reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam się i ja:)lepiej późno niż wcale...
moje dziecie zmęczone poranną wycieczką śpi a ja na szybkości sprzątam i robie obiad.
Dziś odwiedziłam z rana moją firmę i pochwaliłam się moim synkiem. Antoś na dzień dobry jak szczapiła go moja dyrektorka obzynzolił jej całą marynarkę twarożkiem- ot ulało się chłopaczynie:):-Ddziewczyny maluszkiem zachwycone ..

reklama
Witam się i tu,jako nowa mama kwietniowa.Mała po spacerku śpi a ja mam chwile odpoczynku.Przez te upały zaniedbaliśmy spacerki ale nie dało się,dla mnie ruszenie palcem kończyło się zalaniem potem od stóp do głów:szok:

Agatko8709 jeśli to faktycznie zęby to twoja Lenka zgarnie złoty medal :-) Teoretycznie pierwsze ząbki wychodzą w okolicach 4 miesiąca... u jednych dzieci później a jednych wcześniej

PS. Mój Marek też z 6 kwietnia :-)

Ja myślę że gdzieś w 3 mies jej wyjdą bo to też nie jest tak hop siup z dnia na dzień (chyba,bo to w sumie moje pierwsze dziecie więc nie wiem?naraie jej widac zaraz pod dziąsełkiem dwa białe ząbki.A czy jak podajecie maluszkom ręce to też wam podnoszą głowe jakby siąść chciały?Bo moje małe to się rwie straszbie do siedzenia ale nie pozwalam jej bo to chyba jeszcze za wcześnie...strasznie jej się chyba śpieszy żeby urosnąć :D

hej dziewczynki znowu bylam u tesciow online
w taka upalna pogode jak najczesciej uciekamy z miasta
nie dam rady Was nadrobic
widzialam tylko ze bylo cos o nocniczku
no to sie pochwale ze Hania w koncu zalapala nocnik
i to momentalnie
pierwsze dwa dni siusiala mi to w kuchni to w pokoju na podloge a na 3 dzien juz elegancko i od razu zaczelismy wychodzic na dwór bez pieluszki
zalatwia sie tez na sedesie
nawet na takim prowizorycznym kolo sklepu babci
tak wiec jestem happy bo to najwyzszy czas
na noc na razie zakladamy pampka ale na ogół rano jest suchy
a wczoraj pierwszy raz w nocy zawolala tate ze chce siusiu
a on zaspany popelnil radykalny blad i powiedzial zeby siusiala bo ma pieluszke
juz mu wybilam z glowy takie teksty
na szczescie sie nie zgodzila i zalatwila sie na nocniczek i dalej poszla spac
dzielna dziewczynka

Witam się i ja:)lepiej późno niż wcale...
moje dziecie zmęczone poranną wycieczką śpi a ja na szybkości sprzątam i robie obiad.
Dziś odwiedziłam z rana moją firmę i pochwaliłam się moim synkiem. Antoś na dzień dobry jak szczapiła go moja dyrektorka obzynzolił jej całą marynarkę twarożkiem- ot ulało się chłopaczynie:):-Ddziewczyny maluszkiem zachwycone ..

heheh no to Antonio wiedzial co nalezy zrobic :-) zuch chlopak :-D

Witam się i ja :) późno ale zawsze :)
Dodałam fotki Julki jaka mi niespodziankę zrobiła dziś rano!!! Skończyła dziś 12 tygodni i pierwszy raz tak wysoko główkę zaczeła podnosić!! Radość wielka bo już się martwiłam..

co do Tymusia to skończl niedawno drugi miesiac
z niecierpliwoscia czekamy na koniec 3 by pozegnac wreszcie te okropne kolki bo jak narazie to drze sie nam w nieboglosy cale dnie
a zasypia okolo 22
wiec czasu dla siebie nie mam w ogole

powoli przygotowujemy sie na chrzest
dzis zamowilam zaproszenia
wybralam te koronkowe niebieskie sa piekne
Zaproszenia na Chrzest,Komunię RĘCZNIE ROBIONE ! (1067534047) - Aukcje internetowe Allegro
na zamknietym zamiescilam tez usmiech mojego szkrabka
galeria naszych maluszkow to bedzie jedyny watek ktory nadrobie
bo tego bym sobie nie odpuscila :)

zwal na Olunię -że to Ona za Twoimi plecami wydała;-)
S zawsze pyta "a zmieściłaś się w stówie??" pytanie głupie z założenia bo odpowiedź zawsze ta sama -nieeeeeeee:-p
dziś idę po woreczki na siuśki bo zbadać chcę (matczyna intuicja?) i już się załamał bo koło apteki jest 5-10-15 i baby land:-D :-D :-D :-D

PS wrzucam zdjęcia a co tam jak szaleć to szaleć;)

hehe zawsze mowie, ze to Ola, a on jakos nie chce wierzyc. K. na poczatku mial dla mnie jednostke pieniezna 50 pln ale ostatnio tez zmienil na 100 bo za czesto przekraczalam limity :-) i jak slyszy ze ide na spacer lub po ziemniaczki - to a)juz chce do banku dzwonic i mi karte blokowac ( osz ja glupi na wspolne konto sie zgadzalam :sorry2: ) b) juz jest chory :-D

hehehe dzisiaj to mi bagaznik w wozku po ziemi sie wlokl, bo tyle nakupilam- ziemniaczki, warzywka, owoce, rajstopy, majty, wisiorki, cyckonosze, spiochy i proszek do prania :-D jak ta arabka wygladalam pchajac swoj majatek przed soba wspinajac sie na wiadukt :-D hahahahaha a ja sie dziwie ze sie ludzie ze mnie w samochodach smieja :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

no i sie w 100 nie zmiescilam.....:dry::dry::dry::dry::dry:

apropo domków, ja właśnie w najbliższych trzech tygodniach muszę zaplanować wykończenie w środku (potem na wczasy wyjeżdżam) i jakoś w ogóle weny nie mam, jakoś sama nie wiem jak bym chciała, poprzednio jak robiliśmy remont wszystko miałam w głowie, a teraz pustka

ja jeszcze musze poczekac, ale juz prawie wszystko wiem co i jak chce miec :-D w ogole to bym mogla domu urzadzac, a nawet wykanczac - kafelkowac i fugowac umiem, gladz poloze i wyszlifuje, zagrunktuje pomaluje - nic tylko Karwowskim zostac :-):-D:-D:-D:-D
Dagsila śliczna sukieneczka

dziekuje :-)
hej dziewczynki znowu bylam u tesciow online
w taka upalna pogode jak najczesciej uciekamy z miasta
nie dam rady Was nadrobic
widzialam tylko ze bylo cos o nocniczku
no to sie pochwale ze Hania w koncu zalapala nocnik
i to momentalnie
pierwsze dwa dni siusiala mi to w kuchni to w pokoju na podloge a na 3 dzien juz elegancko i od razu zaczelismy wychodzic na dwór bez pieluszki
zalatwia sie tez na sedesie
nawet na takim prowizorycznym kolo sklepu babci
tak wiec jestem happy bo to najwyzszy czas
na noc na razie zakladamy pampka ale na ogół rano jest suchy
a wczoraj pierwszy raz w nocy zawolala tate ze chce siusiu
a on zaspany popelnil radykalny blad i powiedzial zeby siusiala bo ma pieluszke
juz mu wybilam z glowy takie teksty
na szczescie sie nie zgodzila i zalatwila sie na nocniczek i dalej poszla spac
dzielna dziewczynka

no prosze jaka madra dziewczynka, pewnie po mamusi :-):-):-)
w ogole doszlam do wniosku, ze dzieci madre po mamusiach:-D:-D:-D oczywiscie wnioski wysnute po obserwacji mojej Olki :-D:-D:-D:-D

a u nas taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaka kupa byla - dwudniowa wiec solidna ilosc :-D:-D:-D cale osiedle slyszalo ze moje dziecko wydala bo tak sie darla prezac, a pozniej nie milkla bo tylek chyba szczypal:-):-):-):-):-):-)
wiec matka trach tarch w magiczne ostrogi i biegiem do domu:-D:-D:-D

alez mi sie nie chce... a tu obiasd trzeba gotowac...

reklama
Brawo dla Julci
Mój leniuszek też dzisiaj wyżej zaczął łepek dźwigać, teraz jej taka kołyska wychodzi, bo i nóżki do góry wędrują

Do góry