reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

kwiatuszku u nas w kościele płaci się za chrzest przed samym chrztem a jak zapytaliśmy ile? to powiedział kto ile może a jak nas nie stać to nic się nie stanie jak nie damy kasy:tak: a tak w ogóle ksiądz powiedział, że to ojciec chrzestny powinien się tym zająć ;-)

reklama
Dziewczynki, ja tylko na moment, bo pogoda sprzyjająca spacerowaniu, więc w wolne dni, kiedy nie mam biura (środy, piątki, soboty i niedziele) korzystamy i robimy kilometry:-)

Poza tym.. u nas wszystko dobrze, choć małej się chyba jakieś delikatne kolki zaczęły. Przychodzą nieregularnie, ale jak już to wieczorem i trwają 15-20minut. Pomaga noszenie z bujaniem oraz cyc, więc specyfikami ją faszerować nie musimy. Ja już się doczekać zakończenia połogu nie mogę i rozpoczęcia ćwiczeń, przytulanek, rozmiaru 36..

Zrezygnowaliśmy z wyjazdu do Mrągowa, bo to ponad 500km, a mała dopiero 6-tygodniowa i 15-go czerwca ma szczepienie 6 w 1 + ratawirusy, więc wolimy nie ryzykować. Odbijemy sobie w sierpniu;-)

Wszystkim, którym się należy serdecznie GRATULUJĘ. Solenizantom składam spóźnione, ale najszczersze życzenia uśmiechu, miłości, zdrówka i pomyślności. No i spadam na dworek:-)

Katik- jak Lenka nie śpi to ją na huśtawę i "bujaj się mała":D Wystarczy, że kogoś z domowników widzi i jest O.K. Poza tym u nas mała głównie na dole u teściów w ciągu dnia przebywa, a tam babcia, dziadek, stolarz, robotnicy, jakaś ciotka co chwilę, więc się jej nie nudzi:-) Teraz leży w łóżeczku i gapi się na swoje kartki z kwadratami, kołami i trójkątami. Uśmiecha się do nich przepięknie, więc chyba szczęśliwa;-)

dziś o chrztach :-) Hej.
Ja chyba nie zdecyduję się w domu wyprawiać. Co prawda lubię kucharzyć i gościć, ale się leniwa zrobiłam. I przemawia za mną też fakt, że w rodzinie mamy 11 dzieci! Nie wyobrażam sobie z całą tą gromadą gościć wszystkich. Jeszcze obawiam się, że mój męża pozaprasza przyjaciół, a to 8 dodatkowych osób. I tego mogę się spodziewać, bo tak jakoś mamy już przyzwyczajone, że nawzajem się w takie uroczystości zapraszamy. Może bedę miała dość argumentów by to jemu wyperswadować.. :/
Na innym wątku już wspomniałam, że przypadkiem wczoraj się dowiedziałam o fakcie, że będę chrzestną.. Mój cudowny szwagier ma w tę sobotę chrzciny i zapomniał mnie zapytać o zgodę, a zdążył poinformować parę osób...

Witam Kwietniowe Mamy - wstyd przyznać ale czytam ten wątek od dłuższego czasu a nigdy wczesniej nie odważyłam się nic napisać:zawstydzona/y: ale ostatnio mam tyle pytań że nie mogę dłuzej biernie milczeć. Mam nadzieję że nie bedziecie miały nic przeciwko nowej na tym forum;-)
Piszę oszywiście od razu z pytaniem, jakiego rozmiaru pieluszek uzywacie obecnie - my od kilku tygodni pampers 2, Antosia ma 7,5 tygodnia i waży 4900 - niestety przynajmniej raz dziennie kupa ucieka nam na plecy. Czy to juz czas na rozmiar 3??
Witaj;-)
Moja mała ma pewnie teraz ok. 5kg bo to szósty tydzień leci a na miesięcznym bilansie miała 4400. Używamy huggiesów w rozmiarze 2 i 3, pampersy 3. Raz na z dwójek na plecki pociekło, ale już się dwójkowa paka kończy, więc zostaną same trójeczki:-)

serdeczne życzenia dla wszystkich świętujących niedawno dzieciaczków!!!!

bylismy w sklepie dla idiotów prosto po szczepieniu i Tymus chyba nawet nie wie ze tam byl... :)
nie gorączkowal i wszystko ok

a co to za sklep??

Daga my tez chcemy niedlugo ochrzcic
najlepiej w lipcu
dzis juz ostatecznie domknelismy sprawe chrzestnych i moze uda nam sie skoczyc do ksiedza ustalic termin
mam pytanko Daga
czy rodzice musza isc oboje to zalatwiac czy wystarczy jedno z nich? przed nami nawet babcia zalatwiala chrzest, ale pewnie co parafia to inne zwyczaje, jednak mysle ze nie powinno byc problemu
w przypadku Hani bylismy oboje
ale teraz wygodniej by bylo jakby sam maz poszedl
bo wypad cala familia to za duzo zamieszania...
a za chrzest dawalam u Hani kase w kopercie po mszy ja sie spytalam czy teraz czy pozniej, ksiadz ze kiedy chcemy, wiec dalam od reki zeby w dniu chrztu sobie gitary nie zawracac:-)
ale to bylo gdzie indziej
myslicie ze teraz juz powinnam wziac kase przy zalatwieniu formanosci? jak Ci wygodnie, alezawsze mozsz wziasc i nie dac teraz a przy chrzcie[/QUOTE]

no i obiad po chrzcie w restauracji, za goraco i za duzo zamieszania, zebym wykarmila swoja rodzine glodomorow. no i mam tez jedzacych miecho i nie jedzacych. a mowiac najogolniej NIE CHCE MI SIE:-D:-D:-D

Mamusia87, wlasnie chodzi mi o to zeby sukienka sie jeszcze do czegos nadala:-)

Ba, nic nie dostalam, przed chwila sprawdzilam. poprosze jeszcze raz:-)

Wszystkiego Najlepszego dla Kubusia:-)

Dla Margolci również życzonka z okazji 2 m-cy:-)

Dziecie śpi na balkonie...ja padam..taki skwar, na spacer nie pójde, bo jedyne spodnie w jakie wchodze to czarne sztruksy, a przy tej pogodzie...same wiecie.....choc w zasadzie byloby to z korzyscią dla mnie bo by mi się smalec z tyłka wytopił...ale...chyba nie dam rady jednak. Postanowiłam,że jutro rano czyli o 6.00, zabieram dzieciaki i jade na działke. Tam bede mogla w gaciach paradowac, opalic sie przy robocie , a i dzieci skorzystaja ze świezego powietrza. Małżonek mnie i Borysa po południu odbierze, a córcia pewnie z babcią zostanie i gra gitara:-)

reklama
Hello Lejdis....

Kubolek - najlepszego od e-Moni i e-Haniolka i e-Laurki !!! Już duuuuuży chłopak jesteś !

burza idzie.....ale to dobrze bo duchota się zrobiła, że nawet nie chce mi się na dwor wychodzić :-)

no i kurna, te pieprzone komary latają i atakują moje dziecię.....wrrrrr...ale jestem wkurzona...muszę coś na komary koniecznie zakupić, bo póki co Hanka ma mercedesa przykrytego moim 10-letnim ecru ślubnym welonem :-) spełnił swoją funkcję 10 lat temu i teraz na coś sensownego się przydał :-)...wiem, wiem, są moskitiery na wózek, ale po co skoro ja mam welon :-)

Do góry