reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
A no i nie napisalam o innym, pieknym, zagraniu tescia. Mianowicie ogladal zdjecia z naszego slubu. Stwierdzil, ze ladnie wygladalam, a po chwili dodal, ze jak kobieta urodzi pierwsze dziecko, to przestaje dbac o siebie. No myslalam, ze mu czyms ciezkim przyjebie. Zastanawiam sie jakby on wygladal po ciazy i porodzie przez cc, po ktorym jeszcze dlugo nie bede mogla zadnych cwiczen robic.

nasza wizyta u pediatry przebiegła całkiem dobrze. dostaliśmy różniaste preparaty... jako probiotyk biogaia i dicoflor - ten drugi dopiero jak BioGaia się nie będzie sprawdzać plus na receptę Debridat - to na jelitka, no i jeszcze fenistil w kropelkach na kropeczki na ciele. Oddałam mocz do analizy. Jutro mam zajęcia na SGH :eek: ale rano mam okienko więc skoczę odebrać wyniki małego - to 15 min drogi tramwajem, więc dam radę :-D

mam nadzieję, że te specyfiki w końcu pomogą... heh... aaaa co do lefaxu - u nas generalnie działa, ale... ale Kubuś sadzi po nim takie bąki, że aż wrzeszczy przy nich bo są takie silne... :eek: po raz kolejny sprawdza się przysłowie, że jak nie urok to sraczka... jak nie kolka to bolesne piardy :-p

Laski 3majcie jutro za mnie kciuki bo mam jutro zerówkę z Marketingu usług bankowych i z Zarządzania finansami w przedsiębiorstwie. w niedziele kolejne zeróweczki... heh... jak nie poród to sesja... ;-) całe życie pod górkę

JestemNauczyła się ssać piąstkę -a raczej trafiać nią bezbłędnie do buzi -i już nie woła o smoka tylko mlaska na cały dom... muszę spróbować czy faktycznie taka dobra:-D
ech super dzień
weekend ma być ciepły w końcu
Sebek tez juz zna droga raczka-buzia. dzis to zauwazylam i nie powiem, zeby mnie to cieszylo... smoczek tez jest ok, ale jak wypadnie, albo sam go wypchnie to piastka idzie w ruch. Kurcze, mam nadz ze go tego oducze, bo z palcami moze byc problem- bratanek mojego Sz ma juz przwie 5 lat i ciagla palce ssie i nie ma sily zby go tego oduczyc:no: a probowali juz chyba wszystkiego...

Bylysmy dzisiaj na kontroli i Kostucha wazy juz 5,5kg i mierzy 59cm... :-)
gratuluje. oby tak dalej rosla:-D

Jutro mam zajęcia na SGH :eek: ale rano mam okienko więc skoczę odebrać wyniki małego - to 15 min drogi tramwajem, więc dam radę :-D
Laski 3majcie jutro za mnie kciuki bo mam jutro zerówkę z Marketingu usług bankowych i z Zarządzania finansami w przedsiębiorstwie. w niedziele kolejne zeróweczki... heh... jak nie poród to sesja... ;-) całe życie pod górkę
a z kim masz? bo ja mialam z Grzywaczem i bylo spoko. zaliczenie bylo na auli glownej, wszystkie jego przedmity na raz, wiec duzo ludzi bylo i sciagac sie dalo - tylko jakby co, to nie daj sie zlapac! bo bedzie bieda, ale u nas byl sam na auli i prawie nie pilnowal, bo zrobil sobie wtedy tez seminarium, wiec zajety byl omawianiem prac z ludzmi, a nie pilnowaniem nas:-p
duzo masz jeszcze tych studiow?

O matko zielona teściowie to chyba czasami gorsi niż teściowe...
dobrze że mój do normalnych nalezy a mąż to po nim odziedziczył.

A tak w ogóle to witam was... widać że pogoda u mnie dzisiaj fajna bo dopiero mam czas. Poza tym mąż ma dzisiaj wolne i mamy dłuuuuuugi weekend. Oczywiście dzisiaj już objeździliśmy sklepy w poszukiwaniu kafelek na balkon i łóżka bo to co mamy nas wykończy... coraz częściej wstajemy połamani jak paragrafy jakieś... no i znaleźliśmy... ehhh 2100 zł za samo łóżko ale przynajmniej pożądny stelaż z 2 cm grubości listew a nie listewki jak piórka do tego jeszcze materac... ale co tam damy rade :-D

Ostatnia edycja:
Aga, dzieki ;)

No i wstydz sie sciagania, wstydz...

Pamietam jak moi studenci zalewali sie lzami, jak ich z egzaminu za sciaganie wywalalam. A teraz sa wdzieczni, bo do drugiego podejscia musieli sie nauczyc i im w glowach zostalo...

co racja to racja. To tak w ostateczności. 3 dni bez kupki to dla mnie dużo, choć podobno tydzień dziecię może nie robić i jest ok....
iza813 nastepnym razem Twoj sposob wyprobuje

u nas zdarzały się kupki co trzy dni - była nerwówka, ale Julka sama w końcu robiła - na częste kupki pomogła w naszym przypadku woda - dopajamy ją

nasza wizyta u pediatry przebiegła całkiem dobrze. dostaliśmy różniaste preparaty... jako probiotyk biogaia i dicoflor - ten drugi dopiero jak BioGaia się nie będzie sprawdzać plus na receptę Debridat - to na jelitka, no i jeszcze fenistil w kropelkach na kropeczki na ciele. Oddałam mocz do analizy. Jutro mam zajęcia na SGH :eek: ale rano mam okienko więc skoczę odebrać wyniki małego - to 15 min drogi tramwajem, więc dam radę :-D

mam nadzieję, że te specyfiki w końcu pomogą... heh... aaaa co do lefaxu - u nas generalnie działa, ale... ale Kubuś sadzi po nim takie bąki, że aż wrzeszczy przy nich bo są takie silne... :eek: po raz kolejny sprawdza się przysłowie, że jak nie urok to sraczka... jak nie kolka to bolesne piardy :-p

Ja też to podaje i u nas pomaga jest o wiele lepiej

Dziewczyny muszę się czymś podzielić. chciałam kupić ten polecany WINDI. Miałam u małego problem z kupkami i wiecie co... najstarszy sposób pomógł - termometr w dupalka. Przyjechała moja przyjaciółka - doswiadczona mama- trzy razy delikatnie wcisnęła, a mały własnymi siłami go wypychał i ,o dziwo bez żadnego napinania i stekania ,kupalek wypłynął! i to jaki! Dziś sama zabieg wykonałam, bo Adaś niespokojny, marudny i spać w nocy nie dał. A teraz.. takiego szczęśliwego dziecka dawno nie miałam :-D

To nie jest za dobry sposób a bynajmniej nie można tego czesto robić

U Nas też chwilunie....:-)

U mnie tyż

A ja dziś dziecku zrobiłam foto do dowodu , jedziemy do kraju UE więc mi paszporty nie potrzebne a za nie zresztą się płaci i musze jechać 30 km do paszportówki. dowody bezpłatne i u mnie na wsi robią .. mała sobie dała foto strzelić bo już sie bałam że albo będzie kimała, albo wyła a tu się ładnie uśmiechała i nie spała .

Jeny... biegałam dzisiaj jak kot z pęcherzem :-D sandałki dla Kubuli trza było zakupić coby się nie zaparzył, no i mamma do Zary musiała wpaść, bo inaczej by się pochorowała ;-)i klapki trzeba było kupić, bo latanie w sandałach na obcasie z wózkiem w upał uznałam za samobójstwo. Po południu spacerek z dzieciakami i czuję się wypruta na maksa. No a jutro rodzinka :tak: będzie wesoło.

Ba- dzięki za przepisy- na słodko ma być torcik, ale ponieważ brzmią smacznie, zrobię je na urodzinki Kubusia dla znajomych i dzieciaczków (w przyszłą sobotę). A co do stroju- może jakaś zwiewna apaszka, albo inny szal....

Agnieszka- u nas też urodziny w odcinkach- Kuba niby ma 9. czerwca, ale dla rodziny jutro, my będziemy go czcić 9. zaś dla dzieckaczków w przyszłą sobotę- włosy z głowy będę rwać.

Paulka- no mam nadzieję, że wyczerpaliście już limit! Proszę zdrowieć!!!!!!!!!!!

Zielona- teściu się 'postarał'- ale Meksykanie chyba są dość zabobonni... tak mi się przynajmniej zawsze zdawało. Chociaż u nas też ludziska mają niezłe pomysły :-D

reklama
Jeeestem

Dziecię się uspało samo hehehe:-)

a mama zjadła kolacyjkę:
-talerz zupy z soczewicy
-3 kawały mięcha z zupy
-2 wielkie kromy z szynką i serem żółtym
-talerz wątróbki drobiowej
KARMI
pękam w szwach....:eek::sorry2:

jestem ciekawa po jakim czasie dostaje się jedzonko do mleczka i jak moje dziecię to zniesie:-p choć to co zjadłam chyba nie powinno problemów zrobić (no ewentualnie soczewica =alergia)

o uciekam
miłych snów mamuśki:-)

Do góry