reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

u nas to samo z noskiem, mały ma chyba przesuszone śluzówki niestety więc codziennie wpsikuje mu po kopelce Disnemaru lub soli jak pisała 13 a po kilku kichnięciach zawsze wyciągne jakiegoś glutka...
salamandra- ćwicze z małym dokładnie tak jak piszesz ale nic to nie działa....nie chcę mu znowu czopka wsadzać bo się jelitka przyzwyczają i dopiero będzie cyrk...położna mi poiedziała że dziecko na cycku nawet tydzień może kupy nie robić , ale ważne żeby bączki sadził....sama nie wiem
achh jak nie urok to..........przemarsz wojska

mały usnął lecimy na spacerek powolutku

reklama
dokładnie te same którymi oczka się czyści... sól fizjologiczna w tych opakowaniach 5ml. Ja małej zakrapiam po kropelce do każdej dziurki -kichnie parę razy i jest super:tak: nie wiedziałam że tym można ale jak poszłam do apteki to właśnie tym mi kazali zakrapiać:-)

W takim razie jutro kogos wyśle po tą sól w opakowaniu 5 ml.
Dzięki!!

witam i ja. Właśnie wróciłyśmy ze szczepienia - mała krzyknęła dwa razy - po jednym na wkłucie, pocmokała smoczka i uśmiechnęła się do pani pielęgniarki :-D Potem ładnie zasnęła a teraz karuzelkę podziwia. I mój skarb mając 8 tyg waży 5840g, a startowała z 3650g :sorry2: Mąż wziął starszą na zakupy, więc mam chwilę oddechu...

My idziemy na spacer (na plac zabaw dwa bloki dalej ;-)) tak koło 9.00 i o 11.00 jesteśmy z powrotem, a potem na taki chodzony spacer koło 17.00 wychodzimy - po drzemce Mani i obiedzie, najczęściej z Panem Tatą. Inaczej bym z moimi damami, mimo, że obie z tych grzecznych, chyba zwariowała...

hejo
ja tylko sie witam i melduje ze zyję. mały mi dziś ładnie spi. bo i obiad na czas był. i ogród opieliłam no i oczywiscie opalenizna piekna, wsam raz na niedzielne chrzciny gdzie bede mamo chrzestną.:) w ten upal 30 * mozna ducha wyzionąć. a i mały równiez tylko w pampku i okryty pieluszka bo w domu tez duszno.
w poniedz mielismy szczepienie... na szczescie Kacperek pieknie to znosi bo zadnego marudzenia, zadnej gorączki choc czopki w pogotowiu lezą,
musze sie pochwalic ze wazy juz 5kg i ma 58 cm wzrostu.:)))

My idziemy na spacer (na plac zabaw dwa bloki dalej ;-)) tak koło 9.00 i o 11.00 jesteśmy z powrotem, a potem na taki chodzony spacer koło 17.00 wychodzimy - po drzemce Mani i obiedzie, najczęściej z Panem Tatą. Inaczej bym z moimi damami, mimo, że obie z tych grzecznych, chyba zwariowała...

Podziwiam -u nas o 7.30 już nie było czym oddychać i dalej nie ma...

13 ja dzisiaj po qupowej akcji Marka na dwór wyszłam o 6 i co??? Juz było ciepło jak w piekarniku... paranoja...

jutro ma być jeszcze cieplej...
szok...
więc najlepiej iść przy pierwszym nocnym karmieniu (i właściwie jedynym) po 3:) ubrać siebie małą i do parku...

Nie ma sensu teraz wychodzić -ona się męczy w domu (a jest o wiele chłodniej niż na zewnątrz... nadal) goła a co dopiero na dworze, w gondoli, bez wiatru (albo z wiatrem gorącym jak diabli) sama jestem już zmęczona tym jej zmęczeniem...

A moja mala dama zrobila dzis tylko jedna qpe az dziwne bo zawsze do tej godziny to jest ich 3,4.Ale tak jak pisala kiedys wronia to moze wlasnie dzis ten dzien kiedy to nagle qpale zanikaja.:-D
Jak zwykle nie spi i nie da mamie nic zrobic.Zaraz idziemy na spacerek bo u nas chlodno sie cos zrobilo najwidoczniej ucieklo do Polski i teraz tam daje wszystkim popalic.

Ja tez codziennie zakrapiam nosek sola tak profilaktycznie bom wlasnie u was przeczytala ze tak robicie:-)
Sciagam duzo rzeczy:tak:przyznaje sie bez bicia
13x13 twoj pomysl na wyjscie do parku w nocy jest powalajacy:-D:-D:-D.Wyobrazilam sobie paradujaca mame z wozkiem gdzies w ciemnosciach.Ty to masz pomysly.

ulanka gratulujemy szczepienia bez placzu i super wagi.
Moja na szczepieniu to tak wyla jakby ja zarzynali

Zdyyyyyychaaaaaam!!!!!!!!!!!!!!

Kubę wyekspediowałam z tatusiem do fryzjera :-D Bartuś słodko śpi w samym pampku- chętnie ściągnęłabym mu pampka, ale przecież wszystko pozalewa :-D

Ostatnio zrobiłam mu genialne zdjęcie- leżał maluszek na przewijaku i czekał na kąpiel, a mama z aparatem szalała i dopiero jak przeglądałam foty to wyszło, że młody fontannę wypuścił :-D:-D:-D

W sobotę goście... Wymyśliłam śmietanowca, bo w zasadzie sam się robi :-D i szybko znika, więc się nie rozpłynie+ 2 sałatki i kurczaka, oraz zestaw ustandaryzowany- paluszki, krakersy, ciastka itd. jak ktoś chce coś jeszcze to sklep jest na dole :-D

reklama
A właśnie- Bartula waży 5520 :-) w sam raz :-)
Że był szczepiony to się zorientował po szczepieniu no i jak się zapowietrzył... szok... ale cycuś-pocieszacz pomógł natychmiast.

Noska nie kropimy, bo u nas OK, ale sól fizjologiczna 'po kropelce' faktycznie jest świetna do przeczyszczania noska- szczególnie przed karmieniem, żeby dzidziuś się nie męczył.

Do góry