reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

A ja właśnie położyłam Marka na brzyszej ba podłodze i dziecię podnosi głowe aż miło :-D Przed nim postawiła czerwony helikopter Janka...
A co do spania... to nie zauwazyłam jakiejś zmiany w spaniu spowodowanej pogodą... jedyne co to trudno mu zasnąć bo jest duszno.

reklama
Nata - ja tez lightowo z ubieraniem malej. Maz stale przezywa ze jej chlodno bedzie, teraz znow mama przyleciala i tez wiecznie slysze ze za cienko ubrana...
A mala nosi najczesciej body z krotkim rekawkiem, i sukieneczke, rampersy, lub w chlodniejsze dni dlugi rekawek. Wieczorkiem zakladam jej tylko dodatkowy sweterek i czapeczke,a w ciagu dnia wogole w czapkach moja nie bywa, uwazam ze w taka pogode czapki sa zbedne.

dziewczyny czy wasze maluszki juz ładnie podnoszą głowki??? kurcze moj nikul coś leniwy raz po razm u sie uda..
U nas kiepsko z podnoszeniem z pozycji lezacej. Jak ja trzymam do odbijania to pieknie glowe trzyma, jak lezy na klatce piersiowej mojej czy meza - to tez podnosi.

[alija jak lezy na brzuszku na plasko to wogole nie chce podnosic, denerwuje sie i od razu drze, ale fajny sposob podala wronka na ta mate do cwiczenia brzuszka, kupilam i klade ja teraz na ta poduszeczke i super, wygina sie na wszystkie strony, podnosi glowke bardzo wysoko! MATA Tiny Love CZAS dla BRZUSZKA BIEDRONKA PROMOCJ (1062301184) - Aukcje internetowe Allegro
u nas dokladnie to samo, tez kupilam ta mate ale jak na razie u nas bez efektu. Lezy wtulona w tego rogala i wyje :-(

U nas kiepsko z podnoszeniem z pozycji lezacej. Jak ja trzymam do odbijania to pieknie glowe trzyma, jak lezy na klatce piersiowej mojej czy meza - to tez podnosi.

U nas tak samo...zauważyłam, ze jak jest twardo to nie chce podnosić główki a jak brzuszedk moj czy miekki materacy to aż miło unosi główkę..
ja małego w tkaie dni jak dziś ( troche padało ok 24stopnie) trzymam w pajacu..wczoraj miał tylko rampersika i czapka jak wiało a w nocy też ma pajaca

Hej babeczki!

U nas wreszcie pogoda zluzowala, upaly sie skonczyly. Nadal cieplo, ale juz nie upalnie.
W weekend doprowadzilam sobie ogrodeczek do porzadku, zrobilam skalniaczek i posadzilam kwiatuszki. Ale nie pytajcie nawet jakie, bo nie znam sie na tym zupelnie - kupilam to co mi sie podobalo - jakies zolte z jednej strony i rozowe z bialymi z drugiej :-D I od razu przyjemniej siedziec na ogrodku.

no pogoda sie reflektowała w weekend...fajnie było ale dla Nikulka chyba za goraco coś marudził...dzisiaj pogoda gorsza chłodniej i już jest OKI:)
moj mały juz po szczepeniu zrobilismy rota i 6w1 ale coś marudny się zrobił :(

U nas jest okolo 30 stopni dzien w dzien.Ja najczesciej ubieram malego w body z krotkim rekawem i jesli wieje to zakladam polspiochy,jak jest baaaaaardzo goraco i duszno to samo body z krotkim rek lub rampersik:-)
Co do dopajania ja wkrotce zamierzam podawac malemu herbatke rumiankow-koperkowa z 1 - 2 razy dziennie i cyc.Trcohe sie obawiam hiszpanskich upalow,i nie chce odwodnic dzieciaczka:no:

hej.
Melduje się i ja z początku tygodnia.
Kurdę Was nadrobic to jakaś masakra, zwłaszcza teraz jak czasu wciąż brak.

U nas też upał niemiłosierny. Pot cieknie ciurkiem gdzie tylko może. Kurde czy wy też się tak pocicie?
Byłam dzisiaj na zakupach i kupiłam sobie kieckę na wesele :-) bo mamy w tym sezonie aż 7 takich imprez tyle, że pewnie wszystkich nie uda nam się obskoczyć. Wiecie aż się dziwię że udało mi się coś znaleźć bo te big cyce ciężko upchnąć w cokolwiek.
Pod koniec tygodnie będę u mamy w Siedlcach to zrobię i tam małą rundę po sklepach i może uda mi się jeszcze coś znaleźć.

Nooooo mała śpi;-)
a co ma robić jak ją matka na włóczęgę wzięła:-)

Annaoj my też chrzciny mamy zamówione i jak pytali co bym chciała oprócz tej całej sterty żarcia ciast i napojów powiedziałam ze coś dla matki karmiącej:-p

Marciaa ja nie narzekam na podnoszenie głowy -jak mała ma melodię to tak tkwi z głową w górze dłuższy czas... raz tylko jak sie wściekła to przewróciła się na bok:sorry2:

Justa też tą czapkę jej ściągam jak upał jest... kurcze niby to o uszy chodzi bo dzieci mają bardziej wrażliwe ale czy ja wiem:confused:

Agnieszka ja zauważyłam -jak były te burze i tak duszno -strasznie mała się męczyła ze spaniem... jak przyszedł jeden chłodniejszy dzień -spała cały dzień -bałam się o noc ale było ok:tak:

Lezy wtulona w tego rogala i wyje :-(
bosze:-D :-D :-D :-D
nie wiem dlaczego tak ten opis na mnie podziałał ze wyje ale ze śmiechu... mój s też wiecznie panika że małej zimno:eek: myślałam ze to matki są przewrażliwione:-p

a ja po solarium -jutro na zakupy lecę a S z dzieckiem zostaje... to taka tradycja wieczorna będzie:tak:

A my dziś po próbie butelkowej:-)
rumianek piła aż dudniło tylko jeszcze nie może do końca zakumać tego mechanizmu;-) pije na bezdechu i jak już się bordowa robi to puszcza butlę... kupiłam tą lovi ze smoczkiem "aktywne ssanie" czy jakoś tak...

ok uciekamy kąpać księżniczkę;-)

a ja chyba przegrzewałam moją Olę bo ma potówki na policzkach albo to jakieś inne cholerstwo.
Ale poszlam po rozum do głowy i ją rozbieram coraz odważniej. Dzisiaj bryka tylko w body i skarpetach.
Doznalam szoku bo widziałam dzisiaj matkę któraa miała dziecko przykrytę tym pokrowcem do wózka :szok: myślalam że padnę.

Oli w końcu odpadl pępek wczoraj!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pewnie się wystraszył, że matka chciala iść już do lekarza co z tym fantem robić. No i radocha w domu.

Któraś pisała, że była na solarium, czy my możemy? Kurdę przydaloby się trochę opalić bo niedługo kilka imprez się szykuje.

reklama
Co do soczkow, to mozna naszym maluszkom podawac sok z jablek, winogron i z gruszki.

Ubior: u nas jak wiadomo goraco, wiec Konstancja od II tygodnia zycia na spacerki wychodzi w rampersikach bez rekawow, lub body z krotkim rekawem. Generalnie preferujemu bezrekawniki. Zadnych czapeczek! Rano, ze wzgledu na chlodne gorskie powietrze, moze sie zdarzyc, ze zarzuce jej jakas bluzeczke z dlugim rekawem, choc preferujemy przykrywanie podwujnie zlozona pielucha flanelowa.

Tutejsze matki maja w zwyczaju okrywanie dzieci grubymi kocami - bo moze je zawiac, taaaaaaaa. meksykanskie niemowleta sa nieslychanie spokojne, bo ledwie zyja...

Do góry