reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Gosiek, Konstancja od samego poczatku spedza w klimatyzowanych pomieszczeniach sporo czasu - choc niestety w domu klimy nie mamy - i szczesliwie nic jej sie nie dzieje. Nie sadze zatem zeby Twojemu baczkowi zaszkodzilo. Ja tez myslalam, ze Kostka nie spi w nocy z goraca. Byloby to zrozumiale. Natomiast dziwne jest to, ze Ona swietnie spi w ciagu dnia, mimo ze jest znacznie cieplej. Mysle, ze taki juz jej urok i mam wielka nadzieje, ze jej sie odmieni. Dzis przespala caly dzien, nie domagajac sie nawet jedzenia. Mi piersi pewnie niebawem eksploduja. obudzilam ja kilka razy, a ona cium cium dwa razy i kima.

reklama
dzis Sebastian przeszedl samego siebie!! poszedl spac wieczorem po karmieniu o 18. Spal sobie grzeczniutko, az do 21 kiedy to stwierdzil, ze jest glodny. Dostal wiec co nieco na zab i bez awantur czy marudzenia zasnal znowu. Jedynie zmiana pieluchy mu nieco nieodpowiadala, ale tylko troszke pomagudzil. i tak sobie moje dziecie przespalo az do 2,15:-) Teraz tez tylko na karmienie sie obudzil - pielucha, jedzenie i znowu spanko. Od kiedy On taki grzeczny?:-p
ps-szkoda mi go tylko z powodu tej cholernej czkawki:wściekła/y: co prawda miewa ja juz znacznie rzadziej niz wczesniej, bo 2-3 razy w ciagu doby, ale nadal sie biedak meczy. Mam nadz, ze szybko z niej wyrosnie:tak:

Maz sobie polecial do Pl a ja zdaje swoj 1szy w zyciu test z "samodzielnej obslugi dziecka" i to wlasnego:szok::-D Jak narazie idzie nam calkiem przyzwoicie. Mam nadz, ze Maly nie zacznie nagla "tesknic" za tatusiem:-p Jakos to bedzie, byle do poniedzialku;-):-)

u nas co z ta nocka nie wesolo. małemu chyba gorao bo tak słabo spi. budzi mi sie co 1.5 godz. troszke pocmoka i lezy lezy i zasypia /
a najgorsze jest to ze strasznie mecza go pierdziochy. marudzi wtedy strasznie. u was tez tak jest? u mnie od jakiegos tyg małemu ciagle to nie daje spokoju... nie wiem czy tak juz ma czy cos jest nie tak.
teraz własnie skaczyl cmokac i podsypia

mamy za sobą pierwszą dłuższą podróż Julki - przez dłuższą rozumiem 125km w jedną stronę. Podróż spokojnie mała całą przespała - potem w ciągu dnia prawie zero sunu - wszystko nowe, nowe twarze (odwiedziliśmy rodzinę) w drodze powrotnej Julka też spała, ale za to w domku marudna, płacząca - chyba jednak za dużo wrażeń jak na takie maleństwo - nie mogliśmy jej uspokoić.

reklama
Jestem wyspana:-D
Alicja poszła spać o 20 wstała na papu o 3 i do 7 spała:-)
później dospałyśmy jeszcze we dwie do 8.40
teraz leży i daje mamie popisać do e ciotek:-D

prysznic zaliczony sniadanie też teraz wsuwam ciacha maślane:-p

nata my 24 jedziemy 450km... i zobaczymy jak o będzie...

aga ciesz się i nie zastanawiaj dlaczego mały tyle spi bo wykraczesz...

fionka u nas pierdziochy też są męczące ech minie to mam nadzieję... tyle ze okazało się że w nocy mała nie kopie przez brzuszek a przez gorąca:sorry2: odkrywam jej nóżki i ma przykryty ylko brzuszek całą noc...

uciekam do mojej pociechy:-p

Do góry