reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dzieki dziewczyny za trzymanie kciuków :-)

Zdalam na celujący :-D:-D:-D To był jeden z moich dwóch egzaminów doktorskich. Nawet kurcze nie wiedziałam, że mogą mi dać wyżej niż bardzo dobry. Po egzaminie moja pani promotor powiedziała komisji że mam małe dziecko i mimo tego świetnie się przygotowałam :-)

No ale tylko ja wiem ile stresu i przemęczonych wieczorów po uśpieniu małego ssaka mnie to kosztowało :-) No ale Wam akurat nie muszę tego tłumaczyć - wszystkie wiecie co to znaczy wyjący niemowlak :-)

reklama
Nata, to Twoje ciało i Twoje zycie - a to co robi lekarka to terror laktacyjny. Nie ma prawa cie poniżać.

Mnie się kiedyś wydawało, że nie można mieć za mało pokarmu, ale ostatnie 2 dni pokazują że coś jest nie tak.
Albo moje dziecko nagle zwiekszyło zapotrzebowanie, albo ja ze stresu zwiazanego z egzaminami stracilam częściowo pokarm :-(

Wczoraj ryczała po nakarmieniu piersią dwa razy - za kazdym razem dałam butlę i wypiła bo 70 ml Bebilon Pepti. Dziś po wieczornym karmieniu to samo - uspokoiła się po dodatkowych 70 ml sztucznego mleka.

W czwartek ide do pediatry - chyba nie mam wyjscia i juz teraz musze ją zaczac dokarmiac :-(

dziewczyny nie marudzić lepiej jak za gorąco niż za zimno ..
Ja tam kocham upały dzis siedziałam sobie na tarasie - na połowie mam winogrono więc jest cień , mały się chlapał w baseniku , mała kimała w kołysce ja się opalałam .. no jak w raju mówie wam :)

Nata - co za ... po...... na baba normalnie brak słów . nie rycz babo bo nie ma co przez taką głupią krowe co nie ma racji

13 - twoja od plesniawek też nie zła .. ja tez mam w takim razi syf bo Szymek kiedyś miał he he

Jak tu urodzinowo:-) letni wysyp :-)
Wogole to też macie takie wrażenie,że pełno mamusiek się wysypało? albo ja poprostu dopiero zaczełam je zauważać gdy trzeba się minąć wózkami...

Ale się podbudowałam :-) czyli nie tylko ja żelazko odstawiłam. A już myślałam o sobie jak o leniwej i wyrodnej :zawstydzona/y:

Kurcze..dziewczyny czy mogę mieć za tłuste mleko? jestem zszokowana tempem przybierania na wadze mego brzdąca.. No fakt, tatuś raczej obfitych krztałtów, ale myślałam,że dziecię jakoś przed tym uchronię a tu lipa. Rośnie jak grzyby po deszczu. szkoda, że w szerz :baffled:

forget - Gratki!!!

U mnie prawie to samo, z tym że my, a w zasadzie mąż, prasujemy- jakoś lubię wyprasowane ciuszki, szczególnie jak nie ja to robię :-D

:tak: wiem coś o tym :tak: co ja się namęczyłam, żeby wymyśleć prezent dla Kubusia- tym trudniej, że zwierzęta już mamy, a taka rybka mogłaby zginąć z łapek kotka albo pieska :-D Stanęło na kolejce- stacyjkowo, czy inna ciuchlandia.

Jutro wielki dzień- Kuba kończy 3 latka!!! Jeny, dziewczyny jak ten czas leci, przecież ja dopiero chodziłam z nim w ciąży!!!!!!!!!!!!!!!! Chwytajcie każdy dzień, bo się człowiek nawet nie oglądnie a nasze dzieci będą miały swoje pociechy :tak:

A dziś spacerek za spacerkiem, a teraz coś na deszcz się zbiera :-(

Właśnie dzisiaj przy okazji pobytu w centrum Rybnika zakupiłam prezent dla Janka... książkę.

Forget przy stresie faktycznie dochodzi do zastopowania produkcji mleka, ale jak tylko się odstresujesz to wszystko wróci do normy. Przerabiałam to z Jankiem jak miał 6 tygodni. Dostał się do szpitala no i się strasznie zestresowałam. Oczywiście mleko mi sie nie produkowało i trzeba było w ogóle dokarmiać przez cały dzień... ale potem wszytko wróciło do normy

Całę szczęście mam 5 minut na staw, więc nie odczuwa się tak bardzo ciepła. Właśnie zaraz zamieszczę fotko z dzisiejszego spaceru.

Dziś zauważyłam, że dupcia mojej małej jest delikatnie odparzona. Sudocrem poszedł w ruch. Do tej pory nas to omijało. Zastawiam się czy jest to spowodowane upałami?
Ze 3 razy przebierałam małą na dworze. Może ją zawiało?

Witam się po długiej przerwie...

dziewczyny czy wasze maluszki juz ładnie podnoszą głowki??? kurcze moj nikul coś leniwy raz po razm u sie uda..

Widzę, że Nikuś z tego samego dnia co Justka:-) mała czasami podnosi główkę, ale że jest najczęściej już zmęczona, więc tylko na boki przekręca:tak: im częściej się kładzie, tym dziecko robi w tej kwestii większe postępy...

Tutejsze matki maja w zwyczaju okrywanie dzieci grubymi kocami - bo moze je zawiac, taaaaaaaa. meksykanskie niemowleta sa nieslychanie spokojne, bo ledwie zyja...

Nic dziwnego:-D:-D:-D przepraszam, ale opis mnie powalił:zawstydzona/y:
Ja to jakaś jestem wyrodna bo ja jem wszystko ..
Małej nic nie jest , problemy z brzuszkiem jakie miała okazły się źle pracującymi jelitami a nie gazami czy tym co ja jem że dla niej be ..
I tak z cudów zakazanych jadam truskawki , chinola ( mięsko w 5 smakach , kurczaka w cieście kokosowym , sajgonki itp )
mc donalda ( shake , ciestka , mc chickeny )
jadam kotlety smażone .. kurde w sumie jem wszystko oprócz kapusty , bigosów i tym podobnych rzeczy .
Nie pijam gazoanego .. oh jakbym wychyliła jakąs coca cole .. pizzy nie jadam ale myślę że się pokusze na taka w domu robioną bo w sumie po spagetti nic jej nie jest

Aniam, ja wcinam wszystko. Wczoraj pochlonelam kawalek pizzy i cos co sie nazywa calsone, czy jakos tak - pycha.... Do tego piwenko. Mniam! A dzis spaghetti, na wloszczyzne mnie wzielo, a co! Po obiadku truskawki w smietanie - pysznosci. Konstancja nie protestuje, nigdy nie protestowala :-)

Ale wam zazdroszczę... u nas niestety nic z tych rzeczy nie przeszło...:-(

CO robicie z dziecmi jak w ciagu dnia nie spia???
Kurcze ja to mam chyba zryty beret, ale zawsze jak musze zostawic ja sama , bo np nie spi, i lezy w salonie na bujaczku, a ja zaraz obok w kuchni obiad robie to mam wyrzuty sumienia ze sie nia nie zajmuje, nie zabawiam, nie czytam, nie spiewam i inne takie, a przez to Mala ma smutne dziecinstwo:dry::eek:

No to ja jestem rozdarta podwójnie, bo jak jestem z jedną, to mi się wydaje, że za mało czasu spędzam z drugą córcią... i na odwrót... a czasami, że starsza mnie ma za mało, bo ciągle jestem z Justka... no i takie są te nasze bolączki:-(

No, to ja też maiłam mieć szczepienie wczoraj, ale nie dali mi karty przy wypisie, bo mieli ją przesłać pocztą do ośrodka... a teraz się zagubiła:wściekła/y: nie wiem czy na odpis mi zaszczepią małą:confused:

wrócilismy od pediatry - Julce ropiało oczko - przemywalismy, ale wolałam się upewnić, dostała krople, ale niw o tym chciałam napisać.
Pediatra zapytała czy karmię piersią - odpowiedziałam że już nie - bo nie mam pokarmu, a nawet jak miałam to Mała się nie najadała, płakała - usłyszałam, że to patologia od samego początku, a także to że patologią jest sam fakt, że Julka jest wcześniakiem i że sama doprowadziłam do tego, że małej ropieje oczko, bo gdybym karmiła piersią to taka sytuacja nie miałaby miejsca. Nic siedze i płacze

Aż sie krew gotuje, że ludzie o takich poglądach zostają pediatrami
:angry: mam nadzieję, Nata, ze Ci już przeszło:tak:

My dzisiaj bylismy u pediatry i maly przybral tylko 340g w ciagu trzech tygodni,a ja mam dola z tego powodu :(

Nie martwiłabym się tak... a najlepiej sprawdzić na siatkach centylowych czy to znaczny spadek, np. z 50 centyla na 25:tak:

No, to ja też maiłam mieć szczepienie wczoraj, ale nie dali mi karty przy wypisie, bo mieli ją przesłać pocztą do ośrodka... a teraz się zagubiła:wściekła/y: nie wiem czy na odpis mi zaszczepią małą:confused:
Poza tym u mnie jest odwrotnie, bo mała nie śpi długo na dworze, a w domu przesypia ponad godzinę:baffled: za to wieczorem nauczyła się już sama zasypiać... co za ulga:-D

No to tyle na początek... mam nadzieję, że dzieciaczki dadzą nam pospać, a może nawet przespać tę nockę:confused:
Dobrej nocki:-)

reklama
Co robicie z dziecmi jak w ciagu dnia nie spia???
tez mam ten dylemat. jak Maly lezy i patrzy sie w sciane to mysle, ze go zaniedbuje, bo coz on biedny zapamieta z tego dziecinstwa- ze nikt sie nim nie zajmowal, nie bylo zabawek i musial w sciane patrzec?:szok::-(

Wczoraj Sz przywiozl mi chuste z Pl i dzis uczylam sie jej wiazania. Czy Wam tez tyle zostaje tego wolnego materialu?:szok: bo ja moge sie nim jeszcze raz obwiazac... nie wiem, czy cos zle wiaze czy jak:confused: ale robie tak, jak na instrukcji wiec chyba dobrze... a moze ja po prostu taki kurdupel jestem i to dlatego:-D

Moj syn ukochany juz ktorys wieczor chce jesc do 1-1,5godz!:szok: i to nie pociamkac, tylko jesc. juz nie wiem co o tym myslec... czy on sie przez dzien nie najada, czy ja mam jakies lewe mleko w dzien, a w nocy lepsze (bo spi 3-6godz, zalezy od nocy). Teraz spi, wiec ja tez zmykam, bo za kilka godz pobodka;-):-)

Do góry