reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dziewczyny no i stalo sie.Tak sie chwalilam ze wszystko jem a teraz duuuupa i to wielka.Bylam u pediatry no i co sie okazalo ze mala prawdopodobnie ma uczulenie na laktoze:-:)-:)-(.Tak myslalam bo czytalam troche o tych objawach i by pasowalo.Takze od jutra zakaz produktow mlecznych.Nie wiem jak ja to przezyje bo uwielbiam jogurty zwlaszcza takie melonowe do picia mniaaaaam,a teraz koniec.Ale dla dziecka wszystko wiec jutro matka je sama nie wiem co.Sery i mleko to byly u mnie podstawa.Jeny co ja moge jesc napiszcie co wy jecie.Kupilam mleczko sojowe sprobowalam fuj tego sie nie da pic.:wściekła/y::no:
Dostalam jeszcze jakas masc mam jej smarowac te miejsca suche dwa razy dziennie.
Takze jak przejdzie to nie bede wiedziala czy to po masci czy pomoze moja dieta.No coz zobaczymy.

Ostatnia edycja:
reklama
tez mam ten dylemat. jak Maly lezy i patrzy sie w sciane to mysle, ze go zaniedbuje, bo coz on biedny zapamieta z tego dziecinstwa- ze nikt sie nim nie zajmowal, nie bylo zabawek i musial w sciane patrzec?:szok::-(

Wczoraj Sz przywiozl mi chuste z Pl i dzis uczylam sie jej wiazania. Czy Wam tez tyle zostaje tego wolnego materialu?:szok: bo ja moge sie nim jeszcze raz obwiazac... nie wiem, czy cos zle wiaze czy jak:confused: ale robie tak, jak na instrukcji wiec chyba dobrze... a moze ja po prostu taki kurdupel jestem i to dlatego:-D

Moj syn ukochany juz ktorys wieczor chce jesc do 1-1,5godz!:szok: i to nie pociamkac, tylko jesc. juz nie wiem co o tym myslec... czy on sie przez dzien nie najada, czy ja mam jakies lewe mleko w dzien, a w nocy lepsze (bo spi 3-6godz, zalezy od nocy). Teraz spi, wiec ja tez zmykam, bo za kilka godz pobodka;-):-)

Kochana, a czy Ty ta chuste to kupilas w odpowiednim rozmiarze? Ja duza baba jestem, to i chuste w rozmiarze L mam - fakt, troche mi dynda, wiec robie podwojny wezel. Chusta w rozmiarze L ma 5 metrow dlugosci, ale tez widzialam jedna 5,3m

Witam Kwietniowe Mamy - wstyd przyznać ale czytam ten wątek od dłuższego czasu a nigdy wczesniej nie odważyłam się nic napisać:zawstydzona/y: ale ostatnio mam tyle pytań że nie mogę dłuzej biernie milczeć. Mam nadzieję że nie bedziecie miały nic przeciwko nowej na tym forum;-)
Piszę oszywiście od razu z pytaniem, jakiego rozmiaru pieluszek uzywacie obecnie - my od kilku tygodni pampers 2, Antosia ma 7,5 tygodnia i waży 4900 - niestety przynajmniej raz dziennie kupa ucieka nam na plecy. Czy to juz czas na rozmiar 3??

Witam Was z rana:-)

Miło Cię powitać w naszym skromnym gronie Puzelek:-) co do pampków, to moim zdaniem możecie już spróbować większego rozmiaru, bo jest od 4 kg, a prawie 5 to w sam raz:tak:
Aga, może synek ma po prostu potrzebę bliskości i w ten sposób ją odczuwa wieczorami:tak:

dzisiaj wybywam na szczepienie... 3majcie kciuki, żeby się udało z tym odpisem karty szczepień i niech mamy to za sobą...

Miłego i spokojnego dzionka:-)

Nie tylko Ty
mało tego ja piorę w normalnym proszku
mało tego płukam w normalnym płynie
mało tego piorę rzeczy małej z naszymi brudami

kto da wiecej...

ale upał!!!

eeee czyli wszystko ze mna ok:-D:-D

Aniez sto lat dla Kubolka:tak::tak:

Forget, a raczej dr Forget - ogromne gratulacje:-D

dzien dobry:-)

jeszxze 8 nie ma a zar z nieba leci, ale wole to niz mroz:tak:
wczoraj zalatwilismy chrzest. balam sie ze beda jazdy ze slubo koscielnego u nas niet i w ogle cyrk na kolkach. a tu wchodzimy (do proboszcza co slub swewj corce dawal), mowie ze chce ochrzcic, no to jak sie bak nazywa, kiedy urodzony. pozniej kiedy chrzcimy, no to ja kiedy mozemy, bo zeby u nas zgrac chrzesnych i cale towarzystko to dwa weekendy :szok::szok:do konca pazdziernika wchodzily w gre. probosz n ato ze kiedy tylko chcemy byleby w niedziele. no to chrzcimy 20 czerwca, czyli w nast weekend:-D nie bede przeciez 3 miesiace na chrzest czekala:sorry2::sorry2:
chrzestnych wybralismy i podalismy nie pytajac ich o zgode:baffled::baffled: na szczescie nic przeciwko nie mieli:tak:
poklocilam sie z mama, bo wymyslila sobie w czym moje dziecko pojdzie do chrztu i ciezko jej bylo wytlumaczyc ze nie ma mowy ( ona wybrala to WB001 Sukienka do chrztu z lnu - ubrankadochrztu.com a ja jesli juz to chce to WB005 Sukienka do chrztu z lnu - ubrankadochrztu.com )
owiedziala, ze w takim razie nie przyjedfzie, po czy ja sie rozlaczylam. ze sie zagotowalam to zadzwonilam ja opier***** , no i na jej szczescie mnie przeprosila i powiedziala ze sie wtracac nie bedzie.
ide szukac czegos na miasto do ubrania dla Olki i dla siebie.

acha za chrzest zaplacilam 50 zl, mysle ze to i kat duzo jak za 10 min roboty:sorry2::sorry2:

ide cos zjesc:-)

Właśnie dzisiaj przy okazji pobytu w centrum Rybnika zakupiłam prezent dla Janka... książkę.

Kuba dostaje książkę jako bazę prezentu- ja się boję, że ze względu na wykształcenie i prywatne zboczenie dziecko będzie miało same książki, a innych zabawek niet :-D Więc staram się zachować jakąś równowagę :-p

Daga- mamusia chciała dobrze :-D Ale Ty widzę, że dość asertywna jesteś, to sobie poradzisz :tak:

E.salamandra- a ile dzidziuś przybrał, że się boisz, że za dużo??? Jak karmisz piersią to nie ma pojęcia za dużo :-D:-D:-D A na wiosnę po prostu widać mamuśki z dzieciaczkami... zresztą tej zimy trudno było spacerować w zasapch!

Forget- GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!

Witam się dziewczyny z gorącej Złotoryi:cool2:
Jestem z wami tylko czasu brakuje na włączenie się do dyskusji;-)
Helenka uwielbia świeże powietrze więc praktycznie cały czas jesteśmy na dworze zresztą jak już zejdę z 4 piętra to nie uśmiecha mi się co chwilę wchodzić do góry:no: bo moje dziecię waży coraz więcej a niestety gondolę muszę też wnosić bo wózkarnia jest ale w opłakanym stanie;-)
Jak już wrócimy do góry to za chwilę wracają chłopcy ze szkoły no i się zaczyna:-D mamo pobaw się z nami, mamo głodny jestem, mamo pomóż w lekcjach,mamo Helenka płcze:rofl2: istny dom wariatów:-D:szok:
Ale nikt nie powiedział że będzie łatwo:tak:

Wronka spóźnione życzenia dla Weroniki.Mateuszek w piatek będzie też swietował swoje 5 urodziny.

Daga przesyłam całuski dla twojej dwumiesiecznej Margolci od dwumiesiecznej Helenki:happy:

Aniez 100 lat dla Kubusia:-):-):-) ja też mam zboczenie na punkcie ksiażek i regały w pokoju chłopców sa juz pełne:tak:

Forget gratulacje:tak:

Pozdrowienia dla wszystkich mam i ich pociech.Zmykamy na spacerek:tak:

reklama
Dziewczyny no i stalo sie.Tak sie chwalilam ze wszystko jem a teraz duuuupa i to wielka.Bylam u pediatry no i co sie okazalo ze mala prawdopodobnie ma uczulenie na laktoze:-:)-:)-(.Tak myslalam bo czytalam troche o tych objawach i by pasowalo.Takze od jutra zakaz produktow mlecznych.Nie wiem jak ja to przezyje bo uwielbiam jogurty zwlaszcza takie melonowe do picia mniaaaaam,a teraz koniec.Ale dla dziecka wszystko wiec jutro matka je sama nie wiem co.Sery i mleko to byly u mnie podstawa.Jeny co ja moge jesc napiszcie co wy jecie.Kupilam mleczko sojowe sprobowalam fuj tego sie nie da pic.:wściekła/y::no:
Dostalam jeszcze jakas masc mam jej smarowac te miejsca suche dwa razy dziennie.
Takze jak przejdzie to nie bede wiedziala czy to po masci czy pomoze moja dieta.No coz zobaczymy.

Gosiek poszukaj mleka bez laktozy i innych produktow mlecznych SIN LACTOSA ,a sa bo widzialam:tak: I postaraj sie jesc mieso i warzywa bogate w bialko,bo to wazne dla malucha i jego rozwoju.Odwiedz swojego lekarza,przedstaw problem i popros o wapn dla matek karmiacych,zeby cie zeby sie nie zaczely psuc

Do góry