reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Czesc mamusie.Jak u nas dzisiaj goraco.Nie da sie wytrzymac.Moj wzial mala na spacer a ja wpadlam na komp bo od dwoch dni nie mam czasu,bo mala nie spi tylko marudzi.Dodam ze moj m tez z tych co lubia spacerowac autem.
Dziewczyny czytajac was postanowilam ze tez sie napije piwa bo kiedys martwilam sie bo tak jakos malo bylo i laktator nawet nie dzialal,wiec wczoraj wypilam i obudzil mnie taki bol w nocy ze masakra.Chcialo mi jednego cycka rozwalic.Cala bylam mokra z wkladki az lecialo.No i musialam reka odciagac bo chyba laktator sz...g trafil.Nie chce ciagnac.Powiedzialam nigdy wiecej piwa.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Agnieszka ale bym zjadla takie ciacho odpustowe narobilas smaka tym odpustem.Mnie ominie odpust jak bede w Polsce bo jest w sierpniu a ja bede w lipcu wiec nici z ciacha.:no:

monia zazdroszcze zapalu do pracy.U mnie w szafie to nie wiem gdzie co lezy a tak sie nie chce za to zabrac.Ostatnio to tylko sprzatam co z grubsza zeby sie nie zabic.Ech ten len,ale moze przez ten gorac mi sie nic nie chce?
Milego dzonka.

reklama
Wysmarowałam głowę oliwką tak jak radziłyście. Tego jest malutko, nie wygląda to źle. Mam nadzieje, że szybko przejdzie

Maonka- powinno zejść, ale powtórz zabieg ze 3 razy, żeby wszystko dokładnie wyczesać.

13x13 Bartuś 'poleciał' dokładnie tym samym rytmem.

Aniam, Agnieszka temat piwny się pojawił- w krajowej produkcji nie gustuję, ale zimnego Duvela, albo innego belgijskiego piwka tobym się napiła ;-) Jeszcze lampka czerwonego wina za mną chodzi :-)

Justa- co z malutką???

Agnieszka Sz-r nie wiem, czy pytałaś na tym wątku (tak jak 13x13 postuluję o pospinanie wątków i może jakieś porządki, archiwum... ja się zaczynam gubić i ciężko tu cokolwiek znaleźć) w drugim miesiącu życia możesz podać Lakcid- sprawdziłam Kuba miał 6 tygodni, jak lekarka zaleciła podawanie flory bakteryjnej.

Powiedzcie mi kochane- jak podajecie herbatkę koperkową, bo ja do tej pory sama piłam, a dzisiaj chciałam dać smokowi, ale on nie chce jej wypić :-(

Monia no pada :wściekła/y: i podobno cały tydzień ma padać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Łudzę się, że nie trafili z pogodą! Ciepło zapowiedzieli na 12 czerwca :wściekła/y: No powoli zaczynam mieć dosyć!

Obiad się robi, zaraz zjemy i jedziemy do galerii :no: no bo w taką pogodę to ja nie mam pomysłu co z bydlątkami zrobić.

Witam;-)

Nasz Motylek dzisiaj skończył miesiąc:-)

Wczoraj przy kąpaniu małej zauważyliśmy taką czerwoną plamkę na lewym ramieniu. Myślałam, że to znak po szczepionce, ale M. w necie wyszukał, że to naczyniak malinka. Pojawia się częściej u dziewczynek zwykle między 3 a 4 tygodniem życia i nic z nim nie należy robić - podobno sam zniknie.
Czy któreś Wasze dzieciaczki też tak mają?
We wtorek idziemy do lekarza na bilans miesięczny, zobaczymy co nam powie;-)

Dziś M. wymyślił ważenie małej - położył przewijak na wagę elekroniczną, przewijak ma 2,9kg. Następnie ułożył na nim Lenkę. Lenka waży 4500. To dużo czy mało jak na miesięczne dziecko? Położna nam ostatnio powiedziała, że Lenka jest raczej drobna, długa się robi ale specjalnie nie tyje, choć do chudych bym jej raczej nie zakwalifikowała;-)

Dziewczyny moje dziecko od dwoch dni nie spi w dzien.Wstaje o 10 i usypia dopiero o 12 w nocy.Robi sobie tylko drzemki 10 minutowe i to tylko ze dwie i tyle.Czy to jest normalne.Dodam ze jak nie spi czyli prawie caly dzien jest marudna i placze i w ogole nie wie czego chce.Dodam ze dostala strasznych potowek cale cialko ma zwalone.Powiedzcie czym moge to zlikwidowac???Narazie sypie pudrem i tyle nie wiem czy to dobrze czy nie.

Kochana, jak u Was tak gorąco, to potówki pewnie z tego....i mała pewnie dlatego marudna (jeśli nie są to kolki, of kors)...ja bym ją poiła dużo wodą lub inną herbatką, może mała spragniona...a na potówki nie pamiętam co się robi, mam nadzieję, że inne mamy pomogą....

Powiedzcie mi kochane- jak podajecie herbatkę koperkową, bo ja do tej pory sama piłam, a dzisiaj chciałam dać smokowi, ale on nie chce jej wypić :-(

moja ciągnie aż miło z butelki, ok. 1/2-1 godz. przed kapielą :-) może nie umie ssać smoka z butli ? bo moja na początku nie umiała, ale się szybko przekonala :-)
muszę ten lakcid chyba dziś zapodać, bo już mam dosyć tej mojej marudy...ech...

Dziś M. wymyślił ważenie małej - położył przewijak na wagę elekroniczną, przewijak ma 2,9kg. Następnie ułożył na nim Lenkę. Lenka waży 4500. To dużo czy mało jak na miesięczne dziecko? Położna nam ostatnio powiedziała, że Lenka jest raczej drobna, długa się robi ale specjalnie nie tyje, choć do chudych bym jej raczej nie zakwalifikowała;-)

sto lat dla Motylka!

Moja waży 4700 i ma 6 tyg, wszyscy mówią, że duża i pyza, więc wydaje mi się że jak najbardziej u Ciebie ok! a zawsze możesz sprawdzić w siatkach centylowych (np. w książeczce zdrowia)...
hehe numer z wagą też mamy podobny :-)

no pada, pada i pada i pada.......

i nie mam jak na dwor z moja mala mega maruda wyjsc i szlag mnie trafia...a duza maruda sie pobeczala, bo mial byc festyn, zaczelo padac i festyn odwolali....ech co za marudny dzien....

Dziewczyny jesli podajecie dzieciom herbatki na kolki u wzdecia maluchom,to kiedy to robicie przed czy po jedzeniu ???

naturalnie po jedzeniu, aby maleństwo nie miało sztucznie pełnego brzuszka przed karmieniem. dajemy mu albo koperkową, albo ułatwiającą trawienie albo uspokajającą, wszystkie trzy hippa

Witam;-)

Wczoraj przy kąpaniu małej zauważyliśmy taką czerwoną plamkę na lewym ramieniu. Myślałam, że to znak po szczepionce, ale M. w necie wyszukał, że to naczyniak malinka. Pojawia się częściej u dziewczynek zwykle między 3 a 4 tygodniem życia i nic z nim nie należy robić - podobno sam zniknie.
Czy któreś Wasze dzieciaczki też tak mają?
We wtorek idziemy do lekarza na bilans miesięczny, zobaczymy co nam powie;-)

elvie wszystkiego naj dla Lenki :-)

a co do tej czerwonej kropki... nasz też ma na lewym ramionku :eek: myślałam że to po szczepionce... :eek: nasz Kubuś waży już 5600 :-) no ale on był wielki jak się urodził :-D

Aniash
- ciesze się, że u was lepiej. Czyli jednak przechodzicie na butelkę...? nie martw się, najważniejsze że maleństwo już nie cierpi... zobaczysz będzie coraz lepiej :-) co do butelek i sterylizacji - rada naszej położnej nie sterylizuj za każdym razem butelek bo "wyhodujesz" alergika, wystarczy myć w gorącej wodzie z mydłem a sterylizować np co drugie trzecie karmienie ;-) u nas sprawdza się sterylizacja w mikrofali w sterylizatorze od laktatora :-D

reklama
kurcze a nasz Kubalek podnosi główkę już od dawna... nawet położna była w szoku... :eek: on w ogóle od początku jakoś tak za szybko się rozwija... poza tym nie dość że on główkę sam podnosi, to on ją utrzymuje przez dłuższy czas w górze... on już w 2tyg sam odkręcał główkę na boki w zależności jak miał ochotę.

Do góry