reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Czy Ty się dobrze czujesz?

Co ma katolicyzm do trucia własnego dziecka? Wiem że na forach internetowych piszą różni ludzie, ale kobieto opamietaj się. Nie dośc że jesteś niekulturalna, to piszesz jakieś totalne bzdury. Dyskusja dotyczyła tego, czy kobieta może pić i palić w ciąży, a nagle pojawia się jakaś wariatka która pisze o tym, że ma nadzieje ze ktoś nie miał orgazmu podczas płodzenia dziecka...

Brak słów:no:

13x13 to kobitka z dużym poczuciem humoru, ale przyznaję, że troszeczkę się zagalopowała...

reklama
Dla mnie to się nazywa słabość charakteru. Mam stresującą pracę, zajęcia poza nią, wystepuję na konferencjach. Staram się relaksować, nie przenosić stresu na dziecko, ale na pewno nie paląc papierochy! Nie sięgnę po alkohol i papierosa żeby truć dziecko

Widok matki z brzuszkiem i przyklejonym petem jest po prostu obrzydliwy! Fajnie jest sobie robić takie tłumaczenia, żeby usprawiedliwić własną słabość.

święte słowa..
wszelkim wymówką stanowcze NIE
dbajmy o swoje dzieci

Czy Ty się dobrze czujesz?

Co ma katolicyzm do trucia własnego dziecka? Wiem że na forach internetowych piszą różni ludzie, ale kobieto opamietaj się. Nie dośc że jesteś niekulturalna, to piszesz jakieś totalne bzdury. Dyskusja dotyczyła tego, czy kobieta może pić i palić w ciąży, a nagle pojawia się jakaś wariatka która pisze o tym, że ma nadzieje ze ktoś nie miał orgazmu podczas płodzenia dziecka...

Brak słów:no:

Nie zniżę się do Twojego poziomu obrażania ludzi.
A chodzi o skrajności -zachowujesz się jak ktoś z misją a tak naprawdę Twoje zdanie obchodziło każdego raz -drugi był nudny a trzeci to już nawiedzenie. To nie była dyskusja bo dyskusję już dawno wszyscy zakończyli. Nie wiem co było niekulturalne -na pewno było szczere.
Idź do lekarza nich Ci coś na uspokojenie przepisze albo zajmij się jakąś robotą zamiast się unosić -to będzie zdrowsze dla dziecka niż wczuwanie się w wypowiedzi na forum.
Trochę dystansu

Nie zniżę się do Twojego poziomu obrażania ludzi.
A chodzi o skrajności -zachowujesz się jak ktoś z misją a tak naprawdę Twoje zdanie obchodziło każdego raz -drugi był nudny a trzeci to już nawiedzenie. To nie była dyskusja bo dyskusję już dawno wszyscy zakończyli. Nie wiem co było niekulturalne -na pewno było szczere.
Idź do lekarza nich Ci coś na uspokojenie przepisze albo zajmij się jakąś robotą zamiast się unosić -to będzie zdrowsze dla dziecka niż wczuwanie się w wypowiedzi na forum.
Trochę dystansu
ja tutaj cie rozumiem, mial byc to zart na dzien dobry a ktos to przyjal baaardzo do siebie.... widze ze niektore z nas wstaly lewa nozka ;)....
ojjjc poprawy humorku wszystkim zycze :)....

Aniash2 witaj też mam termin na 06.04.

Sonia84
"W poniedziałek byłam u lekarza i wyliczył mi termin na 20.04 i byłoby super gdyby dzidziuś pojawił się na świecie tego dnia, ponieważ byłby prezentem urodzinowym dla starszego braciszka".

Mój brat urodził mi się na 4 urodziny i powiem Ci, że nie było to dla mnie szczęście – mamy nie było bo była w szpitalu a przecież ona wtedy dla mnie była najważniejsza i do tego co roku rodzice obiecywali mi, że w następnym roku już będę miała sama urodziny.

Pewnie każde dziecko jest inne, ale ja zawsze chciałam mieć ten jeden dzień w roku tylko mój, jak inni. On był młodszy więc i ważniejszy i tak co roku. Teraz oczywiście gdy ja mam 31 a on 27 lat to w niczym nie przeszkadza – urodziny mamy z reguły tydzień po tygodniu albo razem :)

dziewczyny dajmy temu spokój. Przeciez nikt nie poddaje w wątpliwość faktu że picie i palenie (I nie tylko w ciązy) jest szkodliwe!!! Każdy sie z tym zgodzi w 100% ale czy naprawdę przekrzykiwanie się kto ma więcej a kto ma mniej racji, co komu wolno a co nie jest sensowne? Dla mnie rada jest wspaniała ale narzucenie komuś własnej woli lub obrzucanie się błotem bo ktos ma inny pogląd jest zachownaiem beznadziejnym.
Czy my nie możemy sie skupić na czymś przyjemniejszym :cool:
No więc jakie macie plany na Święta Bożego Narodzenia??
Czy dziewczyny które mieszkają daleko od rodzin będą jechać??
W końcu brzuszki będziemy miały całkiem niezłe prawda??

pisac tiu szybciutko :-)

Witam Kwietnióweczki :)
Mój termin to 6.o4.2010

Witaj laska :-D

Oby się chłop opamietał wkońcu bo niestey alkohol to głupia rzecz pity codziennie . Miałam w rodzinie osobę która tak sobie piwkowała codziennie i potem już musiała piwkować . jak zobaczysz ze chłop przegina działaj póki nie bedzie za późno . Sa poradnie psycholodzy którzy może przemówią mu do rozumu i nie ma tu się czego krępować . Tylko nie myśl że robie z Twojego chłopa alkoholika , wiem tylko ze miedzy piwkiem dla rozrywki a nałogiem czasami jest krótka droga:-(

Widze że Ty 13 jesteś z Wawy ? Jest jeszcze jakas laseczka z Wawy ?Pytam bo na Szymkowym watku sie spotykam z dziewczynami do tej pory ( a zaczełysmy w 4 miechu ) więc może kiedyś i my sie spotkamy .?

Jestem tego samego zdania co Ty - od codziennego piwka do alkoholizmu niedaleko... ale moj chlop tego nie widzi... ostatnio codziennie jest piwko, czasem piwko + kieliszek (dwa) czegos mocniejszego...

Ja jestem z Warszawy
:tak:

apropos zachcianek moja siostra naczytała się w gazecie że w którymś miesiacu ciąży rowija się mózg (już nie pamiętam - ale to chyba był 5) i nalezy w tym czasie jeść dużo suszonych moreli - ta sie tak tym przejeła że jadła te morele przez cały dzień małymi porcjami Było jej niedobrze na sam ich widok ale jadła bo podobno to dobrze wpływa na dzidizę, lekarz ładował w nią tez dużo witamin i w 6 mies okazało sie że serduszko maleństwa przestało bić. Po sekcji lekarz stwierdził ze zbyt duza dawka witamin i minerałów spowodowała niewydolność narządów i kruszynka nie przeżyła. :szok::szok::szok:
więc nie ma co prrzesadzać też w drugą stronę.

Straszna historia
:-(

witam

narazie nie mam czasu nadrobic zaleglosci, zaraz ide na badania, noc mialam z glowy, dzidzia tak mi naciskała na nerw, ze juz nawet na plecach nie mogłam lezec, a zeby sie ruszyc to mogłam pomarzyć. Ide dzis zrobic badania mniedzy innymi na glukoze, zobaczymy co z tym cukrem, ale nie jestem dobrej mysli, niestety.

Trzymajcie sie cieplo

Jak to jest z lezeniem na plecach? Ja dosc czesto leze, ale boli mnie wtedy brzusio... Jak sie przekrecam na boki to tez boli... Ale jak leze na plecach to po chwili zaczynam czuc jakbym miala kamien w podbrzuszu
:shocked2:

Mam pytanie czy was też boli pęcherz? ja wstaje w nocy dość często do toalety a jak już się obudzę to jest tak pełny że lecę szybciorem i boli:szok::szok:

Aniam141 jestem z Wawy -i nie mam nic przeciwko spotkaniu jak tylko przestanie mnie mdlić na widok każdej knajpy w mieście:-)

Mnie tez boli pecherz, budze sie i mam wrazenie, ze jest przepelniony.

A moze spotkanie nie w knajpce tylko na jakims wspolnym spacerze????

dziewczyny dajmy temu spokój. Przeciez nikt nie poddaje w wątpliwość faktu że picie i palenie (I nie tylko w ciązy) jest szkodliwe!!! Każdy sie z tym zgodzi w 100% ale czy naprawdę przekrzykiwanie się kto ma więcej a kto ma mniej racji, co komu wolno a co nie jest sensowne? Dla mnie rada jest wspaniała ale narzucenie komuś własnej woli lub obrzucanie się błotem bo ktos ma inny pogląd jest zachownaiem beznadziejnym.
Czy my nie możemy sie skupić na czymś przyjemniejszym :cool:
No więc jakie macie plany na Święta Bożego Narodzenia??
Czy dziewczyny które mieszkają daleko od rodzin będą jechać??
W końcu brzuszki będziemy miały całkiem niezłe prawda??

pisac tiu szybciutko :-)

no to ja na Boże Narodzenie bede sie objadała pysznym barszczykiem na zakwasie mojej mamuni, pożerała blaszki ciasta marchewkowego mojej siostry oraz otwierała wszystkie prezenty, które mi przyniesie mikołaj, bo przeciez jestem najgrzeczniejsza na całym siwecie i nie mam zadnych watpliwosci, że zasłużyłam :-D:-D

reklama
Trochę dystansu

Tym razem w końcu powiedziałaś coś do rzeczy :tak: rzeczywiście za bardzo się wczułam - po prostu nie mieściło mi się w głowie że wśród internatutek udzielających się na forach nt porodu i ciąży są takie, które usprawiedliwiając swoje nałogi tłumaczą, ze to nie szkodzi dziecku... A jednak - ciemnogród nadal kwitnie, nawet w dobie szerokopasmowego netu;-)

A teraz zmykam, mamom nie trującym swoich dzieci życzę miłego dnia, a tym starającym się o wady u dziecka - miłego zaciagniecia się dymkiem i smacznego piwka ;-)

Do góry