Witam serdecznie i już na wstępie życzę miłego dnia i pozytywnych myśli:-)
S dziś rano obudził mnie gadaniem a rozmawiał z kim? z naszym szkrabem -pytał czy śpi i czy mu ciepło w brzuszku
oszalał odkąd nasz brzdąc pomachał do Niego na USG:-)
Kasiaasia4 witaj -wszystko będzie dobrze -jeśli ten cud sie przytrafił to teraz musi trwać!!!! trzymam kciuki
Ewka84 dokładnie
takie polskie -zamiast radości szukać dziury w całym. To tak jak z tymi starymi babami które są zdrowe że niejednego przeżyją a z nudów po lekarzach latają i w kolejkach do przychodni stoją -najpierw żeby marudzić że kolejki długie, później ze terminy kosmos a na koniec ze lekarz im nic nie pomógł;-)
Tu jest coś o łożysku
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,1326732.html
Aniam141 ja pomimo że przybyło mi 0,5 kg nie mieszczę się ze względu na mój brzuszek
większe spodnie odstają w nogach i pupie ale przynajmniej brzunia nie cisną
a jeśli chodzi o zachcianki czy zdrowe rzeczy w ciąży -moja koleżanka jak rusza samochód to prawie klęka przed rurą wydechową
tak jej pasuje ten smród że chora jest
to chyba też polskie ze innych oceniamy zamiast się sobą zająć
Jesteśaniołkiem jeśli masz złe doświadczenia z alkoholem to jasne ze nie chcesz żeby on w Twoim domu był. Ale to nie ze względu na ciążę jako taką tylko sposób życia. To jest zrozumiałe
w sumie włoski są ale bardzo jasne. Ja inwestuję w oliwkę i ładniej skóra wygląda
Justa24 witaj
Kwiatuszek gratuluje badania i cieszę się że przybyły nam kolejne dobre wieści
Elvie3 dzień dobry
Anik567 w ogóle nie powinno się pić gazowanych i słodkich napojów. Ale tu bardziej chodzi o wzdęcia, złe samopoczucie i puste kalorie. To tak jakby się stołować w mcdonaldzie. Jasne ze raz na jakiś czas można. I masz rację -jakby organizm nie potrzebował to by nie chciał. Ja na początku szalałam za wątróbką -dziewczyny tu pisały że nie można ale jak do tego doszła sałata -to okazało się że o żelazo chodzi;-) a raczej jego brak
Karola322 my już mamy dialog wiesz gdzie i wiesz jaki;-)
Mamusia87 gratuluje i trzymam kciuki za obronę -to moze dopisz na listę maluszka to już będzie miał wyższe od urodzenia:-)
Wronka miłej zabawy i smacznego jabłuszka
Olapolap już pisałam Ani567 to bardziej o mamę chodzi niż o dziecko -ale skoro ludziom nie w ciaży sie odradza to tym bardziej w ciaży nie powinno się pić
"Cola natomiast zawiera dodatkowo wiele substancji chemicznych o nieznanym dla ciąży działaniu i niepotrzebny cukier"
"cola blokuje przyswajanie wapnia w organizmie".
To dziwne bo mojemu S nie ma kto towarzyszyć przy piwku -patrz ja -to nie pije bo tak samemu mu nudno. Ostatnio na imprezie rodzinnej solidarnie ze mną nie pił
Aniez masz rację -ja tylko czekam aż mi mdlości przejdą i to popołudniowe bo S z pracy wraca a ja jstem dętka a też na kino i popcorn mam hrapkę:-)
Magda ciosek masła i margaryny też chyba nie jedz bo też nikt do tej pory nie zagwarantował że którekolwiek jest zdrowe -jedno powoduje sklerozę a drógie ma konserwanty. Skoro nie pijesz alkoholu to przecież to nie jest Twój problem -możesz się poszczycić mianem super mamy abstynentki.
Mycha30 ja Cię nie potępiam -choć nie piję i nie palę a powiem Ci dlaczego -bo to jest kochana Twoja sprawa!!! robisz tak a nie inaczej i każda niepaląca tutaj która zacznie filozofoważ że tak nie wolno to smiech na sali. Ja paliłam, z dniem 01.01.2009 rzuciłam ale to nie daje mi prawa żeby mówic czy Ty robisz dobrze. Nie osądzaj bo Ciebie osądzą -tego sie trzymajmy.
Z ostatnich badań -sporzycie alkoholu w Polsce spadło o 10% moja teoria -jest coraz wiecej cieżarówek:-):-):-)
Tutaj jest o zapotrzebowaniu na kalorie
Zapotrzebowanie na kalorie wzrasta pomału. W pierwszym trymestrze spokojnie wystarcza dodatkowe 300 kcal, zaś w drugim i trzecim kolejno po 400 kcal i 500 kcal.
Odżywianie w ciąży | ciazowa.com.pl - odzież ciążowa