reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
witam

narazie nie mam czasu nadrobic zaleglosci, zaraz ide na badania, noc mialam z glowy, dzidzia tak mi naciskała na nerw, ze juz nawet na plecach nie mogłam lezec, a zeby sie ruszyc to mogłam pomarzyć. Ide dzis zrobic badania mniedzy innymi na glukoze, zobaczymy co z tym cukrem, ale nie jestem dobrej mysli, niestety.

Trzymajcie sie cieplo

forget-me-not - swiete slowa, w 100% popieram
i uwazam ze kazdy powinien tutaj pisac to co uwaza, i na jaki temat wlasnie ma sie ochote wypowiedziec.
coyote - glowa do gory, wszystko bedzie ok, trzymam kciuki
ewka84 - juz niedlugo sie to skonczy! ja tez jeszcze nieraz mam takie dni ze nie mam sily na nic i zle mi jakos ogolnie, ale nastepnego dnia jest znowu wszystko super :tak:
pozdrawiam was wszystkie i zycze milego dnia

Ja uważam że jesli matka jest w stresie to lepsze dla dziecka jest zapalenie papierosa przez matkę albo nawet wypicie piwa niż utrzymywanie stresu przez np cały wieczór?
Wiele jest przypadków że matki w stresie tracą swoje maleństwa a przez jednego papierosa czy piwo wcale nie wiadomo czy może się coś stać. Owszem prawdopodobieństwo wzrasta ale czy prawdopodobieństwo że coś sie stanie z dzidziem w trakcie jak matka się denerwuje nie jest aby większe? Niech się każdy nad tym zastanowi.....i podejmie decyzję sam...

Dla mnie to się nazywa słabość charakteru. Mam stresującą pracę, zajęcia poza nią, wystepuję na konferencjach. Staram się relaksować, nie przenosić stresu na dziecko, ale na pewno nie paląc papierochy! Nie sięgnę po alkohol i papierosa żeby truć dziecko

Widok matki z brzuszkiem i przyklejonym petem jest po prostu obrzydliwy! Fajnie jest sobie robić takie tłumaczenia, żeby usprawiedliwić własną słabość.

forget-me-not: zgadzam sie z Twoim postulatem, ok o używakach było już dużo, ale podtrzymuję twierdzenie, że to forum jest do dzielenia się wszystkim, i radościami i troskami. Myśl pozytywnie, głowa do góry itp. wiadomo, że to potrzebne, że musimy się podnosić n duchy, ale jednocześnei dajmy się wygadać każdemu kto ma problem, kto ma ajkieś nowe informacje, ciekawostki na temat szkodliwości czegoś lub dobroczynnego działania dla ciężarnych, czemu nie?
Kobietyw ciąży mają mnóstwo lęków i obaw o swoje dziecko, gdzie mają je wyrazić jak nie na forum.
Nie ograniczajmy tego forum tylko do: Don't worry, be happy, bo tego "worry" w ciąży jest napawdę duuuużo.

Tylko się witam, bo ostatnio weny brak.
U nas wszystko ok. W przyszłym tygodniu wizyta u gin.
Podczytuję na bieżąco. O piciu i paleniu też.
Myślę, że warto czasami kogoś dla jego własnego dobra op...ć ;-)

MIŁEGO DNIA MAMUŚKI!

Witam się piątkowo -ten czas tak szybko leci że gdzieś mi jeden dzień zniknął:eek: miałam ssanie w nocy ale uparłam się że nie zjem nic i pół godziny się męczyłam z zaśnięciem:confused2::confused2::confused2:
Mam pytanie czy was też boli pęcherz? ja wstaje w nocy dość często do toalety a jak już się obudzę to jest tak pełny że lecę szybciorem i boli:szok::szok:

Mamusia87
szczerze pierwszy raz się natknęłam na zagadnienie urodzenia łożyska -a to chyba w sumie dość istotne wiedzieć co nas czeka. To taki dziwny temat tabu:confused2: poród, nacinania itp -wszystko opisane a co później:no:

Kici69 dobry pomysł z przepisem -też mam smaka:-p

Elvie3 dobrze! niech szaleją -przynajmniej i nam będzie przez te parę miesięcy lepiej -bo później podejrzewam że pójdę w odstawkę...:shocked2: mój S już jak patrzy na łóżeczka dziecięce to tak sobie kombinuje "my tu ze smerfetką się zmieścimy, bajki sobie poczytamy -a mama w sypialni ma łóżko":confused2::confused2::confused2::confused2:

Jesteś aniołkiem -potwierdzam -pac przez łeb:-p

Aniez dziękuję za przepis:tak:

Studiująca mama no jest lepiej ale nie bosko jakoś:no: gotowanie mnie odrzuca, posiłki jem na raty, nudności mam wieczorem ale już zdecydowanie lżej jest:tak:

Olapolap życzę wytchnienia dzisiaj i odpoczynku:tak:

Aniash2 witaj!!!! gratuluję i Tobie:-D:-D:-D

Karola322;-)

Aga2010 masz rację -wszystko z głową i będzie dobrze:tak:

Kwiatuszek ja mam taki pokaz slajdów o coli -nie wolno po jej wypiciu myć zębów bo zedrzesz szkliwo, a popicie miętówki colą grozi wzdęciem żołądka i chorobą i takie tam. Ale to chodzi o to że dla zdrowego żołądka jest szkodliwa ale w ciąży są w nim kwasy przez które mamy mdłości i cola je neutralizuje:tak:

Aniam141 jestem z Wawy -i nie mam nic przeciwko spotkaniu jak tylko przestanie mnie mdlić na widok każdej knajpy w mieście:-)

Sonia84 szpitale mi się średnio kojarzą -wybiorę się tam w kwietniu prosto na porodówkę:tak: przynajmniej wszystkie badania Ci porobią

Forget me not
witaj. Żeby mieć znerwicowane dziecko nie trzeba pić i palić -wystarczy być histeryczna babą w ciąży i dziecko będzie jakie będzie. Gratuluję rzucenia fajek. Nie dawaj pozwolenia -i tak nikogo to nie obchodzi

Ewka84 mi colę zalecił lekarz więc gdybanie innych osób sobie odpuszczę. Odpoczywaj i mam nadzieję że już niedługo poczujesz się lepiej

Zielona maupa
hahahahaha super post!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D masz rację -zalać się w trupa z paczką fajek hahahaha:-D:-D:-D:-D:-D

nic to nie dało -nie palące i nie pijące uświadamiają jak szkodliwe jest palenie i picie!!!! to moze te nawiedzone katoliczki tutaj przyślemy i powiedzą tym które wpadły że są grzesznicami? a fe wstydźcie się wogóle wszystkie -mam nadzieję ze nie miałyście orgzmu podczas płodzenia potomka a jak już to odpokutowałyście solidnie :-D:-D:-D:-D

Anik567 frytki:szok::szok::szok::szok: no coś Ty to tłuste cholesterol i wogóle:szok::szok::szok::szok: sałatę trzeba było zjeść z ekologicznej uprawy -co Ty dziecku fundujesz hahahahaha:-D:-D:-D:-D przyłączam się do Ciebie

Coyote nie ma czego nadrabiać:no::no: nic ciekawego oprócz paru postów z przepisem na pizzę (super) i pozytywnymi myślami -reszta lipa

Malena81 witaj.

Piać o wszystkim? ok przyznać się która ma nadwagę?

Kobiety cierpiące na otyłość już przed zajściem w ciążę, mają większe szanse urodzenia dziecka z wadami mózgu i rdzenia kręgowego, zwłaszcza jeśli mają tendencję do nadwagi typu jabłko.
http://www.dieta.pl/zdrowie/ciekawostki/otylosc_matki_zwieksza_ryzyko_wad_w-408.html

I co która pomyślała o tym przed ciążą żeby zgubic parę kilo? żadna?
Zepsułyście mi humor tym biadoleniem. Idę stąd

Dzieńdoberek 13x13 :)... wiec tak:

Jesteś aniołkiem -potwierdzam -pac przez łeb:-p
-i to porzadnie, tak bys nie musiala drugi raz tego zrobic :D!!

Kwiatuszek ja mam taki pokaz slajdów o coli -nie wolno po jej wypiciu myć zębów bo zedrzesz szkliwo, a popicie miętówki colą grozi wzdęciem żołądka i chorobą i takie tam. Ale to chodzi o to że dla zdrowego żołądka jest szkodliwa ale w ciąży są w nim kwasy przez które mamy mdłości i cola je neutralizuje:tak:
-mi sie wydaje ze pomimo iz jest dosc szkodliwa.... pijemy ja kiedy juz czujemy ze nie damy rady z tym zoladkiem, a poza tym, ktora z nas pija ja codziennie i to po dwa litry?? zadna... a dwa łyki na nudnosci nie zaszkodza tak odrazu(??)

Forget me not
witaj. Żeby mieć znerwicowane dziecko nie trzeba pić i palić -wystarczy być histeryczna babą w ciąży i dziecko będzie jakie będzie. Gratuluję rzucenia fajek. Nie dawaj pozwolenia -i tak nikogo to nie obchodzi
- Moje bedzie mega nerwus - ten moj P poki go nie zobaczyl to kochal robic mi na zlosc i mnie denerwowac - ile ja sie przez tego debila naryczalam...
ufff:wściekła/y:... ale ostatnio mi ustepuje.... wiec ma szczescie ze nauczyl sie tego....
ja bylam nerwusiata - mama miala starszne problemy z moim tata jak byla ze mna w ciazy :)...

nic to nie dało -nie palące i nie pijące uświadamiają jak szkodliwe jest palenie i picie!!!! to moze te nawiedzone katoliczki tutaj przyślemy i powiedzą tym które wpadły że są grzesznicami? a fe wstydźcie się wogóle wszystkie -mam nadzieję ze nie miałyście orgzmu podczas płodzenia potomka a jak już to odpokutowałyście solidnie :-D:-D:-D:-D

-no ja pokutuje do tej pory za moj mega orgazm :-D:-D:-D!!! hahahaha
i ksiedza jeszcze nam trza :-)!!!

Anik567 frytki:szok::szok::szok::szok: no coś Ty to tłuste cholesterol i wogóle:szok::szok::szok::szok: sałatę trzeba było zjeść z ekologicznej uprawy -co Ty dziecku fundujesz hahahahaha:-D:-D:-D:-D przyłączam się do Ciebie
-No zamiast frytek trza bylo wziac salatke z MC :D!!! ja tam zawsze ja biore z sosem vinegree czy jakos tak :-D!! (ciekawe czy zdrowsza ona jest od tych frytek??)

I co która pomyślała o tym przed ciążą żeby zgubic parę kilo? żadna?
Zepsułyście mi humor tym biadoleniem. Idę stąd
-Oj nie marudz i wracaj :-D:-D:-D!!

Czy Ty się dobrze czujesz?

Co ma katolicyzm do trucia własnego dziecka? Wiem że na forach internetowych piszą różni ludzie, ale kobieto opamietaj się. Nie dośc że jesteś niekulturalna, to piszesz jakieś totalne bzdury. Dyskusja dotyczyła tego, czy kobieta może pić i palić w ciąży, a nagle pojawia się jakaś wariatka która pisze o tym, że ma nadzieje ze ktoś nie miał orgazmu podczas płodzenia dziecka...

Brak słów:no:

reklama
No to żeby było o jedzeniu, a nei piciu i paleniu, podam Wam przepis an bardzo smaczną i zdrową sałatkę, która jest idealna na śniadanie i bardzo sycąca:

7 łyżek błyskawicznych płatków owsianych zalac odrobiną wrzątku, tak żeby je nakryć tą wodą,

w tym czasie rozdrobnić nożem około 7 orzechów włoskich

dodajemy też bakalie, co kto ma, ja daje kilka suszonych żurawin (dobre na drogi moczowe) i rodzynki

łyżka miodu

kilka kropli soku z cytryny

starte na tarce jabłko, może być też inny owoc, np. banan jest pycha, kiwi lub nawet owoce z kompotu, co kto ma, ja najbardziej lubię jabłko

i zalewamy mleczkiem ile kto lubi

mnóstwo witaminek i pycha

Do góry