadzieje ze jak już skończymy wizyty to będzie lepiej. Pozdrów dziewczyny"

Aniam
u mnie tez wczesniej nie dalo rady
Hania bala sie nocniczka
dojrzala do niego dopiero teraz w wieku 2 latka i 4 miesiace
i zalapala sprawe doslownie w 3 dni i od razu na dwór w majteczkach w nocy suche pampki
pomogla nam ksiązeczka "Kamyczek na nocniczku"
serio
wiedzialam co kupic na dzień dziecka :) tak to jest jak sie ma matkę polonistkę... :) he he

13x13
Ty zboczuchu jeden ;)
co do ubranek na chrzest to bardziej podoba mi sie sukieneczka
ja obmyślam coby Tymusia ubrać w to w wersji beż:
Ubranko do chrztu firmy Krasnal 68 A022 CHRZEST (1072434611) - Aukcje internetowe Allegro

Dzień dobry :-)
Widzę że tematyka seksualno-fekalna kwitnie :-)

U nas kupy po 6 razy dziennie, z sekem nie aż tak intensywnie ale mamusia nie narzeka :-) Myślałam że będzie gorzej po tej cesarce, a tu miła niespodzianka ;-)

jescze cos o wczorajszej wizycie u pediatry
pelen sukces!!!! :-)
Tymus po tym obrzydliwstwie w buźce ma tylko maly zwałek skórki
sam sobie poradzil z tym
nic juz nie trzeba przy tym robic
ślinka wszystko wygoila

takie rzeczy moga sie odnawiac ale nie musza
kamień z serca bo wizja operacji mnie przygnębiała

Ola spi, goscie poszli, ide jakies przetwory na zime popełnic:tak:
Daga zazdroszcze tego zaciecia kulinarnego
ja jako podwójna matka duuzo wystopowalam z pichceniem
robie tylko to co trzeba by przetrwac i to tak na szybko
ostatnio jak ciasto upieklam to byl nie lada wyczyn
o przetworach na szczescie nie musze myslec
tesciowie sie tym zajmuja i dzielą :)

jescze cos o wczorajszej wizycie u pediatry
pelen sukces!!!! :-)
Tymus po tym obrzydliwstwie w buźce ma tylko maly zwałek skórki
sam sobie poradzil z tym
nic juz nie trzeba przy tym robic
ślinka wszystko wygoila

takie rzeczy moga sie odnawiac ale nie musza
kamień z serca bo wizja operacji mnie przygnębiała

Daga zazdroszcze tego zaciecia kulinarnego
ja jako podwójna matka duuzo wystopowalam z pichceniem
robie tylko to co trzeba by przetrwac i to tak na szybko
ostatnio jak ciasto upieklam to byl nie lada wyczyn
o przetworach na szczescie nie musze myslec
tesciowie sie tym zajmuja i dzielą :)

Kfiatus, ja przy dwojce to pewnie nic ne zrobie w domu a teraz to mam czas. Olka w kime na 2 godz a ja ogorow namyje w sloiki napakuje i malosolne jak znalazl do obaidu :-)
na kiszone jeszcze nie sezon - beda jeszcze tansze, truskawki tak samo. chyba ze cos mi sie mega ladnego trafia to mroze i pozniej smerfowi do kaszek bede po troche dodawala a to malin, a to moreli itp itd :-)

a ja Cie podziwiam ze daesz rade z dwojaka maluchow - ja, choc bym chciala, za nerwowa jestem na to :-) Aleksis odchowam i cos dalej pomysle :-D

reklama
Do góry