reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dziewczyny muszę się czymś podzielić. chciałam kupić ten polecany WINDI. Miałam u małego problem z kupkami i wiecie co... najstarszy sposób pomógł - termometr w dupalka. Przyjechała moja przyjaciółka - doswiadczona mama- trzy razy delikatnie wcisnęła, a mały własnymi siłami go wypychał i ,o dziwo bez żadnego napinania i stekania ,kupalek wypłynął! i to jaki! Dziś sama zabieg wykonałam, bo Adaś niespokojny, marudny i spać w nocy nie dał. A teraz.. takiego szczęśliwego dziecka dawno nie miałam :-D

Ja od kiedy zaczelam jesc po okolo kilogramie jablek dziennie,mam lepsze trawienie a synek robi dwie kupki dziennie,bez meczenia sie...

reklama
Dziewczynki mam pytanie czy zastanawiałyście sie już nad jakąs metoda antykoncepcji? I kiedy mozna o czyms myslec... JA karmie mala piersia i nie wiem co moge wybrać??

Witam i ja.Noc mamy troche lepsza bo moja dama usnela o 12 30 wiec jest o niebo lepiej.:-)
Ale jak tak czytam ze wasze szkraby spia od osmej czy od dziewiatej to cos mnie bierze.Kiedy ta moja maruda tez zacznie chodzic spac w tych godzinach?Chyba nigdy:-(
Obudzila sie o 3 na jedzonko pozniej o 6 a pozniej to juz byly tylko drzemki parominutowe i tyle.Mam dosc spac mi sie chce.Ona teraz odsypia ja tez sie chyba zaraz walne.

Co do tych jablek to ja tez jem duze ilosci bo super wspomagaja trawienie.Zawsze mialam zaparcia a po jablkach jakos lzej.
A w pampersach to dalej mam niespodzianki co przebieranie.

Forget jaka temperatura wody w basenie jest odpowiednia dla takiego maluszka?
Zastanawiam sie nad basenem ale na polu,bo tu juz nie raz widzialam takie male baczki ze sie kapaly,ale ja to troche bym sie bala.

nata a my jedziemy do Polski 3 tysiace kilometrow pod koniec czerwca bedzie miala dwa miechy i przeraza mnie ta podroz.Pocieszam sie ze ona lubi jezdzic samochodem to moze z przerwami jakos dojedziemy w trzech dniach.

A my dziś zapisałyśmy się na basen :-) Zaczynamy pływanie za tydzień, jak córa będzie miała prawie 3 miesiące. U nas zajęcia są dla całych rodzin, czyli idziemy całą trójcą.

Jedyny problem - w jaki kostium kapielowy wciśnie się matka-wieloryb:-D
Zazdroszczę!! U nas krytego basenu nie ma:-( Ewentualnie do Jawora lub do Polkowic możemy jeździć, ale nie wiem, czy tam zajęcia dla mam z dziećmi jakieś prowadzą.

w koncu jestesmy w domu, lezalysmy tydz w szpitalu
Zosia jeszcze ma katarek ale podobno katar u takich maluszkow dlugo sie leczy.
my to chyba mamy pecha:zawstydzona/y:
bo wyszlysmy ze szpitala w srode a ja w srode o 4 w nocy zaczelam sie zle czuc:biegunka, wymioty....meczylam sie tak az do21 zdecydowalam sie jechac do gle szpitala,Zosia z R zostala w domu a ja do szpitala,tam zrobili mi badania , dali kroplowke i okazalo sie ze zarazilam sie rotawirusem w szpitalu jak lezalam z Zosia:-(po kroplowce przeszlo, ale bylam wykonczona , 20h na nogach , nie dosc ze te potworne wymioty to jeszcze karmic musialam
ech nie jest nam latwo ciagle cos:-(
Bidulki.. Teraz już będzie tylko lepiej!!

Dziewczynki mam pytanie czy zastanawiałyście sie już nad jakąs metoda antykoncepcji? I kiedy mozna o czyms myslec... JA karmie mala piersia i nie wiem co moge wybrać??

gin odradził mi hormony... ech powiedział ze to zawsze do mleka się dostaje i ma wpływ na dziecko -a jeszcze na dodatek to dziewczynka więc on mi nie przepisze... jednyne co to moge pomyśleć o spirali na 3 lata...

Paulka bidulo... trzymam kciuki zeby już teraz było tylko dobrze

Jestem
moje dziecię dziś cały dzień śpi:eek: jestem ciekawa co będzie w nocy...

Nauczyła się ssać piąstkę -a raczej trafiać nią bezbłędnie do buzi -i już nie woła o smoka tylko mlaska na cały dom... muszę spróbować czy faktycznie taka dobra:-D
no i raz przekręciła mi się z brzucha na plecy:eek: jak się wystraszyłam:szok: dobrze ze z łóżka nie zleciała bo byłam przy niej ale tego się nie spodziewałam:no:

S poleciał na zakupy -wkurzył mnie tym nieziemsko bo miałam w planach ze po 20 pójdzie jak mała w kimę pójdzie a mama na bb posiedzi :-p

ech super dzień
weekend ma być ciepły w końcu

A moje dziecko nadal spi.Wykapalam ja ubralam tylko pampersa i spi az milo.Tylko co bedzie w nocy?
Z racji tego postanowilam wykorzystac czas i wkleilam zdjecia na zamkniety.Postanowilam sie troszke pokazac,bo ja to taki wstydek jestem.Goraco strasznie czekam az sie minimalnie ochlodzi i ide na spacerek ale to pewnie dopiero tak kolo 9 tej,bo wczesniej nie ma szans.
iza u Ciebie tez takie goraco???

paulka super ze juz w domku i ze wszystko dobrze.Jeszcze Ciebie cos musialo zlapac.
Ale teraz juz bedzie dobrze grunt ze malutka wyzdrowiala.

Co do antykoncepcji to ja nie wiem.Narazie gumka a potem nie mam pojecia.Polozna mi polecala tabletki ale po przeczytaniu postu 13x13 odniechcialo mi sie.Teraz to juz nic nie wiem.Moze plasterki.

reklama
A ja mam tescia na glowie juz 3 dzien. Jak to dobrze, ze juz dzis sobie jedzie... Niby nie wadzi, bo popoludnia spedza u rodziny, ale jednak...
Wczoraj w nocy Konstancja troche poplakala, bo goraco jak ..., a ona chcialaby spac, a nie mogla. Na co tesc wypalil, ze trzeba ja skorupka z jajka natrzec. Ja zroilam oczy wielkie jak strusie jaja. Na co on, ze moge nie wierzyc, ale jak dziecko styka sie z kims, kto byla na cmentarzu, to oddech zmarlego do dziecka sie przykleja i ono placze, a skorupka jaja to na placz najlepsze remedium. Moj malzonek polecial do kuchni po jajko. No zesz... Stwierdzilam, ze jesli mi sie do dziecka zblizy, to go i jego ojca za drzwi wywale i jajami obrzuce. Konstancje rozebralam, wlaczylam wentylator na maksa, wpakowalam ja do naszego lozka i cisza jak makiem zasial. Oczywiscie dzis rano tesc zapytal meza czy mala plakala w nocy, ten stwierdzi ze nie. Na co tesc sie pyta czy natarlismy dziecko jajkiem - maz musial potrzasnac glowa, ze nie, bo uslyszalam teatralny szpt tescia: "nie chciala...". No i chyba poczul sie urazony...

Do góry