reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dziewczynki ja również sie witam slonecznie... a u nas chorobowo troszke... emilka jaks jelitowke zalapala... ciagle ja upominam zeby do hani si enie zblizala... i ogolnie nerwowo... a do tegpopojawilo sie u mnieplamienie jakby okres:-( nie wiem czy to mozliwe ze tak szybko... ehhh

reklama
dziewczyny mam dwie sprawy, pierwsza dotyczy mnie - może macie do polecenia jakiś dobry krem ujędrniający do biustu - ostatnio zauważyłam, że nie jest taki jaki bym chciała aby był
a druga to kwestia ubierania maleństwa na spacery - u nas w weekend było bardzo ciepło około 30 stopni - więc spacerowaliśmy ile się dało - Julka była ubrana w bodziak na długi rękaw i spodenki - nie była ani zgrzana ani chłodna, ale spacerując zwróciłam uwagę na to jak inne mamy ubierają maleństwa i byłam przerażona, welurkowe śpiochy bluzy polarkowe i ciepłe czapeczki - czy ja jestem mało odpowiedzialna czy to one przesadziły.

Jak w ciepłe dni ubieracie maleństwa na spacerki??

my też dopajamy - wodą - tyle ile Julka chce czyli w ciągu dnia około 120ml w nocy pije mniej. Odstawiłam herbatkę koperkową bo mała miała zielone kupki

cześc kobitki, witamy się po weekendzie , który prawie cały spędziliśmy poza domem....
było super- mały piknie spał w wózeczku na dworku i marudził mniej niż zwykle
ale ...zeby nie było ta pięknie mamy problem i proszę o jakieś rady bo ja już nie wiem co mam robić- moje dziecię 4 dzień nie robi kupy:-(bączki puszcza, ale kupy ni ma...za każdym razem zaglądam z nadzieją w pieluszkę a tam nic. Wczoraj potraktowałam dupinke termometrem ale nic to nie dało, widzę że trochę go to męczy bo próbuje zrobić i nic ....jak moge mu pomóc? hERBATKI KOPERKOWEJ DZIECKO MOJE NIE CHCE PIĆ, DZIŚ TROCHĘ WYPIŁ PRZEGOTOWANEJ WODY ....czy powinnam w takiej sytuacji udać się już do lekarza??

Mój mały też ma takie problemy. Pomagałam mu czopkami i kiedy już byłam poddenerwowana tą cała sytuacją(bo jak to możliwe żeby dziecko nie zrobiło samo kupy miesiąc czasu) poszłam do jednej lekarki i powiedziała że dobrze robię.Ale za zbytnio jej w to nie uwierzyłam i poszłam prywatnie do lekarza i lekarka powiedziała że w żadnym wypadku nie można pomagać tak często dziecku lepiej jak sam zrobi bo w końcu musi to nastąpić.I tak niestety się męczymy bo robi co 3-4 dni.Ale ważne że robi!Więc wydaje mi się ,że najleprzym rozwiązaniem będą masażyki kładzenie na brzuszku i czekanie.Ale jeżeli bardzo płacze i bardzo go boli brzuch to lepiej udać się do lekarza.

dziewczyny mam dwie sprawy, pierwsza dotyczy mnie - może macie do polecenia jakiś dobry krem ujędrniający do biustu - ostatnio zauważyłam, że nie jest taki jaki bym chciała aby był
a druga to kwestia ubierania maleństwa na spacery - u nas w weekend było bardzo ciepło około 30 stopni - więc spacerowaliśmy ile się dało - Julka była ubrana w bodziak na długi rękaw i spodenki - nie była ani zgrzana ani chłodna, ale spacerując zwróciłam uwagę na to jak inne mamy ubierają maleństwa i byłam przerażona, welurkowe śpiochy bluzy polarkowe i ciepłe czapeczki - czy ja jestem mało odpowiedzialna czy to one przesadziły.

Ja ubrałam mojego tak samo jak piszesz czyli body długi rękawek i ogrodniczki krótkie i skarpetki.i nie wiem jak można tak dziecko przegrzewać!! Ja zastanawiałam się nawet nad bodami z krótkim rękawkiem!!

nata..u Nas w sobotę było cieplo ale nie goraco, więc Borys miał bodziaka z długim rekawkiem i spodenki, ale w nidziele już się gorąco zrobilo, więc ubrałam mu tylko bodziaka z kr. rękawkiem.

U nas jest teraz 22 stopnie i nie ma wiatru. Dziecię spaceruje na polku z wujkiem ubrane w bawełniane body z dlugim rekawkiem i połśpiochy.
Żadnej czapki ani welurkowych kurtek.

Z resztą jak Mała miała miesiąc spacerowałam z nią już bez czapki i z krótkim rękawkiem (były takie 2 dni upału prawie 30 stopni).

Dziewczynki ja również sie witam slonecznie... a u nas chorobowo troszke... emilka jaks jelitowke zalapala... ciagle ja upominam zeby do hani si enie zblizala... i ogolnie nerwowo... a do tegpopojawilo sie u mnieplamienie jakby okres:-( nie wiem czy to mozliwe ze tak szybko... ehhh

u mnie to samo...niby okres a jednak nie okres. wkurza mnie to, bo na jutro mam wizyte u gina i nie wiem czy odwołac czy nie, bo raz plamie a raz nic nie ma...wwrrr

reklama
U nas w cieniu było jakieś 24-25 stopni i Zosia w bodziaku na krótki rękaw i krótkich spodenkach. W domu leży w samym body i skarpetach

Do góry