reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ulanka, ja to mysle, ze to juz czas, gdy amluch chce ogladac swiat, a nie kimac. Ja jestem sazczesliwa gdy Konstancja przesypia w ciagu dnia 2 godziny pod rzad. Nawet nie chodzi jej o to, zeby sie bawic. Kostka nie chce spac i juz, chce patrzec na to, co dzieje sie dokola. Chyba dzieki temu spi calkiem niezle w nocy. Dzis 5 godzin ciurkiem przekimala. Fakt, ze zasnela dopiero o 1:30 nad ranem...

reklama
Dziewczyny ile w PL kosztuje szczepionka na rotawirusy? Szczepicie Rotarixem?
Tu jest w nadprogramie i trzeba dodatkowo zaplacic, chce porownac ceny, bo wyszlo by mnie kolo 350-400 zl.

Justa głowa do góry, u synka mojej koleżanki wykryli to samo i co, ma 3 latka i wszystko jest dobrze, muszą tylko raz w roku jeździć na kontrolę.
Paulka nawilżaj powietrze i tak jak pisze ulanka kladź mała na brzuszku. Będzie dobrze :)

My dziś po kontroli bioderek. Wszystko jest OK,ale mamy profilaktycznie szeroko pieluszkować, oczywiście nikt nie pokazał jak. Czy wystarczy na papka nałożyć pieluszkę tetrową? Jak wy robicie?

My zaczęliśmy szeroko pieluchować od dziś na własną rękę - mimo że ortopeda stwierdził że to nic nie daje...no ale skoro kiedyś tak robiono to czemu nie spróbować ...napewno nie zaszkodzi. Dodatkowo dostaliśmy instrukcję jak ćwiczyć żeby Antoś poprawnie odwodził nóżki- jak leży na pleckach dłoniami delikatnie dociskam mu obie nóżki do podłoża do momentu aż poczuje opór, poza tym tak jak katik pisała noszenie brzuszkiem do brzuszka z rozłożonymi nóżkami na żabkę , niestety leżenie na brzuszku inne niż u mamy jest u nas nie realne

Marcia.. Kittek.. - nieźle się u Was działo. Współczuję i mam nadzieję, że obyście nigdy więcej podobnych historii nie musiały doświadczać.

A ja tak tylko na moment, bo byłam dziś cały dzień we Wrocławiu. Z M. i małą. Mała super grzeczna. Normalnie złote dziecko. W aucie trochę spała, trochę oglądała. Później byliśmy na spotkaniu dyrektorów, M. się zajmował małą, a ja odbierałam nagrody za awans i miałam spontaniczne przemówienie oraz odpowiadanie na pytania uczestników. Malutka dostała z M. swój pokój dla VIP-ów i chyba jej się tam podobało, bo poza zmianą pieluszki M. miał z nią totalny spokój. Leżała, rozglądała się albo spała.
Kolejnym punktem było odwiedzenie sklepów z wózkami, bo planujemy zakup spacerówki. Wybieramy między mutsy urban rider i teutnią ellegance. Pierwszy nam się nie spodobał, a drugiego w żadnym sklepie nie mieli:-(
Później obiadek, zakupy w ikei i wybieranie mebli do sypialni w black red white.
Jak wyjechaliśmy z domu o 9.30 to wróciliśmy przed 20.00
Mała ani razu nam nie zapłakała!! Co 3h jak spała to ją wybudzaliśmy, automatycznie dostawała cyca, zmienialiśmy pieluszkę i szczęśliwa funkcjonowała dalej:-) Po powrocie porwała ją teściowa, bo się stęskniła potwornie za kruszynką. Teraz Lenka już śpi i my też wskakujemy do łóżka, bo po tak aktywnym dniu o niczym innym nie marzymy;-)

Dziewczyny ile w PL kosztuje szczepionka na rotawirusy? Szczepicie Rotarixem?
Tu jest w nadprogramie i trzeba dodatkowo zaplacic, chce porownac ceny, bo wyszlo by mnie kolo 350-400 zl.

u nas rotarix i cena podobna bo 360 zl :-)

a z okazji Dnia Matki, zyczymy z Ola wszystkim forumowym Mamusia wszytkiego najlepszego, duzo cierpliwosci, samych usmiechow, radosci z potomkow i pociechy z chlopa u boku, zdrowia wlasnego jak i najblizszych, spelnienia marzen i otymizmu :-)

no a teraz uciekam zmienic pieluch bo mala cisnie kupe :-), a mialo byc tak patetycznie.... :-D

a moje dziecko, jako ze mowic nie potrafi, zrobilo swojej matce prezent w postaci 7,5 godz snu ciurkiem :-) poszla spac o 22, o 5:30 wstawalam na siku, a ona w lozeczku z karuzela gadala, no i jak mnie zobaczyla to jej sie przypomnialo ze cycki chce :-)

oooo a jedyny "efekt uboczny" szczepionek z nfz to sen. Ola wczoraj wstawala tylko zjesc i kladla sie od razu lulu. na szczescie bez goraczek i placzu non stop. a juz sie balam ze bede zalowala decyzji..

wieczorem pisałam wam że mały mi się darł znowu jak zarzynany prosiak... po kąpieli jeszcze godzinę go usypiałam - w ogóle nie chciał zasnąć. poległ o 22... no i obudził się o 2:52... prawie 5h :szok: no ale to nie koniec... o 03:08 on już spał w swoim łóżeczku... wyduldał butelkę w chwilę odbił i zasnął... :szok: no i o 6 rano obudził nas budzik męża do pracy... :szok: mały już się przebudzał akurat więc daliśmy mu butle... a on co... 10 min i znowu śpi... :-) wzięłam kąpiel i akurat mały się przebudził... dostał herbatkę, pogadaliśmy sobie i zasnął znowu... kto mi podmienił dziecko w nocy ??

wczoraj dostał po południu pierwszy raz espumisan... czyżby to jego zasługa?? w każdym razie już dawno tyle nie spałam...

a moje dziecko, jako ze mowic nie potrafi, zrobilo swojej matce prezent w postaci 7,5 godz snu ciurkiem :-) poszla spac o 22, o 5:30 wstawalam na siku, a ona w lozeczku z karuzela gadala, no i jak mnie zobaczyla to jej sie przypomnialo ze cycki chce :-)

oooo a jedyny "efekt uboczny" szczepionek z nfz to sen. Ola wczoraj wstawala tylko zjesc i kladla sie od razu lulu. na szczescie bez goraczek i placzu non stop. a juz sie balam ze bede zalowala decyzji..

kurcze mój Kubuś chyba też po prostu dał mi taki prezent na dzień matki i tylko raz mnie obudził w nocy... kochane dziecie...

reklama
dzięki kochana!! własnie sobie słucham... ładne te kołysanki...

na zdrowko :-)

Jestem wściekła:cool:

Byliśmy u pediatry -tydzień temu jak mała miała pleśniawki to jej płacz przy kupie nie był kolką tylko skutkiem ubocznym grzybków.
Dziś jak nie ma na co zwalić -to to jest kolka:wściekła/y: jaka się k**wa pytam kolka?!!!
To że jak raz dziennie kupe robi to się przy tej kupie drze??? 5 minut??
o różnych porach dnia (dziś obyło się bez płaczu)
i ona mi mówi ze to kolka:wściekła/y:

tydzień temu leków na kolkę nie dała a dziś wciska mi jakąś chemie i co mam małej to podawać???
bezsens!!!!

To ze mała przy jedzeniu łyka tony powietrza -to fakt, ze mam problemy z jej odbiciem bo się tak szarpie z rąk że ledwo raz beknie to już muszę ją odkładać bo się wścieka -to też fakt, ze to całe powietrze później jej w kiszkach marsza gra -to chyba prędzej to jest powód :confused::confused::confused::confused:

brzuszek mięciutki, żadnych wrzasków godzinami -i co ja mam robić i myśleć???

Przecież tej chemii jej nie dam skoro dziś już nie płakała przy kupalu:cool2:

Dżizas

nie dawaj, my tez nic nie dajemy mimo ze Ola czasami cos jeczy i sie prezy. jedyne co dostaje to herbatka rumiankowa z hippa. jak teraz zaczniemy walczyc z kupa i bakami chemia to jakby sie (odpukac) pojawily kolki to juz nic nie bedzie pomagalo.

wieczorem pisałam wam że mały mi się darł znowu jak zarzynany prosiak... po kąpieli jeszcze godzinę go usypiałam - w ogóle nie chciał zasnąć. poległ o 22... no i obudził się o 2:52... prawie 5h :szok: no ale to nie koniec... o 03:08 on już spał w swoim łóżeczku... wyduldał butelkę w chwilę odbił i zasnął... :szok: no i o 6 rano obudził nas budzik męża do pracy... :szok: mały już się przebudzał akurat więc daliśmy mu butle... a on co... 10 min i znowu śpi... :-) wzięłam kąpiel i akurat mały się przebudził... dostał herbatkę, pogadaliśmy sobie i zasnął znowu... kto mi podmienił dziecko w nocy ??

wczoraj dostał po południu pierwszy raz espumisan... czyżby to jego zasługa?? w każdym razie już dawno tyle nie spałam...

to na dzien mamy wszystko :-D

Ostatnia edycja:
Do góry