reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
aniłoku - włosy na brzuchu to normalna sprawa tzn to że w czasie ciąży będą rosły gęstrze, dłuższe i ciemniejsze ;-);-);-) szczególnie w środkowej części brzuszka taki paseczekw dół :-):-):-) nie kazda dziewczyna to zaobserwuje bo to sprawa chormonów, ale zupełnie nie ma się czym martwić :tak:

apropos Coli to ja ją też piję i wcale nie wiedziałam ze nie można :confused2: i zgadzam się w zupełności że należy jeść i pić to na co ma się ochotę bo gdyby organizm nie potrzebował to by nie chciał oooo :rofl2::rofl2::rofl2:

aniłoku - włosy na brzuchu to normalna sprawa tzn to że w czasie ciąży będą rosły gęstrze, dłuższe i ciemniejsze ;-);-);-) szczególnie w środkowej części brzuszka taki paseczekw dół :-):-):-) nie kazda dziewczyna to zaobserwuje bo to sprawa chormonów, ale zupełnie nie ma się czym martwić :tak:

apropos Coli to ja ją też piję i wcale nie wiedziałam ze nie można :confused2: i zgadzam się w zupełności że należy jeść i pić to na co ma się ochotę bo gdyby organizm nie potrzebował to by nie chciał oooo :rofl2::rofl2::rofl2:
hehe to dobrze :).... ale jak one zaczna tak rosnac to chyba nie beda rosly cala ciaze, bo golic brzuszka nie mam zamiaru :D!!!

aaa i swiete slowa, moja mama zawsze mowila ze mam jesc to na co mam ochote bo to oznacza ze dzidzi tego brakuje :D!!!

aaa i swiete slowa, moja mama zawsze mowila ze mam jesc to na co mam ochote bo to oznacza ze dzidzi tego brakuje :D!!!

Ale przede wszystkim nie ma co przeginac ilościowo i jeść za dwóch , a bo sobie w ciązy mozna pozwolić . kobieta w ciązy potrzebuje ok 300 kalori wiecej niż normalnie czyli to taka jedna wypasiona kanapka , dopiero mam karmiaca ok 1000 wiecej . A niestety kilogramy potem zostaja , sama się o tym przekonałam:tak::-D

no wiem, ale ja nienależne do kobiet którym zostaje po ciazy...
moja mama ma trojke dzieci i dalej ma tallie osy :)...
mam genetycznie zbyt szybki metabolizm...
zawsze kilkanascie kilo niedowagi :).... wiec wiem ze po ciazy wroe do dawnej wagi...
boje sie tylko rozstepow, ale w masc przeciw rozstepom juz sie zabezpieczylam :tak:!

Witajcie kochane dopiero teraz wróciłam dzidzia jest duża i zdrowa ma 3,5cm i serduszko bjie 176 uderzeń na minutę:biggrin2::biggrin2: z usg dzidzia jest o pare dni starsza ale ja dostałam 2paczki zastrzyków na te upławy i mam nadzieję że przejdą dostałam taką dawkę tych zastrzyków domięśniowych że dupsko mi spuchnie ja talala:biggrin2: ale najważniejsze z maluszkiem jest wszystko dobrze a o to jego lub jej zdjęcie skarbek nasz spał więc się nie wiercił ale jest śliczniutki:biggrin2::biggrin2: a i muszę częściej wychodzić na dwór bo jestem nie dotleniona i dlatego blada jak ściana.dobrze że zadzwoniłam i kazała mi przyjechać bo bym się martwiła jak diabli. Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć)

widzę, że kilka z nas dzisiaj miało USG.
fajna sprawa z tym USG można napatrzeć się na swojego Skarba coś wspaniałego mój maluszek sobie podskakiwał jak na niego patrzyliśmy, rozrabiaka mały :tak: tzn nie taki mały bo na 47,9 mm wzrostu a serducho wali 167/min już nie mogę się doczekać kolejnego badania ... a narazie lecę się uczyć bo w piątek mam obronę pracy licencjackiej brrr przeraża mnie ta obrona.
Pozdrawiam wszystkie brzuszki ;-)

reklama
Witajcie:-)
Ja dzisiaj robie za przedszkolankę:-D:tak:. Moja córcia jedzie na pierwszą wycieczkę autokarową z przedszkola i wczoraj zadzwoniła do mnie jej wychowawczyni z zapytaniem czy nie pjechałabym z Nimi bo się jedna opiekunka rozchorowała. Pomyślałam czemu nie i się zgodziłam:-). Dzieci jadą do sadu zobaczyc skad się biorą jabłuszka i inne owoce:tak: Nie muszę chyba pisac,że córcia wniebowzięta i podekscytowana , raz,że pierwsza wycieczka, dwa,ze jeszcze mama blisko..heheh:-D

Idę jeszcze jakąs małą kawkę przed wyjazdem wypic i lete....Trzymajcie się dziewuszki i Wasze brzuszki:tak::-D

Do góry